Budget brushes: Essence kwasten

Mijn eerste make-up investering ooit was toen ik zo’n zeven jaar geleden de 239 Eye Shader Brush van Mac Cosmetics kocht. Ik had maanden lang gespaard voor een paar Mac producten. Ik liep de winkel in van ‘hoi ik zoek een mooie kwast voor oogschaduw’ waarna de verkoopster even diep zuchtte. Ik snapte niet meteen waarom. Later kwam ik er natuurlijk achter dat je, zeker bij Mac Cosmetics, heel veel verschillende oogschaduwkwasten hebt. Little did I know, als beginnende make-up gebruiker haha.

Inmiddels gebruik ik een paar kwasten van Mac Cosmetics (die nog steeds een ware investering zijn), een paar kwasten van Real Techniques en een paar kwasten van Hema.

Een tijdje terug terug zag ik de aankondiging van Essence dat ze hun kwasten collectie zouden updaten en uitbreiden. Op de foto’s zagen de kwasten er goed en vooral heel vrolijk uit: genoeg om mij nieuwsgierig te krijgen.

Essence brushes Kruidvat - weeksofbeauty.wordpress.com

Lees gauw verder als je net zo benieuwd bent als ik naar de kwaliteit van de kwasten!

Deze week hopte ik even langs Kruidvat en kocht ik zeven Essence kwasten. Er zijn nog een aantal andere kwasten verkrijgbaar, maar als beginnend beautyblogger koop ik voorlopig alleen nog producten die ik sowieso ga gebruiken en maakte ik dus deze selectie.

Essence is nooit duur geweest, maar van deze prijzen stond ik echt even versteld! De prijzen liggen tussen de €1,39 en de €3,99. Echt geen geld! Ik ben erg benieuwd of de kwaliteit ook om over naar huis te schrijven is. Let’s go check them out!

Essence brushes - weeksofbeauty.wordpress.comEssence brushes - weeksofbeauty.wordpress.comEssence brushes - weeksofbeauty.wordpress.com

Van links naar rechts:

  • Essence Blush Brush
  • Essence Powder Brush
  • Essence Eyeshadow Brush
  • Essence Smokey Eyes Brush
  • Essence Lip Brush
  • Essence Concealer Brush
  • Essence Precise Eyeliner Brush

Essence blush brush - weeksofbeauty.wordpress.com

First up: de Blush Brush. Dit is de eerste blush kwastje dat ik ooit heb gekocht. Het is denk ik een goede keus geweest van Essence om een schuine blush kwast uit te brengen. Deze schuine variant zit vrijwel in elke collectie kwasten van merken zoals Real Techniques of Zoeva. De vorm van de kwast zorgt ervoor dat je nog makkelijker de vormen van je jukbeenderen kan volgen bij het aanbrengen van je blush.
De kwast is zacht en soepel, wat belangrijk is om te voorkomen dat je je blush te heftig aanbrengt.

De Essence Blush Brush kocht ik voor €2,89 bij Kruidvat. 

Essence powder brush - weeksofbeauty.wordpress.com

Deze poederkwast is echt ontzettend zacht. Bij alle kwasten is het zo dat het witte uiteinde super zacht is en het gekleurde deel van de haartjes is wat ruwer en sterker. Bij deze kwast lijkt het witte deel wel extra zacht. De opbouw van de kwast maakt het een fijne kwast voor het aanbrengen van poeder. Als je zacht over je huid gaat dan zal de poeder licht aangebracht worden. Bij iets meer kracht, is de poeder makkelijk wat vaster aan te brengen.
Enkel de vorm van de haren vind ik wat minder. De kwast is erg plat en dat zorgt ervoor dat de haartjes alle kanten op gaan als je iets meer kracht zet.

De Essence Powder Brush kocht ik voor €2,99 bij Kruidvat. 

