Milani – Dolce Pink baked blush review

Nog beter dan een prachtig high end product, is een goede dupe van dat product! Sinds ik in Parijs ben geweest en de NARS Orgasm blush heb kunnen swatchen, ben ik verliefd. De kleur is zo prachtig en het pigment is rete goed! Maar, je betaalt er wel de hoofdprijs voor en dat kon ik op dat moment niet aan mezelf verantwoorden. Ik liet de blush dus liggen en op internet ging ik laatst zoeken naar goede dupes. De beste reacties waren er toch wel over de baked blush van Milani in Dolce Pink.

Ik besloot hem te bestellen bij Boozyshop en vandaag laat ik jullie de swatches zien!

IMG_4849 (2)IMG_4857 (2)

Ik vind de verpakking echt prachtig! Het ziet er super luxe uit en de verpakking zit goed dicht. Het is alleen wel een echte lichtgewicht verpakking die snel kapot kan gaan. Toen ik de blush had besteld was ‘ie oorspronkelijk ook gebarsten tijdens het versturen. Ik heb de blush toen terug gestuurd en binnen een paar dagen kreeg ik een nieuwe van Boozyshop!

IMG_4874 (2)IMG_4871

Waar ik geen idee van had en toevallig achter kwam, was dat er een dubbele bodem in de verpakking zit! Het kuipje met de blush kan omhoog en dan vind je een spiegeltje en een borsteltje. Het borsteltje is heel plat, dus alleen goed bruikbaar als je een beetje wilt sculpten met de blush.

Ik gebruik zelf veel liever een rondere kwast. Het spiegeltje zit naar mijn mening ook niet helemaal op de goede plek, want als je een beetje blush op je kwast doet, moet je steeds dat klepje weer omhoog doen om bij het spiegeltje te komen. Het kwastje en het spiegeltje zijn een leuk extraatje, maar naar mijn mening een beetje overbodig.

IMG_4883 (2)

De blush is licht roze met een subtiele peachy ondertoon en heel veel gouden glitters. De pigmentatie is op mijn vingers echt top top top, de kleur is prachtig.

milani dolce pink and nars orgasm

Bron

NARS Orgasm blush is zo ontzettend populair omdat de kleur vrijwel op elke huidskleur prachtig staat. Ik heb even een vergelijking gezocht op internet en zoals je ziet is NARS Orgasm net even wat warmer van kleur (en iets meer peachy) en wat royaler gepigmenteerd. De verhouding van kleur en goud is wel gelijkend.

Op het moment dat ik Dolce Pink op mijn wangen aan ging brengen, merkte ik wel dat er heel weinig kleur vanaf kwam en vooral heel veel glitter. Dat is jammer, want de kleur is juist zo mooi. Ik gebruik de blush nu zelf als highlighter en daar is ‘ie echt helemaal perfect voor! Ik zie het ook wel mooi staan als ik straks van de zomer een beetje een kleurtje heb op mijn gezicht.

IMG_4896 (2)IMG_4899 (2)

Op de bovenste foto draag ik geen blush, op de onderste foto heb ik Dolce Pink van Milani gebruikt. Zoals je ziet geeft de blush een subtiele roze kleur en vooral een mooie, gouden gloed. Verder draag ik geen make-up (ook geen primer of poeder o.i.d.). Voor iedereen die benieuwd is: de lipstick die ik draag is Sephora Rouge Shine lipstick in N.23.

Mijn eindoordeel is dat de Milani baked blush in Dolce Pink wat betreft de kleur een goede budgetproof dupe is! De blush is ideaal als je een blush met glitter en niet al té veel kleur zoekt. De pigmentatie is goed, maar lastig op je gezicht te krijgen. Dan blijven er dus vooral glitters over.

Ik ben blij met deze blush voor nu, maar NARS Orgasm blush staat nog steeds op mijn beautywishlist!

Milani blush in Dolce Pink kocht ik voor €10,99 bij Boozyshop. (Op de productfoto daar is ‘ie overigens veeeeel feller roze dan in het echt).

Wat vind jij van de kleur?

 

 

11 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s