Mac So Select lipstick review

Zo blij zo blij zo blij! Deze week viel er een lipstick op mijn deurmat waarvan ik nooit had durven dromen dat deze in mijn bezit zou zijn.

De Mac So Select lipstick is een editie die je allereerst alleen als Mac Select Member kunt aanschaffen en daarnaast is de lipstick alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Vandaar dat ik het nooit had durven dromen. Na het internet helemaal afgezocht te hebben, had ik de hoop op de mooie lipstick eigenlijk opgegeven. En toen was daar de mede Mac-liefhebber Emmelien, die naar de VS op vakantie ging en bereid was bestellingen voor ons te plaatsen. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken: ik bestelde So Select! Thanks again Emmelien!

So Select heeft de kleur Dirty Rose en heeft een matte finish. De matte lipsticks van Mac overtreffen voor mij echt elke andere lipstick, ongeacht de finish! En de kleur, Dirty Rose, is precies een kleur die mij goed staat. Dus vandaar dat ik er niet lang over na hoefde te denken! En plus… Limited Edition lipsticks zijn altijd extra leuk :).

A M∙A∙C Select lip colour inspired from the best runway trends of the season.

Deze week ontving ik de lipstick en jaaa wat was (en ben) ik blij! Kijk met me mee naar de mooie swatches!

4TVwsNlndV

Het doosje heeft een speciale Mac Select sleeve, die er makkelijk af te schuiven is. Het doosje waar de lipstick in zit is gewoon net zoals die van normale lipsticks.

SzSuwFoto 11-05-16 18 52 48

Eerlijk gezegd was de lipstick in mijn dromen iets meer roze/mauve, omdat ik bij de beschrijving ‘Dirty Rose’ denk aan roze.

Foto 11-05-16 18 55 09

Bij de swatch zie ik al iets meer roze kleur, maar de main color is en blijft bruin. Ik hield mijn hart vast, want hoe gaat een bruinige lipstick mij eigenlijk staan?

Zo dus! Wat een ontzettende meevaller! Ik had niet verwacht dat ik de bruinige kleur zo geweldig ging vinden. Het maakt mijn gezicht op de een of andere manier warmer en zachter. Ik ben verkocht! Misschien ga ik toch maar eens Velvet Teddy en Twig uitproberen bij een Mac counter.

De pigmentatie van Mac So Select is weer fabulous. Als je de lipstick heel netjes weet op te brengen, heb je aan één ‘veegje’ in principe genoeg. De matte formule van deze lipstick is echt totaal niet uitdrogend. Het voelt heel comfortabel op mijn lippen.
Na het eten en drinken zat de lipstick er nog steeds op. De kleur was wel enigzins vervaagd, maar nog duidelijk aanwezig.

Op de swatches die ik vooraf op internet had opgezocht, vond ik de kleur wel wat weg hebben van Mac Mehr. Ik heb zelf even een swatch vergelijking gedaan!

Foto 11-05-16 19 01 43

Schermafbeelding 2016-05-11 om 22.08.54
Mac So Select – Mac Mehr – Mac Please Me

(Mehr ziet er op de foto uit alsof ik er aan heb gelikt ofzo… Maar trust me, dat heb ik niet gedaan hahaha). 

So Select en Mehr hebben absoluut wat van elkaar weg, maar Mehr heeft een stuk meer roze. Mehr is dus een dirty rose richting roze en So Select is een dirty rose richting bruin (in mijn ervaring). Alle drie de lipsticks op de foto hebben trouwens een matte finish!

De conclusie van het verhaal: So Select is toegevoegd aan mijn favorieten, want wat is ie mooi!

Mac So Select kost $17 (exclusief btw) en is dus (helaas helaas) een US Exclusive.

6 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s