Comparing mascara’s: zeven verschillende mascara’s

Een tijdje terug schreef ik over de Clinique High Impact mascara die ik gratis bij mijn aankoopjes kreeg. Afgelopen week ontving ik mijn eerste Bluxbox met daarin de ModelCo Power Lash Black Mascara. Na de toevoeging van die twee heb ik een verzameling van zeven mascara’s liggen. Maar welke gebruik ik nou eigenlijk? Welke is mijn favoriet? Hoogstens tijd voor vergelijkende swatches!

De afgelopen jaren ben ik erg vaak van mascara veranderd. Een tijd lang gebruikte ik een mascara van Essence maar deze begon te vervelen. Ik was toe aan iets nieuws van hogere kwaliteit. Bijna elk meisje in mijn omgeving gebruikte een mascara van Maybelline New York, met van die knalgele verpakkingen. Ik was reuze benieuwd en probeerde Maybelline New York The Colossal Volum’ Express mascara. Inmiddels gebruik ik die mascara al een paar jaar. In de tussentijd ben ik wel gaan experimenteren met de aanvullende mascara. Ik gebruik namelijk altijd twee lagen over elkaar. Een mascara die lange, volle wimpers geeft als onderlaag en dan de Maybelline New York The Colossal Volum’ Express om mijn wimpers zwarter en dikker te maken.

Comparing mascara's 03 - weeksofbeauty.wordpress.com

Dit zijn de mascara’s die ik vandaag ga swatchen. Op elke foto draag ik op mijn rechteroog (voor de kijkers links) geen mascara en op het andere oog de mascara die ik swatch. Let’s get going!

Clinique High Impact Mascara 02 - weeksofbeauty.wordpress.comClinique High Impact Mascara 03 - weeksofbeauty.wordpress.comClinique High Impact Mascara - weeksofbeauty.wordpress.com

Clinique High Impact Mascara – €10,95 bij Douglas

Het effect dat deze mascara geeft vind ik zo mooi! Het maakt mijn wimpers lang, bereikt heel veel wimpers waardoor ze stuk voor stuk mee worden genomen en mijn wimpers veel voller lijken. Mijn blik is meer open als ik deze mascara draag. Als ik voor een subtiele look ga, dan kies ik deze mascara. Het maakt je wimpers niet dik en diepzwart, waardoor het voor een zwaardere uitgaanslook minder geschikt is.

Maybelline New York Classic Volum Express 02 - weeksofbeauty.wordpress.comMaybelline New York Classic Volum Express 03 - weeksofbeauty.wordpress.comMaybelline New York Classic Volum Express - weeksofbeauty.wordpress.com

Maybelline New York Classis Volum’ Express Waterproof mascara – €13,99 bij Kruidvat en Etos.

Het verschil tussen de Clinique High Impact Mascara en deze Maybelline New York Classic Volum’ Express mascara is best lastig te zien. Ook deze geeft me een open blik en maakt mijn wimpers lang (overigens minder lang dan dat de Clinique mascara doet) en voller. Wat ik iets minder vind aan deze mascara is dat het borsteltje ervoor zorgt dat mijn wimpers alle kanten op kunnen gaan staan, wat je bij mijn bovenste wimpers aan de linkerkant een beetje ziet. Daardoor kunnen mijn wimpers aan elkaar gaan plakken. En aan het uiteinde willen er nog wel eens klontjes aan mijn wimpers gaan zitten.

Maybelline New York The Colossal Volum Express 02 - weeksofbeauty.wordpress.com Maybelline New York The Colossal Volum Express 03 - weeksofbeauty.wordpress.com Maybelline New York The Colossal Volum Express - weeksofbeauty.wordpress.com

Maybelline New York The Colossal Volum’ Express Waterproof mascara – €15,49 bij Kruidvat en Etos.

Dit is dus de mascara die ik echt al jaren lang gebruik als tweede laag. Het maakt mijn wimpers langer, zwarter en dikker waardoor ze meer opvallen. Het borsteltje pakt overigens niet elk wimpertje mee en daardoor krijg ik van die dikke haartjes wat ik dan weer echt niet mooi vind. Daarom doe ik altijd een andere mascara als basis om mijn wimpers mooi uit elkaar te houden.

Maybelline New York The One by One Volum Express 03- weeksofbeauty.wordpress.com Maybelline New York The One by One Volum Express 02 - weeksofbeauty.wordpress.comMaybelline New York The One by One Volum Express- weeksofbeauty.wordpress.com

Maybelline New York The One by One Volum’ Express Waterproof mascara – €15,49 bij Kruidvat en Etos

Ik twijfel eigenlijk even of deze mascara nog te koop is… Heb hem al heel lang niet meer in de winkel gezien en ook online via Kruidvat kan ik hem niet ontdekken. Maar anyway, niet getreurd, ik vind het toch geen goede mascara. 😉 Regelmatig is er bij Kruidvat of Etos een 1+1 actie voor Maybelline New York mascara’s. Ooit heb ik gedacht, laat ik deze roze er eens bij nemen. Slechte keus, want de mascara pakt maar heel weinig wimperhaartjes mee waardoor het lijkt alsof ik bijna geen wimpers meer heb. Op de onderste wimperrand is het helemaal een ramp, alle wimpers zijn een andere lengte en springen alle kanten op.

