Catrice Ultimate Lip Glow review

Als ik in de buurt van Kruidvat ben, wip ik altijd even binnen. Ook als ik eigenlijk helemaal nergens naar zoek, want je weet maar nooit wat voor leuks je tegen komt! Ik hoopte tegen de nieuwe collecties van Catrice en Essence aan te lopen, maar op de een of andere manier zijn die altijd zo snel uitverkocht dat ik er deze keer wederom naast zat (of ze vullen het gewoon niet bij, kan natuurlijk ook).

Ik vond gelukkig wel weer wat anders moois! Het bestaat al een tijdje, maar de laatste tijd zie je veel merken die het product op de markt brengen. De zogenaamde Lip Glow! Ik had laatst echt een prachtige gezien van Dior maar toen dacht ik… who am I kidding! Van dat geld (€37,95) kan ik zo veel meer kopen dan alleen één Lip Glow. Zodoende ging de Dior Addict Lip Glow weer van mijn verlanglijstje en dacht  ik niet meer aan de Lip Glow. Totdat ik er eentje van Catrice tegen kwam die bij het swatchen in de winkel veelbelovend was!

IMG_4832IMG_4833

Het idee van een Lip Glow is dat het de natuurlijke kleur van je lippen versterkt. De meeste Lip Glow producten komen in één tint (zoals deze van Catrice), heel soms is er een merk dat een Lip Glow in twee verschillende tinten uitbrengt (dan verschilt het een beetje in intensiteit qua kleur).

De Lip Glow van Catrice wordt omschreven als ‘Lip Colour Intesifier’ en ‘One Shade Fits All’.  Klinkt precies zoals een Lip Glow hoort te zijn!

Ik vind de verpakking erg mooi. Dat gekleurde onderkantje en de matchende kleur van de letters geeft dat het product al zo’n glowie uitstraling heeft.

IMG_4841

Net zoals elke Lip Glow is dit product neonkleurig en doorzichtig. Ik vind het er altijd een beetje chemisch uitzien. De geur is gelukkig prima: het doet me een beetje denken aan jelly snoepjes.

IMG_4846

Zoals je ziet op de swatches van mijn hand komt er enkel een subtiel roze kleurtje met glans vanaf. Het linker streepje is één laagje, het rechter streepje is drie laagjes Lip Glow. Het product versterkt zijn eigen kleur dus ook.

IMG_4820IMG_4823

Op mijn lippen dragen ik ook drie laagjes, omdat er anders niet zoveel effect was. Ik vind het super mooi hoe de Lip Glow mijn eigen lipkleur versterkt naar een mooie, volle roze tint (op de foto zie je het niet heel goed). Extraatje is dat mijn lippen er ook mooi van gaan glanzen.

Het product is makkelijk aan te brengen, maar heeft dus wel een aantal laagjes nodig. Het heeft een super fijne formule: het voelt een beetje als een lipbalm en plakt niet (gelukkig!).

Zodra ik iets ging eten of drinken verdween de kleur als sneeuw voor de zon en bleef alleen een randje over, maar zonder iets te eten of drinken bleef de kleur makkelijk een uur of vier à vijf goed zitten!

Pluspunten: 
+ prachtig effect
+ plakt niet
+ makkelijk aan te brengen

Minpunten:
– een aantal laagjes nodig voor het effect
– blijft niet goed zitten bij het eten en drinken

Ik ben erg enthousiast over de Catrice Ultimate Lip Glow! Ben ik even blij dat ik voor de budgetversie ben gegaan, haha. Ik weet trouwens bijna zeker dat er nog wel goedkopere Lip Glows dan deze te vinden zijn, maar die heb ik nog nooit getest en ik zou ze niet zo 1,2,3 kunnen opnoemen.

De Catrice Ultimate Lip Glow kost €4,99 en vind je bij Kruidvat.

Heb jij al eens een Lip Glow geprobeerd?

 

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s