Nieuwe merken en producten ontdekken: Pilaten

Nog niet zo heel lang geleden stond internet vol met filmpjes van mensen die voor het eerst een zwart masker aanbrachten op hun gezicht. Het zwarte masker scheen een van de nieuwste beautyproducten uit Azië te zijn en ontzettend goed te werken tegen blackheads (mee-eters). Ik moet bekennen: ik was skeptisch over het product en durfde het eigenlijk ook niet te gebruiken omdat er ook van die horrorvideo’s op internet te vinden waren waar mensen hun hele huid kapot trokken omdat het product zo agressief leek te zijn.

Hoewel ik het heel leuk vind om nieuwe producten te proberen als beautyblogger, besloot ik dit product even te vergeten. Tot ik een paar weken terug een aantal blogs las over het zwarte masker van Pilaten: er waren veel enthousiaste geluiden! Ik werd toch eigenlijk wel nieuwsgierig deze keer en besloot mij te verdiepen in het merk Pilaten.

Pilaten is een Chinees beautymerk dat bekend staat om verschillende schoonheidsproducten, en dan met name het zwarte masker. Als je op Google zoekt naar Pilaten dan zie je dat ze inmiddels al een grote naam zijn in beautyland: op veel verschillende webshops kan je de producten kopen en er zijn ook een hoop reviews over geschreven door beautybloggers en vloggers.

Vanaf vandaag kan ik mij aansluiten bij dat rijtje beautybloggers, want Pilaten stuurde mij twee producten op om te reviewen voor Weeks of Beauty!

IMG_4966

First up: het enige echte zwarte masker! Dit is het Pilaten Black Head Ex Pore Strip. Ik kreeg bij elk product ook een uitgebreide gebruiksaanwijzing toegestuurd, omdat het er op de verpakking alleen in het Chinees opstaat.

Foto 26-03-16 10 49 14

Foto 26-03-16 10 59 39

 

 

 

 

 

 

 

Het masker is een wat stroperige, diepzwarte vloeistof.Het is makkelijk uit de verpakking te halen.
Op de gebruiksaanwijzing word je er voor gewaarschuwd dat het verwijderen van het masker iets pijnlijker kan zijn wanneer je veel donshaartjes op je gezicht hebt. Om mijzelf een mogelijke marteling te besparen (ik heb veel donshaartjes op mijn wangen), besloot ik het masker alleen op de T-zone aan te brengen.

Het aanbrengen van het masker ging gemakkelijk. Het masker moest volgens de gebruiksaanwijzing 15 – 20 minuten drogen. Dat duurde bij mij wel wat langer. Na ongeveer 25 minuten voelde ik het masker voldoende trekken als indicatie dat het droog genoeg was om verwijderd te worden. Er bleven toch nog aardig wat stukjes achter op mijn huid die nog te nat waren. Met alleen mijn handen en wat water kreeg ik het er door de glibberigheid niet af: ik heb hiervoor een vochtige tissue ingeschakeld.

Na het masker verwijderd te hebben (wat overigens totaal niet pijnlijk was!), voelde mijn huid verrassend zacht aan. Ik verwachtte een rode huid o.i.d., maar niets was minder waar. De stukjes huid waar het masker had gezeten, voelen nu egaal aan. Helemaal mee-eter vrij is het overigens niet: mijn neus is wel iets ‘schoner’ nu, maar lang niet vrij van zwarte puntjes.

Na gebruik van het masker heb ik mijn gezicht verzorgd met een tonic en hydraterende gezichtscrème. Mijn huid is nu echt heel zacht!

Het Pilaten Black Head Ex Pore Strip kost E2,50 per stuk, E10,- per vijf stuks of E15,- per tien stuks. Het masker is ook in een tube te koop.

IMG_4961

Het tweede product dat ik kreeg toegestuurd is ook een product dat heel populair is binnen de Aziatische beautyindustrie: een lip membrane.

Dit staat er op de website van Pilaten:
‘Op zoek naar een rijke en hydraterende lipverzorging? Loop je dagen lang rond met een lipbalsem en blijf je smeren?  Het Lip membrane van Pilaten is geschikt om in één keer af te komen van jouw droge en gebarsten lippen.
Het lip membrane bevat hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die er voor zorgt dat de huid vochtig en jong blijft. Daarnaast bevat het masker planten collageen, Aloë vera en honing. Alles om jouw lippen vol en vochtig te houden.’

Veelbelovend, als je het mij vraagt!

 

Foto 26-03-16 12 34 02

Het lip membrane zit op een voorgevormd stukje plastic zodat het niet beschadigd raakt. Even pulken en dan komt het eraf. Het is letterlijk een membrane: dun en flubberig.

IMG_4993.jpg

Hilariteit ten top natuurlijk, dit masker. Mijn vrienden zijn getrakteerd op een aantal hilarische Snapchats!

Het membrane plakt makkelijk vast aan mijn gezicht. Op mijn lippen plakt het wat minder makkelijk vast. Het zit ook niet helemaal goed op zijn plek omdat het membrane zo mega is en anders helemaal tegen mijn neus aan zit. Ik vond het wat overdreven om het ook in mijn neus te stoppen, vandaar dat ik het wat lager heb geplaatst.

Na deze ene keer proberen merk ik zeker dat mijn lippen zachter zijn geworden. Helemaal egaal zijn ze niet, maar dat kan natuurlijk ook komen doordat het membrane niet mijn lippen volledig kon raken. Het wordt geadviseerd dit masker de eerste week dagelijks te gebruiken en daarna 2 – 3 keer per week voor optimaal resultaat. Ik denk dat je lippen zeker veel zachter zullen worden na een aantal keer gebruiken.

Het Pilaten Lip Membrane koop je voor E2,50 op Pilaten.nl. 

Ik vond beide producten echt heel leuk om te proberen! Het zwarte masker maakte mijn huid heel zacht en egaal. Mee-eters werden niet echt verwijderd, dat vind ik jammer want dat is nou precies waar het masker bekend om staat. Wie weet bij vaker gebruiken van het masker wel?

Het Lip Membrane is een geweldig leuk masker met veel voedende ingrediënten. Mijn lippen werden zeker zachter en ik verwacht dat bij herhaling van gebruik, mijn lippenbalsem gebruik enigszins teruggedrongen kan worden. Minpuntje van het masker vind ik dat het zo enorm groot is: ziet er leuk uit maar maakt het onhandig in gebruik.

Heb je altijd al eens Aziatische beautyproducten willen uitproberen? Dan is Pilaten.nl een goede uitkomst! Ze maken het mogelijk dat een paar van de meest populaire producten makkelijk in Nederland te krijgen zijn. Bovendien zijn de producten helemaal niet duur!

Welk product van Pilaten zou jij wel eens willen uitproberen?

 

4 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s