Clinique Pep-Start Eye Cream

Nog een beetje in de sfeer van Koningsdag afgelopen woensdag (en vandaag was het natuurlijk altijd Koninginnedag), heb ik vandaag een review van een vrolijk oranje product!

De Clinique Pep-Start Eye Cream is pas sinds kort uit. Ik wilde hem eigenlijk direct bestellen, want hoe chill is dat: een oogcrème die ‘In 3 seconden een wakkere, frisse blik’ belooft. Maar ik bedacht me, want met een beetje geluk werd het #glamourbeautylover product van april misschien wel een miniatuur van de oogcrème. Tot mijn grote vreugd lag afgelopen week inderdaad dit miniatuur op de deurmat!

Foto 30-04-16 11 58 38

Foto 30-04-16 12 04 10

Een klein schattig tubetje van 3 ml Pep-Start Eye Cream is het product van deze maand. Wederom zat er weer een begeleidend briefje van Glamour bij met meer informatie over het product en het gebruik ervan.

Om de informatie van de Clinique website er even bij te pakken:

In 3 seconden een wakkere, frisse blik.

Klaar voor snelle actie. Ogen zien er de klok rond levendig, opgefrist, helder en gehydrateerd uit met de NIEUWE Clinique Pep-Start Eye Cream.  Een lichtgewicht oogcrème die de huid rond vermoeide ogen direct en op de lange duur verfrist, verheldert en egaliseert. De slimme custommade ronde applicator vermindert zwellingen in 3 seconden zodat de oogopslag frisser en wakkerder is en de huid geprept is voor make-up.

Foto 30-04-16 12 00 19

Ook dit miniatuur product heeft de ronde applicator waarmee je je ogen als het ware masseert. De crème is gewoon wit en komt via een gaatje in het midden van de applicator naar buiten. Het is lastig om maar een klein beetje uit dit tubetje te krijgen.

Hoewel het mijn intentie was om steeds maar een klein beetje van het product te gebruiken, zag ik hier na de eerste keer testen al vanaf. Als er maar een klein beetje product op de applicator zit, glijdt deze heel stroef over mijn ogen en dat vind ik een onprettig gevoel.

De crème is zowel onder de ogen als op de oogleden te gebruiken. Het product trekt makkelijk is, mits er niet een overload wordt gebruikt. Het is dus wel even vogelen hoeveel product je per keer wilt gaan gebruiken.

Dan komt het meest lastige stukje in een review: doet de Clinique Pep-Start Eye Cream wat het belooft? Zijn mijn ogen zien er de hele dag lang levendig, opgefrist, helder en gehydrateerd uit? Vermindert de applicator binnen drie seconden de zwellingen onder mijn ogen?

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een huidverzorgingsproduct ben tegen gekomen dat echt alles doet wat het beloofd. Ook deze oogcrème komt niet al zijn beloftes na. Voordat je helemaal teleurgesteld bent: het doet gelukkig wel iets goed!
Direct tijdens het aanbrengen voelt de crème hydraterend en de masserende beweging die je maakt met de applicator, zorgde bij mij voor een relaxt gevoel. Ik zie de zwellingen niet meteen verdwijnen, maar gevoelsmatig lijken mijn ogen wel op te knappen van deze crème.  Onder mijn ogen lijkt het heel kort een beetje te trekken, waardoor de wallen toch wel een tikje verminderen. Ik vind deze oogcrème dus gevoelsmatig vooral verfrissend. Daarmee doet het zijn naam eer aan, want het voelt als een klein oppeppertje voor mijn ogen! Wat betreft de uitstraling van mijn ogen, zie ik geen verschil tussen voor en na het gebruik.

Het is een fijn product om een paar keer te kunnen testen, maar ik zou persoonlijk hierna niet het full sized product aanschaffen.

De full sized Clinique Pep-Start Eye Cream koop je voor €25,90 (15 ml) via Clinique.nl.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s