Charlotte Tilbury Goddess Skin Clay Mask review

Een tijdje terug las ik op Beautyscene.nl over de komst van het merk Charlotte Tilbury bij Bijenkorf. Omdat ik het merk regelmatig voorbij zag komen op bekende beautyblogs, was ik benieuwd naar de details. Hoe meer ik over de producten las, hoe enthousiaster ik werd!

Charlotte Tilbury is een Britse make-up artieste die erg bekend is in de beautywereld. Zo maakt ze wel eens korte tutorials voor Refinery29 (bijvoorbeeld deze smokey eye) en won ze in april een aantal awards voor haar producten!

Deze fijne producten zijn dus sinds kort in Bijenkorf Amsterdam te krijgen en dat was voor mij een reden om even langs te gaan. De counter is prachtig ontworpen met de bekende crème, bordeaux/wijnrood en rosegolden kleuren. Het was alleen al prachtig om te bekijken!

Ik wilde sowieso het Goddess Skin Clay Mask aanschaffen en indien ik enthousiast was, stond het Colour Chameleon Eye Shadow Pencil ook op mijn lijstje. In deze blog lees je mijn review over het masker!

Foto 30-04-16 11 21 50Foto 30-04-16 11 59 22Foto 30-04-16 11 22 00

De bedoeling van het masker: ‘visibly lifts, smoothes, brightens & tightens pores for baby skin’. Grof gezegd belooft het je huid een jongere, egalere uitstraling te geven met een gezonde glow.

Het masker is gemaakt van Spaanse klei, dat meer voedend en hydraterend is dan de meeste klei in andere kleimaskers. Het masker bevat verder frangipani (van een bepaalde tropische boom met bloemen) om de huid verder the hydrateren en te verzachten (het geeft ook de geur aan het masker) en rozenbottelolie voor de voedende werking. Tot slot bevat het masker een ingrediënt waar Tilbury een patent op heeft: BioNymph Peptide Complex. Dit ingrediënt geeft een boost aan het collageen in je huid waardoor het een gloed krijgt en flexibeler wordt. (Bron: Refinery29).

Dat was het ingrediënten verhaaltje, nu is het natuurlijk tijd voor de echte review van het gebruik!

Foto 30-04-16 11 28 23

Het product komt makkelijk uit de tube en smeert heerlijk uit op mijn huid. Het is dus heel makkelijk om een voldoende laagje op je huid aan te brengen, zonder dat je onnodig veel product gebruikt. De geur van het masker vind ik in eerste instantie wel lekker, rustgevend. Maar gedurende het drogen van het masker vond ik de geur veel te overheersend.

Het masker moet 10 minuutjes blijven zitten voordat je het af moet spoelen met lauw water. Dat ging vrij makkelijk.

Wat ik gewend ben van kleimaskers, is dat het echt opdroogt totdat het hard is. Dat had dit masker niet, de klei is dus echt alleen een ingrediënt en niet de uitwerking van het masker. Wat ik persoonlijk mis bij dit masker t.o.v. andere kleimaskers, is dat dit masker het gezicht niet reinigt (het Super-Mud masker van GlamGlow doet dit bijvoorbeeld wel). Dit kan er opzich ook wel mee te maken hebben dat het masker van Charlotte Tilbury niet gericht is op de doelgroep van jongere meiden, meer voor alle verschillende leeftijden.

Na het afspoelen van het masker was mijn huid babyzacht en had het inderdaad de beloofde glow. Ik kan me goed voorstellen waarom Charlotte Tilbury dit masker gebruikt bij klanten voordat ze de rode loper op gaan. De huid ziet er gewoon heel mooi en gezond uit!
De twee minpuntjes van dit masker vind ik, zoals eerder al genoemd, de intensiteit van de geur en als tweede zag ik niet dat de poriën op mijn gezicht smaller werden. Wie weet na een aantal keer gebruiken van het masker?

Het Charlotte Tilbury Goddess Skin Clay Mask vind je voor €55,- (75 ml) bij Bijenkorf Amsterdam en op hun website

Was jij al bekend met de producten van Charlotte Tilbury?

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s