Asian Beauty Products: nieuwe merken ontdekken!

Christmas came early this year!

Afgelopen donderdag had ik een bijklets/Christmas diner met twee goede vriendinnen, een van de twee is net terug van vijf maanden studeren in Singapore dus er was een hoop om over te kletsen. Ze verraste mij met een super leuk Asian beauty products pakket als kerstcadeautje, om over te bloggen op Weeks of Beauty! Me happy! Lieve Jamie, nogmaals duizend keer dank :)!

Behalve de producten die je op de foto’s ziet, zat er ook een heel schattig blikje thee uit Vietnam bij. Ook al zo leuk!

Nu vraag je je misschien af: wat is er zo bijzonder aan Aziatische beautyproducten? Nou lieve mensen, dat ga ik jullie vertellen! Daarna vertel ik over de fijne producten die ik heb gekregen: maskertjes, een oogcrème en een liptint!

In een aantal Aziatische landen, en dan met name Zuid-Korea, zijn er veel schoonheidsidealen. Je kent het ‘clichébeeld’ misschien wel van Aziatische vrouwen die er super jong uit zien door hun zuivere, bijna porseleinen huidje. Behalve dat het in bijvoorbeeld Zuid-Korea heel normaal is om een gezichtsverzorgingsroutine van 6, 7 of meer producten te hebben, zijn de verzorgingsproducten ook veel verder ontwikkeld dan in de rest van de wereld.

Terwijl wij in Nederland net de hype van de BB cream mee maakten, werd in Zuid-Korea CC cream geïntroduceerd en doorontwikkeld. Inmiddels is de CC cream een product die we in Nederland ook al kennen. Wat je nu ziet in Westerse landen is dat er steeds meer maskers, en dan vooral eye pads (voor onder je ogen) en sheet masks (een ‘vel’ masker die je in een keer op je hele gezicht kunt doen) verkrijgbaar zijn. Deze dingen zijn in Aziatische landen al ‘normaal’. Mijn persoonlijke favoriet zijn de sheetmasks met dierengezichten zodat het net een carnavalsmasker lijkt. Want ja, Aziatische landen hebben nog steeds heel veel met ‘schattige’ producten!

Een ander product dat in Aziatische landen al heel populair is en langzaam de Europese en Amerikaanse markten op druppelen, zijn de Compact Cushions. Foundation, BB cream, CC cream of blush zijn dan in de vorm van onderstaande afbeelding te vinden en met een kussentje breng je het product aan voor een egale verdeling. Daarnaast zit er vaak een hoge SPF factor in.

cushion

Tot zover de snelcursus Asian Beauty! Ik wil jullie uiteraard ook nog de fijne producten laten zien die ik heb gekregen.

Missha Pure Source cell sheet masksMissha Pure Source cell sheet mask instructions

Missha – Pure Source cell sheet mask in Shea Butter, Green Tea & Lemon

Missha is een Zuid-Koreaans merk en heeft zich inmiddels wereldwijd uitgebreid met meerdere kantoren in de Verenigde Staten, Australië, Duitsland en nog veel meer landen. Wie weet zien we het binnenkort ook in Nederland verschijnen! En anders is de kans vrij groot dat bestellen via de Duitse website ook prima gaat, want ik zie dat ze o.a. verzenden via DHL Europe.

De maskertjes die ik heb gekregen zijn:
– Missha Pure source cell sheet mask Shea Butter: ‘makes skin moist and glowing’
– Missha Pure source cell sheet mask Green Tea: ‘keeps sensitive skin moist and calm’
– Missha Pure source cell sheet mask Lemon: ‘leaves skin looking brighter and fresher’.

Ik heb de maskers nog niet geprobeerd, maar wil dat morgen tijdens mijn relaxdagje sowieso gaan doen! Ik ben reuze benieuwd naar de werking.

