Summer Sweethearts #02: Sunscreen!

Hoewel het weer vandaag tot nu toe tegenvalt (het zou 27 graden  en lekker zomers worden… voorlopig zie ik vooral veel bewolking), is het toch weer tijd voor Summer Sweethearts numero dos!

Het onderwerp zonnebrand is misschien een beetje voor de hand liggend, maar ik vond het toch belangrijk om deze op te nemen in de Summer Sweethearts!

Een van mijn favoriete beschermers tegen de zon is een leuke zonnebril, matching bij mijn outfit! Ik draag dagelijks mijn Ray Ban bij me in mijn tas, maar verder heb ik nog een lade vol met zonnebrillen voor een paar euro voor de afwisseling! Een aantal komen van Primark, een aantal kocht ik in toeristenwinkeltjes in Amsterdam en een paar kreeg ik ergens gratis bij. Hier een kleine selectie!

Schermafbeelding 2016-07-09 om 10.42.18

Met alleen een zonnebril kom je er natuurlijk niet in de zomer, dus laten we verder gaan met mijn favoriete zonnebrand!

Schermafbeelding 2016-07-09 om 10.42.03

Voor vandaag wil ik jullie deze zonnebrandjes laten zien, dit zijn de edities die ik deze zomer gebruik (of ga gebruiken, gezien het weer haha).

Schermafbeelding 2016-07-09 om 10.42.44

Deze kreeg ik alle drie ergens gratis bij, het zijn samples! Dit soort samples zijn zo mega handig om mee te nemen in mijn tas. Ik heb een lichte huid en verbrand ontzettend snel, dus ik heb in de lente en de zomer eigenlijk altijd een kleine tube zonnebrand in mijn tas zitten voor als onderweg de zon plots gaat schijnen.

De Rituals Sun Protection face cream heeft dezelfde geur van The Rituals of Karma collectie en dat maakt mij erg blij! Zodra deze samples leeg zijn, ga ik sowieso een full sized editie kopen van deze creme. De creme is niet te dik, smeert daardoor fijn uit en trekt lekker snel in. En deze is dus speciaal voor het gezicht.

De Rituals Sun Protection Face Cream factor 30 kost €15,- voor een full sized tube van 50 ml en is te koop bij Rituals, zowel online als in de winkel.

De andere sample is van Clarins Paris en die kreeg ik een tijdje terug bij Douglas. Dit tubetje is handig voor de wat hetere dagen, omdat het SPF 50+ is. Als ik een dagje naar het strand ga dan smeer ik mij altijd in met SPF 50, anders gaat het helemaal mis bij mij. Vandaar dat een tubetje als deze erg welkom is. Deze creme heeft ook een fijne geur, het ruikt luxe. Het product is niet te dik, smeert makkelijk in en plat niet. Heel belangrijk!

De Clarins Crème Solaire Anti-Rides Visage UVA/UVB 50+ kost €31,06 voor een tube van 75 ml bij o.a. Douglas.

Schermafbeelding 2016-07-09 om 10.42.53

Verder gebruik ik bovenstaande zonnebrandflesjes regelmatig. De geur van Nivea zonnebrand doet mij altijd direct aan de zomer en vakantie in Griekenland denken. Heerlijk! De zonnebrand is transparant en hoewel Nivea beloofd dat het niet vet is, vind ik toch dat deze altijd een plakkerig gevoel achter laat. Niets extreems, maar het is dus naar mijn mening niet helemaal non sticky.
Ik vind het altijd heel fijn om een spray zonnebrand te hebben, maakt het een stuk makkelijker insmeren! Bovendien is Nivea een stuk budgetvriendelijker dan eerder genoemde gezichtszonnebrand, hoewel zonnebrand in het algemeen altijd wel een hoger prijskaartje heeft dan bodylotion o.i.d.

De Nivea Sun SPF 30 Verzorgende Zonnebrand Spray kost €16,49 bij o.a. Kruidvat (200 ml). 

Op moment van schrijven heeft Kruidvat een 1+1 actie van Nivea, dus als je nog geen zonnebrand in huis hebt voor je vakantie deze zomer, is nu een goed moment om even langs te schieten bij Kruidvat!

Het flesje van Kruidvat huismerk heb ik ooit eens gekocht voor in mijn tas tijdens een festival, toen ik de handige samples van Rituals en Clarins Paris nog niet had. Een zeer budgetvriendelijke zonnebrand en vanwege het kleine formaat handig om mee te nemen.

De zonnebrand is erg vloeibaar, misschien iets te vloeibaar zelfs, maar is daardoor wel super makkelijk om in te smeren. Over de werking van budgetproof vs duurdere zonnebrand kan ik jullie helaas niets vertellen, maar mijn ervaring met de Solait lijn van Kruidvat is prima! De geur is bovendien aangenaam, wat ik ook vrij belangrijk vind.

De Kruidvat Solait SPF 30 High Sunmilk Zonnebrand kost €2,59 voor 50 ml en is te koop bij Kruidvat.

Schermafbeelding 2016-07-09 om 10.43.19

Ennnn tot slot… Als ik me net even een keertje te laat insmeer met zonnebrand kleurt mijn huid langzaam rood. Gelukkig is daar dan After Sun voor de verkoeling. Mijn persoonlijke favoriet is echt deze van Nivea, de geur is zo lekker en de verkoeling heel prettig. Als het verbrande niet te extreem is, helpt deze After Sun het binnen twee dagen te verdwijnen. En bovendien plakt dit product echt totaal niet, fijn!

De Nivea Sun After Sun Hydrate koop je voor €9,99 (200 ml) bij o.a. Kruidvat. 

In de categorie After Sun verdient de SOS Balsem van Vichy Idéal Soleil een shout out. Ik was een keer zo erg verbrand dat ik er oppervlakkige brandblaren van had. Het enige product dat iets aan verzachting kon doen, was de SOS Balsem. Het product is iets dikker en dus minder vloeibaar, maar het werkt super goed! Dus een aanrader, mocht je ooit echt erg verbrand zijn. Het is een vrij prijzig product weet ik mij te herinneren, ik kan de prijs helaas online niet vinden. Het is te koop in de apotheek!

Wat is jouw favoriete zonbeschermend product?

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s