H&M face masks review

Afgelopen week was ik even in H&M in Den Haag en ik werd blij verrast door een hele nieuwe make-uphoek op de eerste verdieping. Ik moet zeggen dat ik niet zo heel vaak meer bij H&M kom dus misschien bestond het al even, maar ik zag in ieder geval veel nieuwe producten.

Wat mij het meest aansprak waren de gezichtsmaskertjes in veel verschillende kleuren en geuren (letterlijk!). Daar nam ik er twee van mee waarvan ik vandaag de eerste probeerde!

H&M face masks 3H&M face masks 2

Zo vrolijk zag het eruit in H&M! Bij het bekijken van deze foto’s kreeg ik pas door dat de maskertjes behalve in ‘geur’ ook per huidtype verschillen (dus voor droge huid, gemengde huid, vettige huid). De twee maskertjes die ik kocht, koos ik eigenlijk gewoon at random.

Zoals je op de foto ziet is er erg veel keus. Het leuke vind ik dat er ook variatie zit in het soort maskertje: cleansing peel-off maskertjes, self-warming maskertjes, brightening maskertjes etc. etc.

H&M face masksH&M Bearberry and white daisy brightening face maskH&M Kiwi and Watermelon self-warming face mask2

De maskertjes die ik mee nam zijn de Bearberry and white daisy brightening face mask en de Kiwi and watermelon self-warming face mask. Vandaag probeerde ik laatst genoemde.

Het kartonnetje is aan de achterkant makkelijk open te maken zodat je het cupje eruit kunt schuiven. Echter als je wat meer informatie over het maskertje wilt en de gebruiksaanwijzing wilt kunnen lezen, moet je wel even de plakbandjes losmaken, want de stukjes tekst staan aan de binnenkant van de verpakking.

H&M Kiwi and Watermelon self-warming face mask

Ontspan en laat dit zelfverwarmende masker je poriën openen en het vuil verwijderen terwijl kiwi, watermeloen en peer je huid een heerlijke geur geven’

Zodra ik het cupje opende vloog de heerlijke geur van watermeloen mij tegemoet. Met de geur is het dus helemaal in orde bij dit maskertje. Het product is vloeibaar, maar niet waterig. Precies zoals een maskertje hoort te zijn eigenlijk om het goed op je gezicht te kunnen verdelen, zonder dat het van je gezicht af loopt.

H&M Kiwi and Watermelon self-warming face mask4

Er zit in principe genoeg product in het cupje om je hele gezicht te kunnen bedekken, maar niet genoeg om het product overal even royaal aan te kunnen brengen.

Het kiwi and watermelon maskertje is een self-warming face mask, wat inhoudt dat het licht in temperatuur stijgt zodra je het aanbrengt op je gezicht. Het gaf mijn huid een beetje een gloeiend gevoel. Alsof je een uurtje in een subtiel voorjaarszonnetje hebt gelegen en je huid daarna nog even nagloeit.

Na een paar minuutjes begon het maskertje een soort van te smelten door de temperatuurverhoging en dat was vervelend, omdat het hier en daar ging druppelen. Ik was dus continu bezig met de druppeltjes weer uitsmeren zodat het niet in mijn ogen of op mijn kleding zou komen. Niet echt een rustgevend maskertje dus… haha.

Na 10 tot 15 minuutjes kon ik het maskertje er (volgens de gebruiksaanwijzing) weer afspoelen met warm water. Na het droog deppen van mijn gezicht voelde mijn huidje lekker zacht. Alleen of mijn gezicht nu gezuiverd is van allerlei vuil? Ik heb geen flauw idee. Ik geloof best dat maskertjes zo’n werking kunnen hebben, maar ik vind het erg lastig om te zeggen of het deze werking ook echt had. Volgens mij zie je dat vaak pas als je iets een aantal keren achter elkaar gebruikt.

De geur van het maskertje bevalt me prima en het maakt mijn huid lekker zacht. Over de werking verder durf ik niet te oordelen. Ik ben zeker van plan om eens een paar andere maskertjes van H&M te proberen, al is het alleen maar voor de geurtjes!

De H&M face masks zijn voor €2,99 per stuk te verkrijgen bij H&M.

Heb jij deze maskertjes al zien hangen in H&M?

 

7 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s