Lush ‘The Kiss’ lipscrub review

Over een kleine twee weken is het alweer Valentijnsdag en hoewel ik die dag (voor zover ik weet) niet met mannelijk gezelschap ga doorbrengen, omring ik mij gewoon met fijne producten uit Valentijnscollecties van verschillende beautymerken (forever alone? haha).

Vandaag review ik de lipscrub uit de Valentijnscollectie van Lush. De lipscrub heet ‘The Kiss’ en is trouwens ook de eerste lipscrub van Lush die ik ooit probeer. Lush belooft kissable lips (perfect voor Valentijn dus!). De beschrijving op de website zegt het volgende:

Om je lippen kissproof te maken voor Valentijn, scrubben echte bubblegumlovers en suikerelfjes ze eerst met The Kiss lipscrub.
Zelfs een pruillip wordt gelukkig van deze heerlijke zoete scrub, die de perfecte set vormt met The Kiss lipgloss. Zal het komen door de suiker, het zeezout of de vele eetbare rode hartjes?’

Eens kijken hoe kissproof mijn lippen echt worden van de lipscrub!

Lush The Kiss lipscrub dopLush The Kiss lipscrub2

De lipscrub zit in een glazen potje met (ik denk) een plastic dekseltje. Alleen de verpakking maakt het al helemaal goed in het Valentijnsthema. Het potje bevat 25 gram product. Omdat het glazen potje best ‘zwaar’ is voor toch een compact potje, is het niet iets wat ik snel in mijn tas zou meenemen. Niet dat ik daar de behoefte aan heb overigens, want je lippen even scrubben is meer iets voor thuis en dan neem ik een lipbalm mee in mijn tas voor de nodige verzorging.

Lipscrub verwijdert de velletjes en dode huidcellen van je lippen, zodat een andere lipbalm beter kan intrekken en dus beter werkt! Na het gebruiken van de scrub smeer ik mijn lippen meteen in met Baby Lips of Purol.

Lush The Kiss lipscrubLush The Kiss lipscrub product

En dan het product. Het ruikt ZO. LEKKER. En het smaakt ook echt precies zoals het ruikt. Heel zoet, naar snoepjes, als je het proeft dan zitten er ook zoutkorreltjes tussen wat een verrassend effect geeft voor de smaak. Zoals je in de beschrijving van Lush al kon lezen, bestaat de scrub inderdaad ook uit suiker en zeezout.

Het product is wat lastig om uit het potje te krijgen, omdat het natuurlijk een losse vorm heeft. Doordat de scrub ook een beetje vettig/olieachtig is, blijft het eenmaal op je vinger wel goed zitten (zie bovenstaande foto) en is het scrubben van je lippen prima te doen zonder dat al te veel product naar beneden valt.

Lush The Kiss lipscrub hartje

In de scrub zitten kleine rode hartjes die je op kunt eten omdat ze van een soort eetpapier zijn gemaakt. Echt heel cute! En nu heb ik eigenlijk ook al een beetje verklapt hoe je de lipscrub gebruikt, dus laten we  snel naar de gebruiksaanwijzing kijken.

Lush The Kiss lipscrub gebruiksaanwijzing

Zoals je op de foto kunt lezen is het de bedoeling dat je de scrub zachtjes in masseert op je lippen en vervolgens het overtollige product aflikt! In de winkel vroeg de verkoopster mij ook of ik de scrub eerst even wilde proeven. En toen dacht ik: huh?! Maar je kunt het dus echt opeten! En de lipscrub is oprecht erg lekker.

Ik kocht de lipscrub omdat ik behalve nieuwsgierig was, ook last had van velletjes op mijn lippen. Al na de eerste keer gebruiken van de lipscrub waren de velletjes weg. Mijn lippen worden erg zacht van het product, alleen de ‘verzorgende’ kant van de scrub mis ik een beetje. Het is niet dat mijn lippen droog worden van het product, maar ze worden ook niet gevoed.

Mijn eindoordeel is dat ik erg tevreden ben over de geur, de smaak en het scrubbende vermogen van de lipscrub. Jammer dat hij niet echt voedt, maar eerlijk gezegd weet ik ook niet eens of dat wel de bedoeling is!

Heb je altijd al eens een lipscrub willen proberen en heb je er wat geld voor over, dan raad ik de lipscrub van Lush aan! Hij is helaas niet echt goedkoop, maar er zit veel in het potje en je hebt maar weinig scrub per keer nodig dus je doet er lekker lang mee. Je kunt natuurlijk ook altijd lekker gaan DIY’en en zelf een lipscrub creëren!

Lush lipscrub ‘The Kiss’ kocht ik voor €9,45 bij Lush.

Lush heeft trouwens (inclusief deze) vier verschillende lipscrubs waarvan de Bubblegum variant echt super populair en ook regelmatig uitverkocht is.

Ben jij bekend met de lipscrubs van Lush?

10 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s