‘Unpacking’ Essence Adventkalender

Na de Tanya Burr Adventkalender kwam er ook een einde aan het openen van de Essence Adventkalender! Met de Essence Adventkalender telde ik echt af naar kerst toe en het laatste vakje opende ik dus pas de 24e. Deze kalender staat volledig in het teken van nagels en mijn nagellakstash is hierdoor behoorlijk uitgebreid!

Adventkalenders 2015 Essence Advent Calendar - weeksofbeauty.wordpress.com

In een eerdere blog schreef ik al dat ik deze hele leuke adventkalender had gekocht. Super blij was ik er mee: eindelijk eens een Beautykalender die wél betaalbaar is!

Ik neem jullie mee naar de geweldige inhoud van de Essence Adventkalender!

De kalender bevat: 15 kleurtjes (mini)nagellak, 5 topcoats, 2 nagelvijltjes, 1 setje nagelstickers en een mini toilettasje. De flesjes nagellak bevatten 5 ml, een normaal Essence nagellakje bevat 8 ml. Dat de flesjes wat kleiner zijn vind ik een heel goed idee! Want dan kan de prijs van de kalender wat lager liggen en bovendien zitten er zoveel verschillende kleurtjes in dat je een vol flesje van elke kleur (volgens mij) nooit leeg krijgt.

Essence Advent KalenderEssence Advent Kalender openend

De deurtjes waren gelukkig (in tegenstelling tot de Tanya Burr Cosmetics adventkalender) heel gemakkelijk open te maken en de flesjes zaten goed op hun plek. Het kostte geen speciale moeite om de flesjes los te krijgen.

Soms was het even zoeken naar het juiste deurtje: de nummers staan door elkaar en waren niet altijd even goed leesbaar. Maar ag, klein detail!

Essence Advent Kalender quote 03Essence Advent Kalender quote 02Essence Advent Kalender quote

Elke dag stond er een leuke quote op de binnenkant van het deurtje. Afwisselend gingen deze over nagellak, kerst of waren ze algemeen. De quotes die over nagellak gingen waren toch wel mijn favoriet (zie de foto’s hierboven)!

Essence Advent Kalender all

Dit zijn de 15 kleurtjes uit de kalender! Ik vind het leuk dat Essence qua kleur dicht bij kerst is gebleven, want daar draait de kalender ten slotte om. De namen van de lakjes gaan van ‘the night of magic’ naar ‘kiss under the mistletoe’. Nadeel van het kersthema is wel dat de kleurtjes allemaal in dezelfde familie zitten en sommige enigzins op elkaar lijken.

Laten we alle lakjes bekijken!

Essence Advent Kalender top coats

De topcoats. Van links naar rechts:
– sparkling matt top coat ‘add on magic!’
– galaxy lights top coat ‘see you in my dreams!’
– snowflake top coat ‘snowflakes are kisses sent from heaven’
– ombre top coat ‘candy cane lemonade’
– jelly flakes top coat ‘north pole princess’

Van de top coats heb ik alleen nog maar de snow flake top coat gebruikt en die is erg leuk! Het bestaat uit witte ronde confetti en glimmende strookjes confetti.

Essence Advent Kalender reds

Van links naar rechts:
– rudolph’s favorite
– have a very pink x-mas
– from me to you
– my wish list
– made with love

Leuke kleurtjes! De tweede van links, ‘have a very pink x-mas’ heb ik al gebruikt en de kleur is een erg mooie rood/roze. Wat me opviel van dit lakje en ook de andere uit de kalender die ik heb geprobeerd, is dat ze goed blijven zitten! Het duurde echt een paar dagen voordat het ging chippen.

Essence Advent Kalender blues

De blauwe, paarse en grijze kleurtjes! Van links naar rechts:
– message from the north pole
– winter wonderland
– my dear reindeer
– berry-tale
– the night of magic

Berry-tale is denk ik mijn favoriete kleurtje uit de Advent Kalender. Het is een paarse kleur met een bruin chameleon effect.

Message from the north pole lijkt in het flesje heel erg op de sparkling matt top coat, want ze zijn beide glitterig en hebben een matte finish. Message from the north pole heb ik al gebruikt en sparkling matt top coat moet ik nog uitproberen, dus ik kan ze nog niet helemaal vergelijken. Maar nu heb ik het idee dat ze een van de twee beter hadden kunnen vervangen voor een geheel ander lakje voor de variatie in de kalender.

Essence Advent Kalender green and brown

En de laatste vijf lakjes! Van links naar rechts:
– kiss under the mistletoe
– meet me at the chimney
– what a grey-t night!
– sweet caramel sweets
– do you hear the jingle bells?

Ik ben vooral erg benieuwd naar ‘what a grey-t night’. Het lijkt een lichtgrijze kleur te zijn met een bruine glitter er door heen. Zal vast een mooi effect geven!

Essence Advent Kalender nagelvijltjes

Naast de nagellakjes zaten er dus ook nog twee nagelvijltjes in (deze twee schattige dingetjes) die aan twee kanten te gebruiken zijn. Stap 1 is voor het verkorten van je nagels en stap 2 is voor het vorm geven van je nagels.

Verder zaten er ook kerstige nagelstickertjes in de kalender en een klein gouden glitter toilettasje!

De Essence Advent Kalender kostte €19,99 bij Kruidvat en is het geld echt dubbel en dwars waard! Ik denk niet dat ik hem volgend jaar weer ga kopen omdat er wel heel erg veel nagellakjes in zitten. Omdat ik al een aardige stash heb ik het lastig om ze allemaal te gebruiken en bovendien zijn niet alle kleuren extreem bijzonder, waardoor ik al een aantal gelijkende kleuren heb. Dus het positieve punt, dat je heel veel lakjes krijgt voor je geld, is ook de reden dat ik de kalender (voorlopig) niet nog een keer ga kopen.

Heb je de kalender dit jaar niet gekocht en heb je nog geen debiel grote nagellakstash, dan raad ik je de Essence Advent Kalender wel echt dubbel en dwars aan!

Komt de Essence Advent Kalender volgend jaar op jouw verlanglijstje?

 

6 comments

  1. Ik vond het zeer leuk om elke dag een vakje van deze kalender te openen! De kleurtjes zijn inderdaad heel leuk!
    Ik heb wel een andere mening over de langdurigheid van de lakjes. Als ik bv mijn nagels met Essie lak blijven deze een week goed. Deze nagellak bleef bij mij maar twee dagen zitten en dan ging het in sneltempo eraf…
    Maar van goedkope merken kan je ook niet meer verwachten denk ik ..
    Maar héél leuk en ik ga de lakjes zeker nog gebruiken! 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s