Essence eyeshadow brush - weeksofbeauty.wordpress.com

Over deze eyeshadow brush ben ik zo enthousiast! Deze vorm is over het algemeen heel handig als je oogschaduw iets dikker aan wilt brengen op je ooglid. Ik gebruik een soortgelijke kwast van Mac Cosmetics en daarmee is glimmende oogschaduw en losse pigmentoogschaduw heel goed mee aan te brengen.
Deze kwast doet na een eerste test helemaal niet onder voor de kwaliteit van de Mac Cosmetics kwast die ik gebruik. De kwast is stevig, zacht en licht flexibel aan het uiteinde. Oogschaduw hecht zich goed vast en aanbrengen op het ooglid gaat ook erg goed.

De Essence Eyeshadow Brush kocht ik voor €1,39 bij Essence. 

Essence smokey eyes brush - weeksofbeauty.wordpress.com

Ook de Essence Smokey Eyes Brush is fijn zacht zodat de oogschaduw niet te dik wordt aangebracht. De punt maakt het makkelijker om oogschaduw precies aan te brengen. Zelf gebruik ik deze brush vooral voor aan het aanbrengen van een lichte kleur in mijn binnenste ooghoekjes. Erg fijne kwast, ik zie zo gauw geen nadelen!

De Essence Smokey Eyes Brush kocht ik voor €1,39 bij Kruidvat. 

Essence lip brush - weeksofbeauty.wordpress.com

In eerste instantie leek deze kwast perfect, maar bij het uittesten merkte ik dat ik de haren toch ietsjes te slap vind om lipstick precies aan te kunnen brengen. Ik had echter nog geen lipkwastje in mijn collectie, dus voorlopig is het een prima aanvulling.

De Essence Lip Brush kocht ik voor €1,39 bij Kruidvat.

Essence concealer brush - weeksofbeauty.wordpress.com

Over de Essence Concealer Brush ben ik ook enthousiast. Naast dat ik een concealerkwast van deze maat nog niet in mijn collectie had, is de kwaliteit ook nog eens goed. De kwast is stevig waardoor het product goed aangebracht kan worden. De haren zijn zacht en een mooi geheel, waardoor er geen strepen ontstaan tijdens het aanbrengen van concealer.

De Essence Concealer Brush kocht ik voor €1,59 bij Kruidvat. 

Essence eyeliner brush - weeksofbeauty.wordpress.com

Over deze Precise Eyeliner Brush heb ik gemengde gevoelens. De haartjes zijn over het algemeen stevig en de vorm is perfect voor het aanbrengen van eyeliner dicht tegen de wimperrand. Wat ik erg jammer vind is dat het langere puntje vrij slap is vergeleken het geheel. Het kan ervoor zorgen dat een lijntje toch niet helemaal strak getrokken kan worden. Maar we zullen het zien als ik deze kwast ga gebruiken.

De Essence Precise Eyeliner Brush kocht ik voor €1,59 bij Kruidvat.

Dit waren de Essence kwasten alweer! Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met de kwasten. Het verschilt per Kruidvat filiaal hoe uitgebreid de collectie is en hoe leeg de schappen al zijn. De meeste kwasten kan je ook in de webshop van Kruidvat kopen. Essence heeft ook een brushcleanser uitgebracht.

Algemeen puntje van aandacht is trouwens dat alle kwasten van Essence synthetisch zijn. Kwasten van bijvoorbeeld Mac Cosmetics zijn een stuk duurder, onder andere omdat deze van echt haar zijn gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de kwast vele malen langer mee gaat. De haartjes kunnen dan namelijk gewoon gewassen worden met shampoo en conditioner waardoor ze ook nog eens soepel blijven. Bij synthetische kwasten kan je beter een brushcleanser gebruiken.

Pros and cons:
+++++ de prijs!
++ Essence Eyeshadow Brush
++ Essence Smokey Eyes Brush
++ Essence Concealer Brush

+ Essence Blush Brush
+ Essence Powder Brush

+- Essence Lipbrush
+- Essence Precise Eyeliner Brush

Hoewel ik over het algemeen erg tevreden ben over deze Essence kwasten, zie ik het als een mooie aanvulling op mijn huidige kwastencollectie, maar niet als vervanging. Dit heeft vooral te maken met dat de wat duurdere kwasten veel langer mee gaan en daarom ook duurzamer zijn.

Welke Essence kwast staat er op jullie verlanglijstje?

6 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s