Fancy Friday #01: Benefit Cheekathon blush kit

Een aantal dagen geleden kreeg ik een mailtje omdat de blog Weeks of Beauty een jaar geleden is aangemaakt! Nu zie ik dat niet als de officiële verjaardag, omdat ik pas een paar maanden later echt ben begonnen met de blog zoals Weeks of Beauty nu is. Ondanks dat, vind ik het wel leuk om het een beetje te vieren.

Dat doe ik met de introductie van een nieuwe rubriek op Weeks of Beauty: Fancy Friday! In Fancy Friday review ik een luxe product dat ik net heb aangeschaft, al een tijdje vrolijk gebruik of gewoon de moeite vind om er over te schrijven. Ik verwacht niet dat ik elke vrijdag een Fancy Friday blog zal schrijven (want, geld), maar op deze manier zet ik de luxe producten waarin ik zo nu en dan investeer net even wat meer in het zonnetje!

Voor Fancy Friday #01 ga ik een product reviewen waar ik al een tijdje mijn oog op heb. Dan stond ik op het punt om het product aan te schaffen en dan was het, nee Tessa, houd je in! Afgelopen week verloor mijn ‘verstand’ het van mijn make-up hart: ik plaatste het product in mijn online winkelmandje van Sephora.fr. Jullie hebben natuurlijk al aan de titel en de uitgelichte afbeelding kunnen zien over welk product ik het heb, maar bij deze kondig ik het toch nog even aan. We hebben het over de Cheekathon blush kit van Benefit!

Een prachtig Limited Edition palette met 5 full sized producten: 2 blushes, 2 bronzers en een highlighter. Dit palette is niet verkrijgbaar in Nederland; ik kocht het via de Franse website van Sephora!

Kijk met mij mee naar de foto’s en mijn review!

Wie bekend is met Benefit (verkrijgbaar in Nederland bij Douglas), weet dat het merk razend populair is en het aantal fans van het merk sterk aan het stijgen is. Ik moet bekennen dat ik mij pas echt in Benefit ben gaan verdiepen sinds afgelopen december, toen ik de Watt’s Up highlighter won bij Fashionlab.nl en een vriendin (Jamie, als je dit leest 🙂 ) mij vertelde dat Benefit echt een top merk is.

Waarom kocht ik het palette uiteindelijk toch? Behalve dat ik de verpakking echt prachtig vind en al een tijdje de blush Dandelion en de bronzer Hoola op mijn verlanglijstje heb staan, was het ‘financiële voordeel’  het argument dat uiteindelijk de doorslag gaf. Klein rekensommetje: een blush of bronzer van Benefit kost €33,- voor 7/8 gram blush/bronzer of 5 gram highlighter (prijzen bij Douglas).  Dat is echt gewoon heel. veel. geld. Zelfs ik had het er niet voor over, omdat ik niet elke dag blush en bronzer draag. Tot ik het palette tegen kwam! Het palette bevat zoals al in de introductie genoemd 5 full sized producten en het palette kost ‘maar’ €58,-! Nog steeds veel geld, maar in verhouding bespaar ik zo €97! I mean… yes!

That being said…. Tijd voor het prachtige palette!

xQTKI0R3A8Foto 26-05-16 20 33 45RrNMq

Ik vind de verpakking zo prachtig! Het palette zit in een kartonnen doosje met dezelfde voorkant als het palette: de vijf producten als dames en het Cheekathon logo op een mooi gouden glimmende banner. Op de achterkant van het doosje staat de inhoud. Op de achterkant van het palette zelf zie je nog meer goud en glimmend met roze sterretjes/streepjes/confetti. My kind of packaging! Ik raak niet uitgekeken.

Het palette is een van karton, maar van dat hele harde, dus het gaat niet zomaar kapot. Het palette sluit met magneetjes in de onderste hoeken.

f0ekY

Bijgevoegd zit een foldertje met tips & tricks.

Foto 26-05-16 20 34 16n5b8QnZSm0

Aan de binnenkant is het palette ook al zo mooi met het goud/roze en een spiegeltje. Over de blushes zit zo’n transparant velletje met de namen van de kleuren. Daarnaast zit er een kwastje bijgevoegd.

QOE49

Dandelion is een pastel roze blush, geschikt voor iedere huidkleur.

m8aJg

Hoola is een licht bruine bronzer, die volgens het internet ook goed geschikt is voor elke huidkleur.

Jrbun

Rockateur is een licht roze kleur met peachy ondertoon, vol met shimmer. Het is in principe een blush, maar vanwege de shimmer ook perfect als warme highlighter te gebruiken.

OVrOz

Dallas is een bruine bronzer die wat warmer neigt (op de foto helaas juist niet zo goed te zien). In de bronzer zit wat meer paarse en wat meer oranje kleur dan in Hoola.

