Comparing Baked Eyeshadows: Mac Cosmetics, Hema en Max & More

Afgelopen week liep ik bij Action tegen een quatro Baked Eyeshadows aan. Ik heb nog nooit eerder make-up van Action geprobeerd en toevallig had ik al twee andere Baked Eyeshadows klaar liggen om te vergelijken. Met die van de Action erbij genoeg input voor een nieuwe Comparing post!

Normaal wordt oogschaduw geperst, baked eyeshadow wordt zoals de naam al zegt, gebakken. Dit zorgt ervoor dat de kleur intenser is (door de minerale pigmenten) en de gehele oogschaduw glimt (en de glitters dus niet los in de oogschaduw zitten). Een voordeel van baked eyeshadow is dat het echt gemaakt is om zowel droog als nat te gebruiken. Wanneer het nat wordt gebruikt, is de kleur extra intens.

In deze blogpost vergelijk ik drie verschillende baked eyeshadows, ik swatch ze zowel droog als nat. Een quatro van Mac Cosmetics, een quatro van Max & More en een trio van Hema komen langs. Budgetproof versus High End dus!

Comparing Baked Eyeshadows Hema Mac Cosmetics Max & More

Dit zijn de drie items die ik ga vergelijken:

  • Max & More Baked Eyeshadow in 430 Ombre Bronze
  • Hema Wet & Dry eyeshadow in 08 Purple
  • Mac Cosmetics Mineralize Eye Shadow x 4 in Pure Bred

Comparing Baked Eyeshadows Max & More 430 Ombre Bronze 02Comparing Baked Eyeshadows Max & More 430 Ombre Bronze

Max & More Baked Eyeshadow in 430 Ombre Bronze – €1,29 bij Action

Op de foto zie je rechts de kleuren droog aangebracht, en links de kleuren nat aangebracht. Ik verwachtte helemaal niets van deze oogschaduw, want voor €1,29 hoef je ook eigenlijk niet veel te verwachten. De verpakking is heel licht, heeft een enigszins goedkope uitstraling en is erg lastig open te krijgen.

Droog: 
Maar toen ging ik swatchen! De kleuren zijn droog al goed gepigmenteerd. Ik vind de kleuren droog wel een beetje flets… Wat betreft de kleurencombinatie vind ik de zwarte er een beetje buitenvallen… Het mooie van een quatro is dat je er een hele ooglook van kunt maken maar de zwart is voor mijn gevoel iets te grijs om in het geheel te passen.

Nat:
Nat gemaakt met een druppeltje water werd de intensiteit van de kleuren erg versterkt. Dit is ook duidelijk te zien of de foto van de swatches. De formule werd wel een beetje glibberig, waardoor het lastig aan te brengen is. Maar het meest belangrijk vind ik hoe goed de intensiteit werd. De kleuren springen naar voor en ook de shimmer is mooi evenredig verdeeld en duidelijk aanwezig.

Pros and cons:
+ de prijs
+ pigmentatie van de kleuren
+ geen last van los poeder
+ intensiteit van de natte formule

– de verpakking is nogal rot om te openen
– de bolletje zijn klein waardoor oogschaduw moeilijk op je kwastje te krijgen is
– ondanks de goede pigmentatie, een ramp om aan te brengen op je kwast. Met je vinger gaat het beter.

Wat betreft de prijs-kwaliteit verhouding ben ik enthousiast, want de pigmentatie en de intensiteit na het nat maken van de oogschaduw is gewoon erg goed. Het grootste minpunt is wel echt dat de oogschaduw niet hecht aan mijn kwast. Dat is iets wat ik belangrijk vind voor het gebruiksgemak.
Als je op zoek bent naar een goedkope baked eyeshadow, dan is deze zeker een aanrader!

Comparing Baked Eyeshadows Hema Wet & Dry 08 Purple 03Comparing Baked Eyeshadows Hema Wet & Dry 08 Purple 02Comparing Baked Eyeshadows Hema Wet & Dry 08 Purple

Hema Wet & Dry Eyeshadow in 08 Purple – €5,00 bij Hema

Ook op deze foto zie je rechts de droge swatch en links de swatch na een toegevoegd druppeltje water.

