Everyday makeup routine!

Een jaartje of vier geleden, bestond mijn makeup routine enkel uit een likje mascara en soms wat concealer voor rode plekjes en pukkeltjes. Hoewel ik altijd al met veel plezier naar make-up routine video’s op Youtube keek, dacht ik elke keer weer bij mezelf: blush, foundation, poeder? Nope, ga ik echt niet aan beginnen. Highlighter? Wat een onzin…

Deze gedachtegang heb ik een tijdje volgehouden, maar gedurende de jaren kwamen er steeds meer producten mijn makeup routine binnen sneaken. Laatst pakte ik al mijn dagelijkse makeup producten eens bij elkaar en toen dacht ik: wauw. De realisatie kwam binnen dat mijn makeup routine inmiddels aanzienlijk in omvang is gegroeid.

Tijd om mijn editie te schrijven van mijn favoriete soort blogpost/video: de everyday makeup routine!

Kleine disclaimer: afhankelijk van mijn activiteiten op een dag en hoe fris en fruitig ik uit mijn bedje stap, gebruik ik minder of juist extra producten!

IMG_5017

Natuurlijk beginnen we met de basis op het gezicht. Van alle producten waarvan ik dacht dat ik ze nooit ging gebruiken, laat ik alleen nog foundation achterwege.

Het eigenaardige stukje uit mijn routine, is dat ik drie verschillende concealers gebruik. Ik kan maar niet kiezen tussen de beste en ik merk gewoon dat het layeren van concealers voor mij het allerbeste werkt.
Onder mijn ogen breng ik als eerste de Maybelline New York The Eraser Eye perfect & cover concealer aan. Ik heb de kleur ‘light’. Hoewel ik deze concealer pas sinds kort heb, ben ik er echt dol op! Het kussentje zorgt voor een prettige en egale applicatie. Ik was bang dat het een kledderboel zou worden met het kussentje, maar in tegendeel! Het kussentje neemt namelijk een teveel aan concealer ook meteen weer op.
Na het goed blenden van de concealer (met mijn ringvinger), gebruik ik een dun laagje NARS radiant creamy concealer in ‘light 2 vanilla’, voor extra dekking. De concealer breng ik aan onder mijn ogen, langs de zijkantjes van mijn neus, op mijn kin, op eventuele pukketjes/rode vlekjes en een likje tussen mijn wenkbrauwen.
Vervolgens gebruik ik de Essence Stay All Day Concealer in ’20 soft beige’ onder mijn ogen als een soort highlighter, want deze concealer is qua kleur net even wat lichter dan de andere twee die ik gebruik. Goed voor een frisse look!

Concealer: check! Nu poeder ik mijn gezicht af met de Mac Pro Longwear Pressed Powder in ‘medium plus’. Beste poeder die ik ook heb gebruikt! Ik heb een paar dagen terug een tweede verpakking verkocht, want de eerste heb ik tot op de bodem gebruikt.
Mijn poeder breng ik aan met de Mac 129 face/blush brush.

IMG_5028

Ik moet eerlijk bekennen dat ik lang niet altijd oogschaduw draag. Het kost mij namelijk zoveel tijd om het mooi te doen, haha. Als ik naar feestjes ga, vul ik mijn ooglook vaak nog aan met solid eyeliner.

Ik prime mijn oogleden met de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion in de ‘Original’ uitvoering. Echt, als je opzoek bent naar een fijne eyeprimer: this is it! Zelf de meest slechte oogschaduw blijft lang zitten als je deze primer er onder draagt.
Mijn favoriete everyday eyeshadowkleuren komen uit het L’oréal Paris La Palette Nude in ’02 Beige’. Het zijn goed gepigmenteerde kleuren met een fijne textuur.
Oogschaduw breng ik aan met de Mac 239 Eyeshader brush (oogleden), de Real Techniques Pointed Crease brush uit de Bold Metals collectie (crease) en een mini editie van de Boozybrush Pencil A04 (voor de highlight onder mijn wenkbrauw en in mijn ooghoeken).
Tijd voor mascara! Zoals jullie weten ben ik een fan van het bundelen van mascarakrachten. Op mijn bovenste wimpers draag ik Better Than Sex van Too Faced en daarover heen Maybelline New York the Colossal Volum’ Express waterproof. Op mijn onderste oogleden draag ik vaak geen mascara, maar draag ik het wel dan kies ik voor Maybelline New York Classic Volum’ Express waterproof.
Tot slot shape (voor zover er te shapen valt) mijn wenkbrauwen in een mooie vorm met de Essence lash & brow gel mascara.

IMG_5024

Inmiddels zijn we aangekomen bij de producten waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze daadwerkelijk zou gaan gebruiken: blushes en highlighters!

Dagelijks draag ik een subtiel tikje van de I heart Makeup Blushing Hearts triple baked blusher in ‘peachy keen heart’. Dit breng ik aan met de Real Techniques blush brush. Ik heb de brush net nieuw en ohhhhh wat is ie fijn! Super zacht, lekker groot en perfect voor het aanbrengen van een subtiel beetje blush.
De Baked Powder blush van Milani in ’01 Dolce Pink’ gebruik ik voor een inieminie beetje highlight op mijn wangen (ik vind hem echt te glitterig om te gebruiken als normale blush).
Als er een feestje op de planning staat, vind ik het natuurlijk leuk om wat extra uit te pakken met mijn makeup. Dan gebruik ik de Benefit Watt’s Up! soft focus highlighter for face. Toen ik het product voor het eerst zag, dacht ik: wat moet ik hier in hemeltjesnaam mee? Maar een gewonnen product ga ik natuurlijk niet laten verstoffen, dus ik ging een beetje uitproberen met de highlighter. En het is echt een super prettig product voor als je een subtiele highlighter wenst!
Ik highlight trouwens enkel mijn jukbeenderen!

IMG_5036

Tot slot mijn favoriete en meest afwisselende deel van mijn makeup routine: de lipmakeup!

Allereerst zweer ik bij Purol Zalf. Voordat ik ga slapen smeer ik mijn lippen in met een dikke laag en voordat ik de deur uit ga ‘s ochtends, doe ik altijd een dun laagje op mijn mondhoeken. Overdag vind ik het prettig om een lippenbalm op zak te hebben, zodat ik mijn lippen altijd kan verzorgen when in need. De twee Maybelline New York Baby Lips die je op de foto ziet in ‘Melon Mania’ en ‘Sweet Apple’ zitten al een paar weken standaard in mijn tas.
Wat betreft de lipstick die ik op een dag draag, wissel ik dagelijks. Het is maar net waar ik zin in heb en wat past bij mijn outfit! Mijn huidige favorieten zie je op de foto. Dit zijn: ‘Mehr’ van Mac (matte), ‘Only You’ van Mac (cremesheen), ‘Devotion’ van Topshop Beauty (creme) en ’07’ uit de Velvet Matt collectie van Essence.

Ik geloof dat ik daarmee al mijn dagelijkse producten heb besproken! Het is voor mezelf nog maar eens een bevestiging van hoe idioot veel producten ik inmiddels gebruik… oepsie. Maar ag, verbetering begint met bewustwording haha!

Welke producten kunnen jullie echt niet missen in je daily makeup routine?

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s