Essence Oogschaduw Palette – 01 All About Bronze & 03 All About Roses review

Voor een lange tijd kocht ik eigenlijk alleen nagellak van Essence, ik vond de oogschaduw nooit zo geweldig goed gepigmenteerd en sowieso draag ik pas sinds een jaar of twee regelmatig oogschaduw. Essence oogschaduw, daar had ik dus niet zoveel mee.

Totdat ik op een gegeven moment het Essence oogschaduw Palette 03 All About Sunrise kocht. Het bestond uit zes goud/brons-achtige kleurtjes met een prachtige shimmer. De kwaliteit vond ik super goed, de kleuren waren goed gepigmenteerd. Een tijd lang was dit palette mijn Go-To oogschaduw! Inmiddels is het palette jammer genoeg uit de collectie.

Gelukkig zag ik een tijdje terug dat Essence nieuwe ‘All About’ palettes had uitgebracht: me happy! Ik kocht het 01 All About Bronze palette en het 03 All About Roses palette.

Benieuwd naar de Essence palettes die mij fan maakten? Lees snel verder!

Essence palettes bronzes roses-weeksofbeauty.wordpress.com

Beide palettes hebben zoals je ziet acht prachtige kleurtjes, bijna allemaal met een shimmer finish. Achterop de palettes staan tips voor het gebruiken van de kleurtjes bij je look.

Essence palettes roses kleuren-weeksofbeauty.wordpress.comEssence palettes roses swatch 2-weeksofbeauty.wordpress.com

Als eerste de swatches van het Essence Oogschaduw Palette – 03 All About Roses. Drie van de acht kleuren hebben een matte finish, de andere kleuren hebben een shimmer finish. De kleuren zijn super goed gepigmenteerd zoals je hier kan zien. Mijn favoriete kleur is de witte linksboven. Een beetje parelmoer-achtig, super fancy!
De kleuren zijn goed te combineren, ook met oogschaduwkleuren van andere palettes en merken. De oogschaduw blijft voor een paar uurtjes zitten. Aan het einde van de dag is er vaak alleen nog een lijntje over in de arcadeboog/crease van mij oog.
In combinatie met een goede oogschaduwbasis (ik gebruik de Eyeshadow Primer Potion van Urban Decay: zooooooo’n fijn product!) blijft de oogschaduw de hele dag perfect zitten!

Pro’s and cons:
+ goed gepigmenteerd
+ goed te combineren kleuren
+ mooie afwisseling van matte en shimmer

– zonder goede oogschaduwbasis zijn de kleuren snel weg

Ik kocht het Essence Oogschaduw Palette 03 All About Roses voor €3,99 bij Kruidvat.

Via deze link kan je hem online bestellen bij Kruidvat.

Essence palettes bronze kleuren-weeksofbeauty.wordpress.comEssence palettes bronze swatch-weeksofbeauty.wordpress.com

Wat betreft de kwaliteit van het Essence Oogschaduw Palette 01 All About Bronze, is deze eigenlijk gelijk aan die van de 03 All About Roses: super fijne pigmentatie en goed bruikbare kleuren. Het enige verschil is dat er in dit palette geen matte kleuren zitten. Alle acht kleuren hebben een shimmer finish.

Pro’s and cons:
+ goed gepigmenteerd
+ goed te combineren kleuren

– zonder goede oogschaduwbasis zijn de kleuren snel weg

Ik kocht het Essence Oogschaduw Palette 01 All About Bronze voor €3,99 bij Kruidvat.

Via deze link kan je hem online bestellen bij Kruidvat.

Zoek je dus een betaalbaar oogschaduw palette met vooral shimmer kleurtjes die goed te combineren zijn én super goed gepigmenteerd zijn? Dan zijn de Essence Oogschaduw Palettes wellicht iets voor jou!
Naast de 01 All About Bronze en 03 All About Roses palettes zijn ook de 02 All About Nudes, 04 All About Greys en 05 All About Vintage palettes verkrijgbaar.

Welke kleurencombinatie vind jij het mooiste?

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s