Rimmel London Scandal Eyes 02 - weeksofbeauty.wordpress.com Rimmel London Scandal Eyes 03 - weeksofbeauty.wordpress.com Rimmel London Scandal Eyes - weeksofbeauty.wordpress.com

Rimmel London Volume Flash Scandal Eyes Waterproof Mascara – €13,99 bij Kruidvat.

Eigenlijk weet ik niet meer waarom ik deze mascara ooit heb gekocht… Het zal wel iets met de knallende opvallende verpakking te maken hebben. Ik vind de mascara een beetje mwah… Door de verpakking en het borsteltje verwachtte ik echt enorm lange wimpers maar juist door het enorm grote borsteltje is het een ramp om al je wimpers mee te pakken. Het maakt mijn wimpers wel mooi lang. Jammer alleen dat het zo lastig is om de mascara op mijn wimpers te krijgen. Zeker voor de onderste wimperrand is het een uitdaging om dit een beetje mooi te krijgen.

ModelCo Power Lash Black Mascara 02 - weeksofbeauty.wordpress.com ModelCo Power Lash Black Mascara 03 - weeksofbeauty.wordpress.com ModelCo Power Lash Black Mascara - weeksofbeauty.wordpress.com

ModelCo Power Lash Black Mascara – €24,00 via ModelCo

Deze mascara kreeg ik in de Bluxbox van oktober. Het maakt mijn wimpers lang, duidelijk zwart en maakt ze ook dikker. Minpuntje is dat, zoals je op deze foto ziet, mijn wimpers alle kanten opspringen. Door het borsteltje is het ook lastig om mascara mooi op mijn onderste wimpers aan te brengen. Niet alle wimperhaartjes worden mee genomen. De mascara heeft overigens wel een mooi effect op de onderste wimpertjes die wel mee worden genomen: ze worden langer en voller.

Too Faced Better Than Sex Mascara 02 - weeksofbeauty.wordpress.comToo Faced Better Than Sex Mascara 03 - weeksofbeauty.wordpress.comToo Faced Better Than Sex Mascara - weeksofbeauty.wordpress.com

Too Faced Better Than Sex mascara – €23,00 via Sephora.fr

Even snel een tip voor als je iets wilt bestellen via Sephora. Via de Amerikaanse website betaal je een vermogen aan verzendkosten en belasting. Via de Franse Sephora website is het aanbod iets anders, maar betaal je veel minder verzendkosten en geen belasting! Ideaal dus!

Nu over de mascara. Ik las zo vaak zulke goede reacties over deze mascara dat ik hem persé wilde uitproberen. En wat ben ik blij dat ik deze kocht! De mascara maakt mijn wimpers langer, geeft ze volume, maakt ze dikker en zwarter. Zelfs op mijn onderste wimperrand is de mascara mooi. Dit is de enige mascara in dit rijtje dat ik op zich zou dragen, dus zonder extra laag van een andere mascara. Jammer is alleen wel dat de mascara er niet in de waterproof uitvoering is en ik vind het altijd wel fijn om safe te zijn en waterproof mascara te dragen. Enige kleine minpuntje van de mascara is dat mijn wimpers wel een beetje de neiging hebben om aan elkaar te gaan plakken (door het ruwe borsteltje) maar het is gelukkig niet zo dat het dikke klonten worden.

En dan nu de winnaars!

Beste mascara voor volume: Clinique High Impact Mascara
Beste mascara voor lengte: Clinique High Impact Mascara
Beste mascara voor de onderste wimperrand: Too Faced Better Than Sex mascara
Beste mascara voor dikkere, zwarte wimpers: Maybelline New York The Colossal Volum’ Express Waterproof mascara
Beste mascara voor een eenvoudige look: Clinique High Impact Mascara
Beste mascara overall: Too Faced Better Than Sex mascara
Beste mascara overall nummer 2: Maybelline New York The Colossal Volum’ Express Waterproof mascara

De grote verliezer is  toch echt de Maybelline New York The One by One Volum’ Express Waterproof mascara. Maar misschien is deze daarom ook wel van de aardbodem verdwenen in de winkels ;).

Wat is jouw favoriete mascara? Ben erg benieuwd naar de juweeltjes die ik nog niet heb ontdekt!

7 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s