Essence Vintage Rose eye palette + 02 Hello Beautiful! nailpolish review

Afgelopen dinsdag schreef ik een super enthousiaste review over het The Glow Must Go On bronzing & highlighting palette van Essence uit hun nieuwste Trend Edition: Blogger’s Beauty Secrets.

Diezelfde dinsdag was de collectie uitgekomen (bij Kruidvat en Trekpleister) en omdat ik vermoedde dat de collectie heel snel uitverkocht zou zijn, heb ik meteen het palette van de Nederlandse blogster Serena van Beautylab.nl gehaald om er zeker van te zijn dat ik er van kan genieten.

Omdat ik zo ontzettend onder de indruk was van de kwaliteit ervan, ging ik woensdag weer naar de winkel om een tweede palette en nagellakje van de collectie te bemachtigen: het Vintage Rose eye palette met het bijbehorende lakje 02 Hello Beautiful! van de Duitse blogster Palmira. Alle bronzing & highlighting palettes waren al uitverkocht, het Vintage Rose palette was de laatste! Zoals verwacht is de collectie dus super snel uitverkocht! Door heel Nederland trouwens, want ik lees op internet dat veel meiden er naast grijpen.

Kijk met mij mee naar het Vintage Rose eye palette. Ik ben benieuwd of deze net zo goed is als het bronzing & highlighting palette! Ook het bijbehorende lakje laat ik natuurlijk even langs komen.

 

Foto 02-06-16 19 38 55Foto 02-06-16 19 39 02

Ook dit palette is compact en daarom heel prettig om vast te houden. De uitstraling past goed bij de naam en de inhoud. Erg leuk, dat de palettes geheel in een bepaald thema zijn gemaakt!

Achterop het palette staat informatie over de inhoud en er staat een idee van Palmira voor een look beschreven.

Foto 02-06-16 19 40 00Foto 02-06-16 19 40 34

Ik vind de binnenkant zo schattig! Vanwege de blauw/roze streepjes, doet het me een beetje denken aan de beautyproducten van Tanya Burr Beauty. Het palette heeft een handig spiegeltje aan de binnenkant en sluit onderin met twee magneetjes in de hoeken.

Foto 02-06-16 19 40 59

De prachtige kleuren! Links zie je vijf verschillende oogschaduws. Drie zijn matte (velvet rose, charming mauve en hazel eyes) en de andere twee zijn shimmer. De witte shimmer on you een stuk meer dan earth & love trouwens.

Aan de rechterkant bevat het palette een zwarte creamy eyeliner (secret key eyeliner) en dit palette bevat, net als het bronzing & highlighting palette, ook een highlighter (hello glow!). Dat vind ik een hele leuke aanvulling! Als highlighter voor je binnenste ooghoeken is natuurlijk de witte kleur shimmer on you bedoeld, maar voor onder je wenkbrauw en op je cheekbones is hello glow! dan weer gepast (of omgekeerd, wat je lekker zelf wilt natuurlijk!).

Foto 02-06-16 19 41 30

Het palette bevat een heel handig kwastje met aan de ene kant een oogschaduw applicator en aan de andere kant een kwastje voor een mooie eyeliner. Het kwastje pakt het product goed op, dus dat is fijn!

Ik ben blij dat er niet zo’n sponsapplicator bij zit, want daar zijn we allang voorbij in beautyworld, toch? 🙂

Foto 02-06-16 19 42 52

Tijd voor de swatches! Pfoeee wat een pigmentatie weer! Velvet rose en charming mauve zijn vanwege hun matte finish wel weer wat brokkelig, maar ondanks dat zijn ook de mattes goed gepigmenteerd. En hoe awesome de witte shimmer on you is, dat zien jullie vast al op de foto! Het is een witte shimmer met licht paarse ondertoon.

Foto 02-06-16 19 44 16

De pigmentatie van earth & love (links) is echt heel goed! De shimmer is zo subtiel dat je het amper ziet, maar het geeft wel net dat beetje extra. De pigmentatie van hazel eyes (rechts) is ook goed, en in tegenstelling tot de andere twee mattes, is deze dan weer niet brokkelig. Fijn dus!

Foto 02-06-16 19 46 53

Secret key eyeliner is echt super creamy en heel zwart. Mooie basic eyeliner kleur! Omdat de kleur zo creamy is, heeft deze een glans. Het product hecht goed aan de huid, na het swatchen op mijn arm ging de kleur er niet met enkel een simpele swipe van af.

Foto 02-06-16 19 46 00

De highlighterrrrr! Op mijn linkervinger heb ik de hello glow! highlighter uit het Vintage Rose eye palette en op mijn rechtervinger heb ik de honey glow highlighter uit het The Glow Must Go On bronzing & highlighting palette.

Hello glow! heeft een roze/paarse onderglitter die goed aanwezig is, terwijl honey glow meer geel neigt. Er zit dus zelfs variatie in de highlighters! Van beide is de pigmentatie top.

Foto 02-06-16 19 48 30

Foto 02-06-16 19 49 08
charming mauve – velvet rose – shimmer on you – earth & love – hazel eyes – hello glow! – secret key eyeliner

Swatches! Op de foto kan je goed de fijne pigmentatie zien. Velvet rose, charming mauve en zeker hazel eyes (dus de mattes) hadden een paar laagjes nodig om de kleur goed te laten zien, omdat ze wat minder goed aan de huid hechten en daarnaast wat lichter in kleur zijn in vergelijking met de andere twee kleuren oogschaduw.

Foto 02-06-16 19 49 42Foto 02-06-16 19 49 57

En zoals beloofd heb ik hier ook nog even het bijpassende nagellakje: 02 Hello Beautiful!. Dit lakje heeft een ‘ultra metallic effect’. Ik heb hem nog niet uitgeprobeerd (want ik geniet nog van het blauwe lakje van Serena) maar ik ben super benieuwd! Het lakje heeft in ieder geval al een prachtige kleur.

Foto 02-06-16 19 50 42

Mooi mooi mooi!

Ik ben niet van plan om de andere twee palettes uit de collectie ook nog aan te schaffen omdat ik niet zoveel heb aan het Shape & Shadows palette (ik kan echt totaal niet contouren) en het Touch Up To Go palette vind ik echt niet mooi, dus ik hou het lekker bij deze twee juweeltjes!

Mocht je geĂŻnteresseerd zijn in de lakjes en palettes van de Essence Bloggers’ Beauty Secrets collectie, dan zou ik snel naar de winkel gaan om te kijken of ze daar nog aanwezig zijn! Zo niet: op Kruidvat.nl  zijn (op het bronzing & highlighting palette van Serena na) alle producten nog verkrijgbaar!

Het Essence Vintage Rose eye palette koop je voor €4,99 bij Kruidvat.

Het Essence nagellakje in 02 Hello Beautiful! koop je voor €1,89 bij Kruidvat. 

 

4 comments

  1. Toevallig zag ik dit palette donderdag in het Kruitvat liggen, maar wou ik nog even opzoek gaan naar een review voordat ik hem aan zou schaffen. Je hebt me helemaal overtuigd van de prachtige kleuren! Echt een fijne review! Als ik hem nog tegen kom zal ik hem zeker aanschaffen. Xxx

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s