TheBalm Nude Dude eyeshadow palette review

Zoals jullie al konden lezen in mijn blog over de Beautygloss Party 2016, kocht ik vorige week eeeeindelijk het Nude Dude eyeshadow palette van TheBalm. Het palette kwam ooit onder mijn aandacht vanwege de hilarische verpakking. Na swatches gemaakt te hebben in een winkel in Parijs, wist ik zeker dat ik het palette wilde toevoegen aan mijn stash. Het wachten was alleen nog op een ‘speciaal’ moment! Het palette zit wat betreft prijs namelijk niet in de categorie ‘ik neem het even mee’. De Beautygloss Party vond een geschikt moment en zo doende!

En vandaag op Weeks of Beauty, de beloofde review met swatches!

Wie TheBalm kent, weet dat het merk de meest geweldige verpakkingen maakt. Ook dit palette doet daar niet voor onder. Kijk met me mee.

Foto 14-05-16 13 42 37Foto 14-05-16 13 42 50

Het palette heeft een sleeve met precies dezelfde bedrukking als de voorkant van het palette, waarschijnlijk gewoon om het palette mooi te sluiten. Zowel de sleeve als het palette zijn van karton. Het palette sluit door twee magneetjes in de onderste twee hoeken.

Foto 14-05-16 13 43 19Foto 14-05-16 13 43 36

Achterop het palette staan de ingrediënten en de kleuren vermeld.

Foto 14-05-16 13 44 31Foto 14-05-16 13 44 49Foto 14-05-16 13 45 20

Het palette bevat, een spiegeltje en een kwastje met twee zijden. Het kwastje is te gebruiken als oogschaduwkwast met de ene kant en met de andere kant als eyelinerkwast.

Zoals je ziet zijn de kleuren afwisselend matte en shimmer. Er zitten zowel lichte als donkere kleuren in (die perfect zijn voor een smokey eye of als eyeliner). Zoals de naam van het palette al zegt, zijn de kleuren allemaal uit de nude familie. Je vindt in het palette bruin/gouden kleuren, mauve kleuren en grijze/zwarte kleuren. Laten we de kleuren wat beter gaat bekijken!

Foto 14-05-16 13 45 56

Fearless – een matte, beige kleur.
Flawless – een matte, licht bruine kleur.
Firm – een bruine kleur met shimmer dat een mauve gloed geeft.
Fabulous – een gebroken wit die eigenlijk meer pastel geel te noemen is. Heeft een metallic finish.
Faithful – een prachtige metallic goud.
Fit – een metallic koper.

Foto 14-05-16 13 46 10

Flirty – een paarsige kleur, die ondanks een subtiele gouden shimmer, een matte finish heeft.
Friendly – een hele donkere paarse kleur die op de huid meer zwart lijkt. De finish is matte.
Fierce – een houtskool zwarte kleur met multikleurige shimmer.
Feisty – een roze/mauve kleur met matte finish.
Funny – een bruin/paarse kleur met paarse metallic gloed.
Fine – een donkergrijze/bruine kleur met hele subtiele gouden shimmer.

Foto 14-05-16 13 52 58

En de swatches! De kleuren zijn geswatcht volgens de indeling van het palette. ‘Fearless’ is door mijn lichte huid niet zo goed te zien, maar de pigmentatie is echt top. Bij de donkere kleuren is de shimmer helaas niet te zien. Vond het erg lastig om dat vast te leggen.

Het oogschaduwproduct is over het algemeen heel zacht, een beetje crèmig voelt het aan. Dat is heel prettig bij het aanbrengen van de oogschaduw, want daardoor zijn de kleuren makkelijk aan te brengen, ‘uit te smeren’ en te blenden.

Enkel zijn Flirty en Friendly poederig en droog, waardoor de fall out bij het aanbrengen veel erger zal zijn. Erg jammer, want bij alle andere kleurtjes is er totaal geen sprake van deze poederigheid.

De pigmentatie is van alle kleuren erg goed! Dat is ook een van de redenen waarom ik voor dit palette ben gegaan. De kleuren hechten makkelijk aan mijn oogschaduwkwasten, ook aan het kwastje dat in het palette zit. De matte kleuren lijken wat makkelijker aan mijn ogen te hechten. Bij de kleuren met shimmer had ik meer laagjes nodig om de kleuren echt goed te zien. Misschien een idee om mijn kwast de volgende keer vochtig te maken!

Ik heb natuurlijk ook een ooglook gemaakt! Op mijn ogen begon ik all over met Fearless. In de crease bracht ik Feisty aan. Op mijn oogleden gebruikte ik Fit. In de buitenste ooghoeken zit een klein kusje Flirty en in de binnenste ooghoeken bracht ik Fabulous aan als highlighter.

Verder draag ik:
Urban Decay Eyeshadow Primer Potion in Original
Essence Make Me Brow in 01 Blondy Brows
Hema Creamy Eyeshadow Liner in 76 Dark brown
Too Faced Better Than Sex mascara
Mac Pro Longwear Pressed Powder in Medium Plus
NARS Radiant Creamy Concealer in Vanilla
Catrice Multi Matt Blush in 020 La-Lavender (zie je vrijwel niets van)
Freedom Pro Highlight in Diffused
Colourpop Lippiestix in Frida

Het TheBalm Nude Dude palette koop je voor €35,- bij Boozyshop en €36,95 bij Douglas.

Wat voor look zou jij met dit palette maken?

10 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s