Jeffree Star Cosmetics – Rose Matter velour liquid lipstick

Op internet beweren veel mensen dat de liquid lipsticks van Jeffree Star Cosmetics de beste in hun soort zijn en zodra er een re-stock is, zijn ze dan ook zo uitverkocht. Ik had eigenlijk helemaal niets met Jeffree Star totdat ik een van de nieuwe kleuren van de lipsticks zag: Rose Matter. En toevallig scrolde ik net op het juiste moment over Facebook: er was een re-stock! Dus zo snel als ik kon vloog ik naar de website en ja ja ik had beet! Vandaar dat jullie nu dus kunnen genieten van een review met swatches van de Jeffree Star Cosmetics velour liquid lipstick in Rose Matter! Enjoy!

Schermafbeelding 2016-06-27 om 19.06.41Schermafbeelding 2016-06-27 om 19.06.34

Ik vind het doosje waar de lipstick in komt echt zo tof, lekker knalroze met gouden sterren: de iconisch Jeffree Star Cosmetics (JSC) verpakking.

De velour liquid lipsticks van JSC zijn dus liquid lipsticks en voor zover ik weet hebben ze allemaal een matte finish!

De JSC producten kan je enkel online op de website van JSC kopen en je kunt ze naar Nederland laten verzenden (internationale verzendkosten zijn $10,95). Alle makeup van JSC is cruelty-free (pluspunt!).

Vhh03Foto 25-06-16 21 17 29Schermafbeelding 2016-06-27 om 19.06.49Schermafbeelding 2016-06-27 om 19.07.21

Eerlijk is eerlijk: het roze doosje vond ik geweldig, maar als productverpakking vind ik het roze met goud helemaal niets. Ik hou veel meer van een strakke zwarte verpakking met zilver of wit zoals de producten van Mac. Dit is trouwens natuurlijk wel heel persoonlijk, want ik weet ook heel veel mensen die de verpakking van JSC wel super tof vinden.

Een velour liquid lipstick bevat 5.6 ml. Ter vergelijking: een NYX Soft Matte Lip Cream bevat 8 ml en hier zou ik graag nog meer vergelijkingen willen zetten maar ik kan het van heel veel producten niet vinden haha.

Schermafbeelding 2016-06-27 om 19.09.29

Het product heeft een bijzondere, maar toch eigenlijk wel aangename geur. Volgens de website is het de geur van ‘Rootbeer Float’. Ik heb geen idee hoe dat smaakt of dat het echt zo ruikt, maar ik weet wel dat het een drankje is!

Het kwastje van de liquid lipstick is erg fijn in gebruik: niet te groot, niet te klein en prettig zacht.

Schermafbeelding 2016-06-27 om 19.09.55Schermafbeelding 2016-06-27 om 19.10.12

Tijd voor swatches! De bovenste foto is een nog natte swatch met goed licht en de onderste foot is een opgedroogde swatch met erg slecht lichtinval. Excuus voor dit grote verschil. Maar, gelukkig zie je een swatch altijd het beste op de lippen!

Tada! Bij het opdoen is het product best licht roze, maar zodra het gaat drogen krijgt het meer een warm bruine toon, zoals het product er ook uitziet in de verpakking!

De formule van deze velour liquid lipstick is echt top top top. Ik snap heel goed waarom mensen er zo enthousiast over zijn. Het is tot nu toe de meest fijne formule van een liquid lipstick die ik ooit heb gedragen. Het brengt super makkelijk aan, het product glijdt makkelijk en is ook goed te verdelen. Als het eenmaal op de lippen zit, droogt het best vlug op (maar gelukkig niet te snel zodat je geen tijd zou hebben om het te verdelen).

En wat ik het meest belangrijk vind aan de formule is dat mijn lippen er niet kurkdroog van worden zodra het product droogt. Nee, integendeel! Het product voelt zacht aan op mijn lippen en dat is super fijn! De eerste paar minuten geeft het product nog een beetje af maar na een uurtje komt er helemaal nada kleur meer van mijn lippen!

Als ik het product gewoon draag overdag zonder grote maaltijden te eten of heel veel te drinken, blijft het zo’n 5 uur echt heel goed zitten (het maximale aan uren dat het bij mij haalde totdat ik ging lunchen, haha). Bij het lunchen en het drinken uit een glas verdween de kleur wel van mijn lippen, alleen de randjes bleven nog over. Gelukkig is het goed bij te werken. Nadeel ervan vind ik wel dat na het bijwerken, de kleur sneller weer van mijn lippen verdween. Zal wel komen door de laagjes denk ik, dan hecht de kleur natuurlijk niet meer zo heel goed aan mijn lippen.

Eindstand: ik ben zo ontzettend blij dat ik deze liquid lipstick heb gekocht! Er zijn veel kleuren van Jeffree Star Cosmetics die ik echt nooit zou kopen (maar daarom is het merk juist zo geliefd denk ik, vanwege de variatie in kleuren) en Rose Matter is juist de ideale draagbare kleur voor mij. Me happy!

De Jeffree Star Cosmetics velour liquid lipsticks kosten $18 per stuk. 

Best prijzig dus, maar dan krijg je wel een kwalitatief heel goede liquid lipstick! Op mijn verlanglijstje staan nog onderstaande kleuren, waarvan Breakfast at Tiffany’s vooral voor de grap is. Ik vind de kleur echt prachtig maar het is voor mijn doen een erg opvallende lipkleur. Ik zou hem bewaren voor een neon party of Halloween feest!

 

10 comments

  1. Wat een mooie kleur. Ik ben ook niet zo’n fan van de verpakking. Ik vind het er maar een beetje kinderachtig uitzien..

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s