Primark PS Eye Shadow review

Voor vandaag swatch ik een product dat ik al een tijdje wilde testen. De laatste tijd wordt de kwaliteit van budgetmerk oogschaduw steeds beter. Vooral de pigmentatie van de producten gaat omhoog en het blijft veel langer zitten. In het idee van de groeiende kwaliteit van budgetoogschaduw wilde ik al een tijdje de oogschaduw van Primark, het merk PS… uitproberen. Afgelopen kerst kreeg ik van een vriendin een palletje om te testen voor mijn blog van dit merk.

Ben je net zo benieuwd als ik naar de kwaliteit van de oogschaduw? Lees dan gauw verder!

Primark PS Eye Shadow 02Primark PS Eye Shadow kleuren namen 02

De verpakking vind ik erg vrolijk en het ziet er best luxe uit. Het is een metalen doosje met een magnetische sluiting en een spiegeltje aan de binnenkant. Groot gebruiksgemak dus! Ik vind het zelf altijd heel leuk als de kleuren oogschaduw een eigen naam hebben. Extra pluspunt dus!

Primark PS Eye Shadow kleuren namenPrimark PS Eye Shadow kleuren

De kleuren vullen elkaar mooi aan en zijn goed te gebruiken voor een nude look. Zes van de acht kleuren zijn shimmer, de overige twee zijn matte.

Op naar de swatches!

Primark PS Eye Shadow

De eerste drie kleurtjes waren helaas een teleurstelling bij het swatchen. Barely There en Glacier zijn heel minimaal gepigmenteerd waardoor ze zowel op mijn vinger, op mijn arm voor de swatches als op mijn eyeshadowbrush nauwelijks te zien zijn en niet ‘afgeven’. Voyager (lichtgrijs) is super poederig, iets meer gepigmenteerd maar nog steeds slecht aan te brengen. Vandaar ook dat alle drie de kleuren vrijwel niet te zien zijn op de swatches.

Primark PS Eye Shadow swatches

Sahara, Peep Show en Galaxy zijn alle drie best goed gepigmenteerd. Zowel op mijn vinger als op mijn eyeshadowbrush pakken de kleuren makkelijk. Helaas zijn de kleuren tijdens het swatchen iets minder goed te zien. Met een goede eyeprimer zijn de kleuren gelukkig prima te gebruiken. Ik denk als ze vochtig worden gemaakt voor gebruik, nog beter.

Muse en Dark Side hebben de meest grove glitters, die door de hele oogschaduw verspreid zijn. Ze zijn allebei wel okee gepigmenteerd. Op mijn oogschaduwkwast zijn ze wat poederig.

Pluspunten:
+ gebruiksvriendelijke verpakking
+ luxe uitstralende verpakking
+ mooi geheel aan kleurtjes
+ super budgetproof
+ afwisseling van mat en shimmer

Minpunten:
– niet alle kleuren zijn goed gepigmenteerd
– de kleuren zijn heel poederig
– de oogschaduw blijft niet zo lang zitten

Ik weet niet precies hoe duur dit oogschaduwpalette van PS… is, maar het zal niet meer dan €3,- of €4,- zijnverkrijgbaar bij Primark. 

5 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s