I <3 Makeup – Death By Chocolate palette review

Vanmiddag kreeg ik een berichtje van een vriendin: ‘Ik kocht net een oogschaduwpalette in de vorm van een chocoladereep. Kon ik natuurlijk niet laten liggen!’. Ze stuurde een foto na en binnen een paar uur stond ik met het palette in mijn handen bij de kassa van Kruidvat, want inderdaad: zoiets kan je niet laten liggen!

Het I ❤ Makeup (of I Heart Makeup) – Death By Chocolate palette is volgens mij stiekem (eigenlijk gewoon obvious) geïnspireerd op The Chocolate Bar Eye Palette van Too Faced waar menig beautyblogger erg enthousiast over is. Alleen dat palette is 49 dollar (ongeveer €46) en met de dupe van I ❤ Makeup loop je weg voor €7,99!

De palettes zijn er in drie uitvoeringen: puur (Death By Chocolate), melk (I Heart Chocolate) en wit (Naked Chocolate). Ik ging voor de ‘pure uitvoering’ omdat de kleuren mij het meest aanspraken.

Let’s take a look!

I Love Makeup Death by Chocolate palette packageI Love Makeup Death by Chocolate palette closed

I ❤ Makeup is volgens mij een serie of zusje van Makeup Revolution. Ze vallen in webshops in ieder geval vaak onder hetzelfde kopje. Makeup Revolution staat bekend als een budgetproof merk met bijzonder gepigmenteerde oogschaduws. Ben benieuwd of dit palette aan deze verwachtingen voldoet.

Ik vind de verpakking alleen al heel bijzonder. Van blokjes chocolade naar smeltende chocolade naar ‘platte’ chocolade.

I Love Makeup Death by Chocolate palette namesI Love Makeup Death by Chocolate palette

In het palette zit een folietje met daarop de namen van de kleuren. Sommige namen zijn gebaseerd op chocolade zoals verwacht, maar er zijn ook een aantal hele random namen… Ik vind het een beetje een mengelmoesje aan namen eigenlijk. Had het zeker leuker gevonden als alle namen chocolade gerelateerd waren!

De kleuren vind ik echt prachtig. Het is een mooi geheel, een mooi chocolade geheel. Matte, subtiele shimmer en duidelijke shimmer wisselen elkaar af. Ook de afwisseling van lichtere en donkere tinten kan ik erg waarderen.

En dan nu het moment van de waarheid: de swatches!

I Love Makeup Death by Chocolate swatches part 1

De bovenste rij kleuren: White Light – Don’t Let Go – Break Me Up – Consume Me – All is Lost

Helaas is White Light vrijwel niet te zien. Komt deels door de hele lichte kleur, de kleur is ook niet zo gepigmenteerd, en door mijn lichte huidskleur.

I Love Makeup Death by Chocolate swatches part 2

De middelste rij kleuren: Lick Me – Fool’s Gold – One More Bar – Devour Me – Tear the Wrapper – Love You to Death

I Love Makeup Death by Chocolate swatches part 3

De onderste rij kleuren: Pray for Me – Dipped – Tease Me – Set Me Free – Bring Down Angels

Hier is ook de lichte kleur Bring Down Angels niet zo goed te zien.

Over het algemeen zijn de kleuren erg goed gepigmenteerd. Vooral de kleuren met shimmer zijn aanwezig. De matte kleuren zijn iets minder gepigmenteerd. Hoe lichter de matte kleuren: hoe slechter de pigmentatie.

Er zijn in totaal 16 kleuren. Hiervan zijn 6 matte en de overige 10 zijn shimmer. Van 3 kleuren (White Light, Break Me Up en Bring Down Angels) is de pigmentatie matig. De andere kleuren zijn allemaal goed tot zeer goed gepigmenteerd. De kleuren hechten ook makkelijk aan een oogschaduwkwast en vervolgens mijn ooglid.

Het I ❤ Makeup – Death by Chocolate oogschaduw kocht ik voor €7,99 bij Kruidvat. Verder is deze ook te krijgen via Make-up Musthaves voor €9,99. Ik zou naar Kruidvat rennen als ik jullie was ;).

Ondanks de 3 mindere kleurtjes, ben ik mega enthousiast over dit palette! Vorm is leuk, kleuren zijn een mooi geheel, over het algemeen goed gepigmenteerd én voor een prijs die het zo ontzettend waard is!

Komt dit palette op jouw wishlist te staan?

11 comments

  1. Mijn moeder is vandaag naar de winkel “gerent” voor de witte! Ik wou hem zo graag hebben, en ze had hem voor me meegenomen, ik ben erg tevreden! En voor 8 euro, heb je echt een toppertje!

    Liked by 1 person

  2. Ik heb er vandaag ook naar gekeken in de Kruidvat, maar twijfelde te erg en heb hem daarom ook niet gekocht. Misschien dat ik hem toch maar moet halen? 😅

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s