Comparing mattes: lipstick en lipgloss

Scrollend langs de prachtige producten op Boozyshop.nl, vroeg ik me af hoe een matte lipstick mij eigenlijk zou staan. De lipsticks in mijn stash hebben vrijwel allemaal een shine of shimmer finish. Eentje heeft een satin finish. Sowieso had ik heel veel zin om een aantal producten te vergelijken voor mijn blog. Twee dingen die mooi te combineren zijn!

Via Boozyshop kocht ik twee lipsticks, een liquid lipstick en een lipgloss. Bij de Hema kocht ik een lipbalm. Alle vijf de producten hebben een matte finish. Ik was benieuwd, het swatchen kon beginnen!

Misschien slim om van te voren te zeggen: ik ben er vandaag achtergekomen dat ik niet zo’n held ben in het precies aanbrengen van lipgloss en lipstick. Zeker voor het mooi aanbrengen van de liquid lipstick en de lipgloss zijn heel wat skills vereist. In ieder geval: de foto’s spreken voor zich haha.

Benieuwd naar de beste matte lipstick of lipgloss? Lees gauw verder!

Comparing mattes-weeksofbeauty.wordpress.com

De kleuren die je hier ziet zijn van links naar rechts:
– W7 Mattenificent Lips – Madame Fifi
– TheBalm Meet Matte – Hughes Loyal
– LA Girl Matte Pigment Gloss – Frisky
– Hema Soft Matt Lipbalm – 05
– Milani Matte Moisture Lipstick – Naked 61

Comparing mattes swatches-weeksofbeauty.wordpress.com

Dit zijn de swatches in dezelfde volgorde!

IMG_2393-weeksofbeauty.wordpress.comW7 Mattenificent Lips Madame Fifi-weeksofbeauty.wordpress.com

W7 Mattenificent Lips – Madame Fifi

De swatches op mijn arm geven de kleur beter weer dan op mijn lippen op de foto hierboven. De kleur is een beetje lichtbruin met een rode ondertint.

Ik vind de lipstick niet bijzonder. Mooie eenvoudige kleur maar niets bijzonders. De prijs is wel erg fijn!

Pros and cons:
+ fijne formule om aan te brengen
+ voelt prettig aan op mijn lippen

– kleur is dof
– blijft niet lang zitten

Ik kocht de W7 Mattenificent Lips in de kleur Madame Fifi voor €3,48 via Boozyshop.nl.

TheBalm Meet Matte Hughes Loyal-weeksofbeauty.wordpress.comTheBalm Meet Matte Hughes Loyal swatch-weeksofbeauty.wordpress.com

TheBalm Meet Matte Hughes in de kleur Loyal is het duurste product dat ik vandaag heb getest. Over TheBalm heb ik veel goede dingen gelezen waardoor mijn verwachtingen erg hoog waren. De verpakkingen van het merk zijn zo ontzettend leuk! Zo ook van deze liquid lipstick. En dan de naam! 🙂

Het eerste wat me opviel is de mint geur van de liquid lipstick. Best aangenaam, fris ook op mijn lippen. De applicator zorgt ervoor dat het product heel precies aan te brengen is. Wat nog – zo heb ik gemerkt – een hele opgave kan zijn, zeker zonder lipliner! De kleur is super gepigmenteerd. Het is een diep rode kleur, in eerste instantie met een mooie matte finish.

Wat ik erg jammer vind is dat de kleur na het opdrogen dof was geworden. Hoewel het product snel opdroogt, blijft het plakkerig en blijft het een beetje afgeven. Echt super zonde, want de kleur is zo mooi en goed gepigmenteerd! Gezien de prijs had ik beter verwacht.

Pros and cons: 
+ heerlijke mint geur
+ verkoelend op mijn lippen
+ goed gepigmenteerd
+ fijne formule om aan te brengen
+ droogt snel
+ blijft goed zitten, kleur vervaagt enkel een klein beetje na het eten en drinken

– blijft plakkerig, ook na drogen
– geeft een beetje af
– maakt lippen kurkdroog
– de kleur slaat dof uit zodra het opgedroogd is

TheBalm Meet Matte Hughes liquid lipstick in de kleur Loyal kocht ik voor €15,50 via Boozyshop.nl. 

