Inspiratie: make-up storage

Een lange tijd bewaarde ik mijn make-up in de lade van mijn bureau en mijn nagellak in een doos. Het grote nadeel daarvan is dat ik eigenlijk gewoon ‘vergat’ wat ik al had. Mooie producten gebruikte ik daardoor nauwelijks en soms kocht ik een product dat toch eigenlijk heel erg leek op wat ik al had. Super zonde dus!
Producten die ik veel gebruikte lagen gewoon los in de badkamer of in mijn kledingkast (ik heb een plank voor de beautyproducten). Dat was weer super onhandig. Het laatste jaar is mijn make-up stash aanzienlijk gegroeid en ik raakte het overzicht een beetje kwijt. Tijd voor een oplossing!

Benieuwd naar mijn tips voor het opbergen van je make-up? Lees gauw verder en get inspired!

Al mijn beautyproducten staan nu in mijn kast geordend in mandjes en bakjes. Zo kan ik er makkelijk bij én weet ik wat ik allemaal in huis heb. De handige bakjes en mandjes heb ik van Hema en Ikea.

Makeup Storage 07 Lipstickholder - weeksofbeauty.wordpress.com Makeup Storage 06 Lipstickholder - weeksofbeauty.wordpress.com

Voorheen had ik altijd een paar lipproducten in mijn tas slingeren en viste ik ze daar uit als ik me ging opmaken. Derest lag ergens achter in mijn bureaulade te verstoffen. Super zonde! Al een tijdje was ik op zoek naar een handige houder voor mijn lipglosjes, lipbalms en lipsticks. Afgelopen week kocht ik deze houder na een tip van een vriendin bij Action voor maar €2,99! Super blij ben ik er mee, want het is echt precies wat ik zocht!

Makeup Storage 01 - weeksofbeauty.wordpress.comMakeup Storage - weeksofbeauty.wordpress.com

De make-up die ik het meeste gebruik en dus binnen handbereik wil hebben, heb ik in dit mandje gestopt. Ideaal! Dit schattige mandje heb ik een aantal jaar geleden bij Hema gekocht. Deze staat vooraan in mijn kast en bevat o.a. mijn meest gebruikte oogschaduwkleuren en palettes, eyeshadowbasis, eyeliners, wenkbrauwgel en mascara’s. Op de foto ontbreekt de poeder die ik elke dag gebruik, want die zit nog ergens in mijn tas.

Makeup Storage 05 Nailpolish - weeksofbeauty.wordpress.com

Een deel van mijn nagellakstash heb ik in een doorzichtige doos in mijn kast staan. De lakjes die ik net nieuw heb, veel gebruik of die er gewoon heel mooi uitzien, heb ik op deze plankjes in mijn boekenkast staan. Deze RIBBA plankjes zijn van Ikea en zijn eigenlijk bedoeld voor schilderijen, maar zoals je ziet ook ideaal voor nagellak. Ik kan ze zo gauw niet op de website vinden van Ikea, maar ik geloof dat de plankjes €6,- per stuk waren.

Het idee was dat de plankjes opgehangen zouden worden aan mijn muur, maar we kwamen erachter dat er te veel leidingen en bedrading in mijn muren zit. Helaas! Gelukkig kwam ik op het idee om het achterste plankje te verhogen (gewoon op oude cd-hoesjes) waardoor het een mooi etalage effect krijgt!

Makeup Storage 03 Brush Holder - weeksofbeauty.wordpress.comMakeup Storage 02 Brush Holder - weeksofbeauty.wordpress.com  Makeup Storage 04 Brush Holder - weeksofbeauty.wordpress.com

Tot slot een stukje creativiteit: want waarom een brushholder kopen als je het ook zelf kunt maken voor veel minder geld? De houder is gewoon een Starbucks beker die ik heb afgewassen na mijn heerlijke Frappuccino gedronken te hebben. De steentjes in de beker komen bij Blokker vandaan, ik kocht ze ooit voor het vullen van een kaarshouder. De steentjes hebben dus een goed tweede leven gekregen! 🙂 De Starbucks beker kan je natuurlijk vervangen door een mok, een glas, een kaarshouder, noem maar op.

Tot zover mijn tips voor het opbergen van je make-up!

Hoe bergen jullie je spulletjes op?

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s