Missha Super Aqua Eye Relief Cream

Missha – Super Aqua Relief Eye Cream

Over dit product ben ik so excited! Al een tijdje zoek ik een fijne oogcrème om de huid om mijn ogen heen goed gehydrateerd te houden. Die huid kan bij mij wel eens droog, geïrriteerd of rood en schraal zijn doordat het buiten koud is, dan binnen vaak weer warm door de verwarming en dat in combinatie met het elke avond verwijderen van mijn oogmakeup. Probleem was alleen altijd dat de oogcrèmes die verkrijgbaar zijn in Nederland vrijwel alleen maar anti aging zijn of überhaupt al onbetaalbaar. Er zijn een groot aantal Aziatische merken die betaalbare oogcrèmes verkopen die bovendien lang niet altijd op anti aging gefocust zijn.

Ik ben deze oogcrème direct gaan gebruiken. Op de verpakking staat over de crème: ‘Relieving eye cream to moisturize puffy and sensitive areas around the eyes’ en ‘it provides moisture to dry skin around eyes and helps make bright and vitalized eye relieving sensitiveness’.

Als ik de crème op de huid rond mijn ogen smeer, merk ik direct dat het koelend is. Niet ijskoud, maar gewoon fijn. Ik heb echt maar een mini druppeltje nodig van de crème om deze goed uit te kunnen smeren. Daarnaast hydrateert het mijn huid echt. Wat betreft het effect dat ik voel ben ik helemaal enthousiast over deze oogcrème. Tot nu toe heb ik nog geen effect gezien (dat de huid minder donker/frisser oogt), maar wie weet komt dat nog! Bovendien vind ik een voelbaar effect het meest belangrijk, want dat is wat ik zocht in een oogcrème.

Etude House Fresh Cherry TintEtude House Fresh Cherry Tint applicator

Etude House – Fresh Cherry Tint

Kijk nou wat een lieve verpakking met de kersjes! Daar al pluspunten voor haha. Deze tint is voor op je lippen, als een soort lipgloss maar dan net even anders.

Etude House is wederom een Zuid-Koreaans merk en heeft echt de meest schattige producten. Als je de kerstcollectie alleen al ziet ben je verkocht :). Ook Etude House is druk bezig met naam maken op de internationale markt. De website is gewoon een .com en ze verzenden wereldwijd.

Etude House Fresh Cherry Tint swatch 02Etude House Fresh Cherry Tint swatch

Het idee van een liptint is dat deze langer op je lippen blijft zitten dan een gemiddelde lipstick of lipgloss en het product zit veel minder óp je lippen. Voor mijn gevoel trekt het een beetje in waardoor het er natuurlijker uitziet.

Op de verpakking staat: ‘Tint promotes moist & shiny cherry lips with a creamy, smooth texture.’ Daar ben ik het helemaal mee eens.
Bij het aanbrengen van de tint is het het beste om het eerste laagje eerst goed te laten drogen en dan vervolgens een tweede laagje aan te brengen voor betere kleurintensiteit.
Ik heb wel eens een liptint geprobeerd (volgens mij van Gosh) maar dat droogde op zo’n manier dat het er onnatuurlijk uitzag en bovendien mijn lippen droog maakte. Deze tint van Etude House droogt mijn lippen niet uit en heeft een mooie, glimmende finish.
En dan de geur! Zo lekker! Fresh Cherry omschrijft de geur precies zoals het is.
De liptint bleef voor 4/5 uur goed zitten voordat de kleur van mijn lippen af ging (mits goed gedroogd na het opbrengen voordat je gaat eten/drinken). Ook na iets te eten en te drinken bleef de kleur mooi zichtbaar (vervaagde enkel een klein beetje).

Om dan een eind aan deze lap tekst te maken: de maskertjes van Missha ga ik nog uitproberen maar zien er veelbelovend uit, de fijne oogcrème van Missha is opgenomen in mijn gezichtsverzorgingsroutine en de prachtige liptint van Etude House wordt mijn go to kleurtje voor een natural/basic make-up look. Super geslaagd kerstcadeautje dus! 🙂

Heb jij al ervaring met Aziatische beautyproducten? Of ben je van plan iets uit te proberen? Ik ben reuze benieuwd!

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s