NgpHu

Coralista is… ja what can I say. Een prachtige koraalkleurige blush!

fUDjP

En nog even een close up van het kwastje!

Q2RicFoto 26-05-16 20 40 07

Dallas – Hoola – Rockateur – Coralista – Dandelion

De swatches! Dezelfde arm en swatch sessie, alleen met ander lichtinval. Dallas, Hoola en Dandelion zijn matte. Coralista heeft een heeeeele subtiele shimmer en Rockateur heeft een duidelijke shimmer, zoals je ook op de foto goed kunt zien.

De pigmentatie van alle vijf de producten is erg goed! Ze worden makkelijk opgepakt door een kwast (ook die in het palette zit) en hechten mooi aan de huid.

Zonder product op mijn wangen.

Met product op mijn wangen! Ik draag hier: Hoola als bronzer (poging tot contouren), Dandelion blush en bovenaan mijn jukbeenderen draag ik een tikkeltje Rockateur als highlighter! Me likey!

Zoals je ziet houd ik niet van een dikke, duidelijke laag bronzer en blush. En wat je ook heel duidelijk op de deze foto’s kunt zien is dat ik echt nog een sukkeltje ben wat betreft contouren, want je ziet de lijn Hoola zo duidelijk zitten haha.
Dat laat in ieder geval goed zien hoe gepigmenteerd de producten zijn! Met het kwastje uit het palette kan je de bronzer in een hele scherpe lijn aanbrengen, dus perfect voor contouren! Iets minder handig voor als je net als ik de skills nog niet helemaal te pakken hebt, maar gelukkig zijn er ook grote fluffy kwasten voor gewoon ‘a touch of bronzer’! 🙂

Over Hoola, Dandelion en Rockateur ben ik super enthousiast. Hiermee heb ik mijn geld er dus al uitgehaald!
Over Dallas als bronzer ben ik minder blij. Het product is prachtig en van goede kwaliteit, alleen de kleur is zo oranje en dat staat voor geen centimeter op mijn huid. Een bronzer die ik dus waarschijnlijk nooit zal gaan gebruiken.
Coralista als blush heb ik nog niet uitgebreid getest, maar ook deze is op mijn huid te duidelijk oranje.
Dallas en Coralista zijn dus niet echt kleuren voor mijn huidkleur. Ik ben er overigens van overtuigd dat er genoeg mensen zijn waar deze kleuren wel prachtig bij staan! Ikzelf heb een vrije rozige ondertoon, dus wellicht dat mensen met een oranje ondertoon wat meer kunnen met de kleuren.

Foto 26-05-16 20 48 40

Na het gebruik van beide bronzers zag het palette er zo uit… Daar moest ik wel eventjes om snikken. Ik heb beide bronzers gebruikt met het bijgeleverde kwastje. Gelukkig kon ik het poeder makkelijk wegblazen zodat het de blushes niet zou verkleuren. Dandelion heb ik vervolgens met een grotere, fluffy kwast gebruikt (minder scherp) en dat voorkwam voor het grootste deel de poedervorming. Gelukkig! Anders gaat er ook zo veel product verloren.

Tijd voor de eindstand voor de Benefit Cheekathon blush kit!

Pluspunten:
+ in verhouding super voordelig
+ alle producten zijn goed gepigmenteerd
+ alle producten hechten goed aan de huid
+ Dallas, Hoola en Rockateur zijn hele ‘universele’ kleuren
+ de verpakking!!

Minpunten:
– de lastige oranje kleur van Dallas en Coralista
– de enorme poedervorming bij het gebruik
– ondanks het voordeel nog steeds erg prijzig

Ben ik blij dat ik de Benefit Cheekathon blush kit kocht? Ja zeker! Van de vijf zijn er drie producten die ik sowieso veel ga gebruiken en daarmee is het mijn geld waard. De drie losse producten waren namelijk meer dan €30 duurder geweest dan het hele palette!

Raad ik de Benefit Cheekathon blush kit aan? Mocht je van plan zijn een van de vijf producten uit dit palette te gaan kopen en nog een andere op je verlanglijstje hebben staan, dan is het zeker de moeite waard om te overwegen dit palette te kopen vanwege het prijsvoordeel dat je er dan uit zou halen.
Maar vind je echt maar 1 blush/bronzer uit het palette mooi, dan zou ik hem lekker laten liggen. Er zijn nog veel meer mooie blushes op de markt! W7 bijvoorbeeld heeft een paar mooi dupes gemaakt van de Benefit blushes en wat betreft kwaliteit zijn er ook genoeg merken te vinden die gelijkwaardig zijn.

De Benefit Cheekathon blush kit kocht ik voor €59,00 via Sephora.fr

Welke kleur vind jij het mooist?

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s