Nieuwe merken ontdekken: Sans Soucis

Terwijl de vakantie alweer een tijdje geleden lijkt, de normale dagelijkse gang van zaken al lang weer draaiende is en Paaseitjes in de winkels verschijnen (zonder grappen, ik kwam ze bij Hema tegen), wil ik in deze blog kort terug blikken naar kerst.

Vlak voor kerst bereikte mij het geweldige nieuws dat ik een van de hele gelukkige winnaressen was van de Crazy Christmas Giveaway van Fashionlab! Een paar dagen lang stuiterde ik rond van blijdschap en toen de prijs mij bereikte stuiterde ik nog een paar extra dagen rond. En het fijne is dat ik nog lang kan nagenieten van de prijs, omdat er ook een paar giftcards tussen zaten!

Instagram Fashionlab

Vandaag wil ik een jullie een aantal hele fijne producten laten zien die onderdeel waren van de prijs. Namelijk drie producten van het merk Sans Soucis. Voor mij was het een volledig onbekend merk, waardoor het zich perfect leent voor een ‘Nieuwe merken ontdekken’ blog! Here we go!

Sans Soucis products 02Sans Soucis products

Drie prachtige producten van Sans Soucis was ik rijker na het ontvangen van de prijs. Twee lipsticks en een trio oogschaduw. Ik was vooral bijzonder benieuwd naar de lipsticks, want het zullen maar net kleuren zijn die je echt totaal niet staan. Alsof ik nog niet gelukkig genoeg was met de prijs op zich, bleken de twee lipsticks ook nog eens top kleuren te zijn voor een everyday look!

Op de website van Sans Soucis staat een ‘spannend’ promotie filmpje waar in duidelijk wordt gemaakt dan Sans Soucis (in ieder geval voor de verzorgingsproducten) gebruik maakt van ingrediënten uit de zee.

Sanc Soucis lipsticks 170 Fairy Rose 160 Glossy Pink 02Sanc Soucis lipsticks 170 Fairy Rose 160 Glossy Pink 03

De lipsticks zijn in de kleuren 170 Fairy Rose (de lichtere kleur, rechts op de bovenste foto) en 160 Glossy Pink. Beide kleuren heb ik al een aantal keer gedragen.

Sanc Soucis lipsticks 170 Fairy Rose 160 Glossy Pink swatches

Beide kleuren zijn goed gepigmenteerd. De kleuren zijn goed dekkend. De textuur van de lipstick is prettig, het is makkelijk aan te brengen en is enigszins hydraterend (het droogt gewoon niet uit). De Glossy Pink (linker swatch) is iets meer smooth dan Fairy Rose en heeft meer shine. Glossy Pink (rechter swatch) gaat een tikje richting matte (maar wel met shine, lastig uit leggen haha) als ik het op mijn lippen aanbreng. De geur van de lipsticks is neutraal, niets bijzonders.

Beide kleuren blijven een paar uur mooi zitten. Bij het drinken of eten verdwijnt de kleur wel gauw (komt door de vettige/hydraterende formule van de lipstick). Glossy Pink begon het meest snel te vervagen.

Sans Soucis Eye Shadow Fairytale Rose02Sans Soucis Eye Shadow Fairytale Rose

Dit is de Sans Soucis Eye Shadow in Fairytale Rose. Wat een lieve naam! Mijn eerste indruk is dat ik de kleuren prachtig vind en ze erg goed te combineren zijn  voor een look. Wat mij ook direct opviel is de hoge intensiteit glitters.

Sans Soucis Eye Shadow Fairytale Rose swatch

De hoge intensiteit van de glitters zie je bij de roze en zilvere kleur goed terug. Alle drie de kleuren zijn bijzonder goed gepigmenteerd bij het swatchen. De donkerste kleur leek in het doosje lichter paars dan de swatch. Dat komt omdat de licht paarse glitters alleen goed vertegenwoordigd zijn de bovenste laag zijn, de kleur zelf is donker paars.
De kleuren hechten fijn aan een oogschaduwkwast, het overbrengen op het ooglid is al iets meer een uitdaging omdat de oogschaduw redelijk poederig is, zeker door de hoge intensiteit glitters. Tijdens het opbrengen van de oogschaduw krijg je hierdoor veel losse poeder dat van je kwast op je wang valt.
Voor een partylook zijn de mega glitterige kleuren erg leuk te gebruiken. Voor een dagelijkse look zou ik een van de kleuren combineren met andere oogschaduw met minder glitters (of helemaal geen).

Eind oordeel over de producten van Sans Soucis is dat ze allemaal een goede pigmentatie hebben, op het nou een lipstick is of een oogschaduw. De lipsticks hebben een fijne (ik denk) gemineraliseerde formule en de oogschaduw barst van de glitters. Het is iets persoonlijks hoe blij je van de glitters wordt.

Mocht ik Sans Soucis een keer tegen het lijf lopen in een winkel, dan zou ik zeker even bij de lipsticks kijken voor een mooi kleurtje. De oogschaduw zou ik overslaan, althans die met de glitters.

Op internet is het een en ander aan informatie over Sans Soucis te vinden. Het is mij duidelijk geworden dat Sans Soucis sowieso geen budgetmerk is. Wat betreft de kwaliteit en de prijzen, gaat het merk richting de investeringskant. Bij Douglas is alleen huidverzorging van Sans Soucis te koop. Volgens de enige website die ik tegen kom waar Sans Soucis make-up wordt verkocht, kostten de lipsticks €15,75 per stuk. De oogschaduw kom ik nergens tegen.

Kenden jullie het merk Sans Soucis al?

psssssst: Tot en met 25 januari kan je mee doen met de Weeks of Beauty Happy New Year Winactie! Klik voor een overzicht van de leuke prijzen en hoe je mee kunt doen hier

6 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s