Gezichtsverzorgingsroutine

Al een paar keer zijn er producten langs gekomen op Weeks of Beauty waarvan ik van plan was ze in mijn gezichtsverzorgingsroutine op te nemen. Ik moet toegeven dat lang niet elk product mijn routine heeft bereikt, want na een paar keer gebruiken kwam ik er achter dat mijn routine erg lang werd. En ja, we moeten niet overdrijven…

Mijn gezichtsverzorgingsroutine vindt vooral ‘s avonds plaats. Omdat ik best snel een vette huid heb, vind ik het niet prettig om dagcrème te dragen omdat het toch altijd op de een of andere manier ‘sporen’ achter laat. Alleen wanneer ik weet dat ik foundation ga dragen (zo’n 3 dagen in het jaar, tijdens de dansvoorstellingen) gebruik ik dagcrème. En soms als mijn huid ‘s ochtends erg droog aanvoelt (bijvoorbeeld na een warme douche) en ik die dag nergens naar toe hoef.

Ik neem je mee door mijn gezichtsverzorgingsroutine en bespreek de producten die ik gebruik en waarom ik ze zo prettig vind in het gebruik.

Gezichtsverzorgingsroutine deel 1

Van links naar rechts:

Om mijn hele gezicht (op open na) te reinigen gebruik ik de ‘Verfrissende Tonic voor normale en gemengde huid’ van Nivea. Het product is heel prettig, verfrissend, ruikt fijn en droogt mijn huid niet uit.

De Nivea ‘Tonic voor normale en gemengde huid’ is voor €4,39 bij o.a. Kruidvat verkrijgbaar.

Als ik een dag geen make-up heb gedragen, reinig ik mijn gezicht ‘s avonds met ‘Reinigingsmousse voor de normale huid’ van Nivea. Het reinigende effect valt tegen, maar de mousse maakt mijn huid zo mega zacht en het ruikt erg fijn!

De Nivea ‘Reinigingsmousse voor de normale huid’ is verkrijgbaar voor €6,85 bij o.a. Kruidvat.

Standaard gebruik ik waterproof mascara waardoor make-up remover op oliebasis onmisbaar is. Ik heb al meerdere removers geprobeerd (een lange tijd gebruikte ik die van Biodermal), maar ik merkte dat ik de Nivea ‘Double Effect oogmake-up remover’ toch het meest prettig vind. En bovendien is die van Nivea meer dan €3,- goedkoper!

De Nivea ; Double Effect oogmake-up remover’ is verkrijgbaar voor €6,09 verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat.

En dan helemaal rechts de ‘Zuiverende Clear-Up Strips’ van Nivea. Ik kocht ze om eens uit te proberen omdat ze me een beetje doen denken aan dat zwarte masker de ‘Blackhead Killer’ wat je de laatste tijd veel online ziet. Ik ga alleen niet aan het zwarte masker beginnen omdat het echt heel agressief schijnt te zijn, als ik de reviews mag geloven. Het schijnt meer haartjes en goede huid mee te trekken dan mee-eters en puistjes.
De strips van Nivea breng je aan op een vochtige huid. Ze zijn voor je neus, je kin en het driehoekje tussen je wenkbrauwen. De strips plak je op en laat je 10 tot 15 minuten drogen totdat ze hard (keihard) zijn geworden. Dan trek je de strips er (met enige liefde) van je gezicht af. Ik heb gemerkt dat de strips niet zo erg hechten aan je huid dat het pijn doen of dat je heel voorzichtig moet doen o.i.d., en de paar keer dat ik de strips heb gebruikt merkte ik dat er echt zwarte stipjes op de strips achterbleven! Op mijn neus werkte het minder goed omdat de strips daar niet wilden hechten (ik denk dat dat komt door de vorm van de neus).
De strips gebruik ik ongeveer eens per twee weken (wanneer ik vind dat het weer eens tijd is).

De Nivea ‘Clear-Up Strips’ zijn voor €5,89 te koop bij o.a. Kruidvat

Gezichtsverzorgingsroutine deel 2

Van links naar rechts:

In de Bluxbox van november ontving ik deze Calming Face toner van Naobay. Toner is er om restjes tonic en andere reinigingsproducten te verwijderen en toner is bovendien voedend voor je huid. Toner is een product dat prettig is om ‘s ochtends je gezicht mee te reinigen voordat je aan je gehele make-up routine begint.
Er zijn ook veel toners in sprayflacon: toners zijn namelijk ook heerlijk verfrissend en voedend voor je huid.

De Naobay ‘Calming Face toner’ kan je o.a. kopen via Beauty Bay. Daar kost deze €18,90. 

De oogcrème heb ik pas sinds kort opgenomen in mijn gezichtsverzorgingsroutine nadat ik deze kreeg uit Singapore van een vriendin die daar een paar maanden had gestudeerd. Ik schreef al in mijn blog over de Asian beauty producten dat deze crème heel prettig hydraterend is, wat fijn is na het ‘geweld’ van het oogmake-up verwijderen.

Ik weet helaas niet waar je deze oogcrème van Missha kunt kopen, behalve ergens in een Aziatisch land 😉 . 

Als derde product op de foto staat een scrub van Clinique. Ongeveer eens per week scrub ik mijn gezicht er ‘s avonds mee en het maakt mijn huid super egaal en zacht. Fijn om de dode huidcelletjes mee te verwijderen.

De Clinique 7 day scrub cream rinse-off formula kost €28,95 voor een full size (1oo ml) via Douglas. 

En dan tot slot de crème die ik gebruik als nachtcrème: de Clinique Redness Solutions daily relief cream. Ik gebruik hem nu zo’n 3 maanden en ik heb oprecht het idee dat de crème de roodheid van mijn gezicht doet verdwijnen. Ik heb al jaren dat mijn kin (en een beetje het driehoekje tussen mijn wenkbrauwen) knalrood is, niet zo zeer van pukkeltjes maar gewoon de huid zelf. Behalve dat deze crème mijn huid hydrateert en zacht maakt, helpt het dus ook bij vermindering van de roodheid.

Ik merk echt dat mijn huid de laatste paar maanden door gebruik van deze crème en de scrub  van Clinique egaler en minder rood is geworden: super fijn!
Kleine side note is wel dat de werking van Clinique per persoon heel erg kan verschillen. Clinique is een merk voor de gevoelige huid en bij mij doet het wonderen, maar bij een vriendin van mij met ook een gevoelige huid maakt Clinique de huid juist veel slechter. Het is dus aan te raden om Clinique eerst te testen voordat je investeert in een full size!

De Clinique ‘Redness Solutions daily relief cream’ kocht ik voor €47,95 bij Douglas

Tot zo ver mijn gezichtsverzorgingsroutine! Hebben jullie favoriete producten in je routine?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s