Droog:
Zelfs droog is deze oogschaduw al zo goed gepigmenteerd. de kleur is intens en hecht super goed aan mijn kwast en mijn ooglid. Fijn in gebruik dus.

Nat:
Na het toevoegen van een druppeltje water is deze oogschaduw al helemaal geweldig. Nog intenser dan het al was. De shimmer is prachtig evenredig. De formule wordt door het water iets dikker en iets meer crèmig waardoor het nog prettiger is om aan te brengen.

Pros and cons:
+ intensiteit
+ evenredige shimmer
+ retegoede pigmentatie
+ fijn aan te brengen op kwast en ooglid

– DE GEUR
Ik baal zo van dit minpunt. Over de oogschaduw overall ben ik echt heel enthousiast en ik zou zo naar de Hema gaan om ook de andere kleuren uit de collectie van de Wet & Dry eyeshadows kopen. If only… Al meteen toen ik het doosje openmaakte vloog de geur me tegemoet. Ik kan de geur niet echt omschrijven, maar ik weet wel dat ik het een onprettige en aanwezige geur vind.

Hoewel de prijs van de oogschaduw iets hoger ligt dan de meeste make-upjes bij Hema, vind ik dat de moeite waard vanwege de hoge kwaliteit van de oogschaduw. En je krijgt natuurlijk wel drie kleuren voor die €5,-! Super duper minpunt is de geur van het product, want dat weerhoudt me er van om de oogschaduw te gebruiken. Misschien weer eens als ik verkouden ben en mijn neus verstopt is, haha!

Comparing Baked Eyeshadows Mac Cosmetics Mineralize Eye shadow Pure Bred 03Comparing Baked Eyeshadows Mac Cosmetics Mineralize Eye shadow Pure Bred 02Comparing Baked Eyeshadows Mac Cosmetics Mineralize Eye shadow Pure Bred

Mac Cosmetics Mineralize Eye Shadow x 4 in Pure Bred – €44

Dit product komt uit de Haute Dogs collectie van eerder dit jaar. Via Mac Cosmetics is het niet meer te verkrijgen om het een Limited Edition collectie was, via de website van Douglas is het as we speak wel nog te verkrijgen.

Droog:
Droog is de oogschaduw al prachtig te gebruiken. De pigmentatie is hoog, de kleuren zijn nog niet zo heel intens maar prima voor een everyday look! De paarsige kleur bevat een iets grovere glitter, de andere drie kleuren hebben een subtiele, mooi egale shimmer.

Nat: 
Na het toevoegen van een druppeltje water worden de kleuren echt prachtig, heel intens. Zowel droog als nat zijn ze makkelijk aan te brengen op de kwast en op het ooglid trouwens.

Pros and cons: 
+ luxe verpakking, makkelijk in gebruik door de sluiting met een magneetje
+ verpakking bevat een spiegeltje. Handig voor onderweg! (Al zit er dan weer geen kwastje bij)
+ kleuren die elkaar mooi aanvullen
+ mooie, evenredige shimmer
+ goede pigmentatie

– droog zijn de kleuren in verhouding toch wel een beetje flets

Ik ben tevreden over dit product en gebruik het regelmatig in mijn everyday ooglook. Echter had ik voor de prijs toch wel wat meer intensiteit verwacht, zeker bij het droog gebruiken van het product!

Winnaars: 
Beste pigmentatie en intensiteit: Hema Wet & Dry eyeshadow in 08 Purple
Beste prijs-kwaliteit verhouding: Max & More Baked Eyeshadow in 430 Ombre Bronze
Mooiste kleuren: Mac Cosmetics Mineralize Eye Shadow x 4 in Pure Bred
Overall winnaar: Mac Cosmetics Mineralize Eye Shadow x 4 in Pure Bred

De oogschaduw van de Hema was de absolute winnaar geweest als de geur niet zo aanwezig was. Nogmaals, erg jammer dus!

Alle drie de producten hebben duidelijke plus- en minpunten. Ik ga maar eens zoek naar een Baked Eyeshadow met de kwaliteit en prijs van die van de Hema, maar zonder de geur!

Welke Baked Eyeshadow vinden jullie het mooiste?

 

5 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s