IMG_2390-weeksofbeauty.wordpress.comLA Girl matte Pigment Gloss Frisky Lipgloss-weeksofbeauty.com

WAUW! Dacht ik nadat ik de LA Girl Matte Pigment Gloss in de kleur Frisky op had gedaan. Wat een kleur! Het leek bijna alsof ik mijn lippen met watervaste stift aan het inkleuren was, haha. Om een vriendin te citeren, de kleur is: ‘pittig rood’. En hoe!

De formule maakt de lipgloss makkelijk om aan te brengen. Het is wel oppassen dat je niet naast de lijntjes gaat kleuren, want dat gaat heel gauw door de vloeibare formule. En omdat het zo super mega goed gepigmenteerd is, zie je werkelijk elke millimeter die je er naast bent gegaan. De manier waarop de lipgloss opdroogde was mooi: de matte finish is echt heel mooi matt!

Pros and cons:
+ super gepigmenteerd
+ kleine applicator om de kleur precies aan te kunnen brengen
+ droogt snel
+ prachtige matte finish
+ blijft echt retegoed zitten, ook tijdens eten en drinken
+ geeft mijn lippen volume

– maakt mijn lippen erg droog

Ik kocht de LA Girl Matte Pigment Gloss in de kleur Frisky voor €5,49 via Boozyshop.nl

IMG_2391-weeksofbeauty.wordpress.comHema Soft Matt 05 Swatch-weeksofbeauty.wordpress.com

Verliefd ben ik op de kleur van de Hema Soft Matt Lipbalm in de kleur 05. De lipbalm ruikt bovendien erg lekker, een beetje naar bessen. De lipbalm is een soort krijtje en door het puntje is het heel makkelijk om je lippen eerst te liplinen en ze daarna in te kleuren. De kleur is een bright pink met een lichte rode ondertoon. De formule is erg fijn, enigszins hydraterend ook. Zoals je ziet op de foto, is de finish echter niet echt matt. ‘Zonder shine’ zou een betere omschrijving zijn.

Pros and cons:
+ goed gepigmenteerde kleur
+ formule is prettig om aan te brengen
+ geeft volume
+ fijn geurtje
+ hydraterend element van de lipbalm

– blijft veel kleur afgeven
– kleur is niet echt matt

De Hema Soft Matt Lipbalm in de kleur 05 kocht ik voor €3,50 bij Hema.

IMG_2396-weeksofbeauty.wordpress.comMilani Matte Moisture Lipstick Naked 61 swatch-weeksofbeauty.wordpress.com

Nummertje vijf om te swatchen is de Milani Matte Moisture Lipstick in de kleur Naked 61. Ik was super benieuwd naar het merk, ik vind de verpakking echt prachtig! Heel chique ogend. De geur van de lipstick is een heerlijke vanille geur. Zoals de naam al aangeeft, is de lipstick inderdaad een tikkeltje hydraterend.
De kleur is zoals verwacht een prachtige nude. Wat ik jammer vind is dat de formule de textuur van mijn lippen erg benadrukt. Zeker op mijn bovenlip kan je de lijntjes duidelijk zien.

Pros and cons: 
+ fijne vanille geur
+ hydraterend
+ formule maakt het super fijn om aan te brengen
+ formule is prettig op mijn lippen

– benadrukt de lijntjes op mijn lippen
– blijft niet lang zitten, de kleur vervaagt al snel

Ik kocht deze Milani Matte Moisture Lipstick in de kleur Naked 61 via Boozyshop.nl

Dit waren alle swatches! Dan nu de ‘winnende’ producten:

Leukste verpakking: TheBalm Meet Matte Hughes – Loyal
Beste prijs/kwaliteit verhouding: LA Girl Matte Pigment Gloss – Frisky
Fijnste formule: Hema Soft Matt Lipbalm in de kleur 05 (ook zonder een matte finish)
Beste pigmentatie: LA Girl Matte Pigment Gloss – Frisky
Beste pigmentatie runner-up: TheBalm Meet Matte Hughes – Loyal
Beste finish: LA Girl Matte Pigment Gloss – Frisky
Overall winner: LA Girl Matte Pigment Gloss – Frisky

Heb jij al een favoriete matte lipstick of lipgloss?

4 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s