Too Faced Better Than Sex mascara – waterproof vs. regular

Na jullie lang in spanning gehouden te hebben, is hier dan eindelijk: Too Faced Better Than Sex mascara, waterproof vs. regular.

Zoals jullie al honderd keer op Weeks of Beauty hebben kunnen lezen, is de Too Faced Better Than Sex mascara (BTS) echt mijn favoriete mascara ooit. Na zeer enthousiaste reviews op internet gezien te hebben, besloot ik ongeveer een jaar terug om de mascara aan te schaffen via de website van Sephora. Ik was meteen verliefd op de mascara, enige nadeel was dat mascara snel gaat vlekken bij mij dus ik riep vaak dat mijn perfecte mascara de BTS mascara zou zijn en dan in waterproof versie.

Kort geleden werden mijn gebeden gehoord: Too Faced kwam met een waterproofversie op de markt! Over the moon was ik natuurlijk, de mascara werd alleen nog niet bij Sephora verkocht :(. Voor mijn 21e verjaardag werd ik verrast met de waterproof mascara! Een vriendin kwam deze in Londen tegen en dacht meteen aan mij en mijn pitch voor een waterproof versie van de mascara. Dus ik blij!

Inmiddels heb ik de waterproof versie uitgebreid getest en kwam ik er achter dat er, naast het wel of niet waterproof zijn, een verschil zit tussen de twee. En dat vertel ik jullie in deze blog!

Schermafbeelding 2016-07-15 om 12.23.08Schermafbeelding 2016-07-15 om 12.23.32Schermafbeelding 2016-07-15 om 12.23.45Schermafbeelding 2016-07-15 om 12.23.57

Beide mascara’s hebben een stevige, best zware (in verhouding met andere mascara’s), soort aluminium huls. Weer eens wat anders dan de plastic verpakking van de meeste mascara’s! Doordat het product wat zwaarder is, vind ik het erg lekker in de hand liggen. Het voelt gewoon stevig.

De letters van Too Faced en Better Than Sex liggen ‘op’ de verpakking en de woorden ‘mascara’ en ‘waterproof mascara’ zijn er ingedrukt.

Leuk detail: de waterproof versie is volledig bedekt met ‘waterdruppeltjes’ die je echt voelt aan de buitenkant van de verpakking. Super gaaf! Ik vind het ook leuk dat ze de waterproof naast de waterdruppeltjes ook nog eens een andere kleur hebben gegeven i.p.v. er alleen de woorden ‘waterproof’  op te zetten.

Schermafbeelding 2016-07-15 om 12.22.57Schermafbeelding 2016-07-15 om 12.22.44Schermafbeelding 2016-07-15 om 12.22.28

Erg belangrijk: de vergelijking van de borsteltjes. Het borsteltje van de waterproof mascara is een super klein beetje groter. Op de laatste foto lijkt het verschil best aardig maar dat komt door de hoek waarin de foto is gemaakt. Het verschil vind ik vrijwel verwaarloosbaar. Verder lijkt het borsteltje van de normale wat kleiner omdat de mascara daar al een beetje is opgedroogd (die mascara is namelijk vrijwel leeg).

Wat betreft de vorm en het soort borsteltje zijn ze helemaal gelijk en dat vind ik een zeer goede keus, aangezien het borsteltje een van de sterke punten is van de mascara.

Ik heb de mascara’s natuurlijk ook nog even voor jullie naast elkaar aangebracht!

Links WP rechts normaal
Linkeroog: waterproof en rechteroog: normaal

Op deze foto’s draag ik links de waterproof versie en rechts de normale.

Excuses voor hoe gek ik kijk haha, maar door mijn wenkbrauwen omhoog te doen kan je mijn wimpers beter zien!

Wat betreft het aanbrengen zijn ze allebei even prettig. Als de mascara eenmaal op mijn wimpers zit, dan voelt de waterproof iets zwaarder aan. Het zal er mee te maken hebben dat de waterproof mijn wimpers meer bij elkaar trekt en de normale mijn wimpers echt verspreid pakt.

Zodra ik meer laagjes mascara aan ga brengen, plakken mijn wimpers als het ware meer bij elkaar bij de waterproof. De normale heeft dit veel minder (vrijwel niet). Je kunt het ook goed op de foto zien vind ik, want bij de waterproof mascara lijk ik minder wimpers te hebben. Gelukkig is het niet zo dat mijn wimpers helemaal aan elkaar gaan klonteren, dat ik maar 5 wimpers zou hebben ofzo, haha.

Verder zijn er eerlijk waar geen grote zichtbare verschillen! Het volume dat ze geven aan mijn wimpers is sowieso gelijkwaardig en ook in kleur en finish verschilt er niets.

Wat ik heb gemerkt is dat de waterproof versie echt goed waterproof is. Aan het einde van een warme dag is het wel eens voorgekomen dat er alsnog een zwart veegje boven mijn ogen zat, maar het is bij lange na niet zo erg als wanneer ik een mascara gebruik die niet waterproof is.

De waterproof versie is trouwens wel echt een uitdaging om van mijn wimpers af te krijgen. Het hecht dus zo goed aan mijn wimpers, dat er veel liefde nodig is (naast make-up remover op oliebasis (heel belangrijk bij deze!) en wattenschijfjes) om de mascara volledig te kunnen verwijderen.
Daarnaast duurt het best wel even (10 minuten) voordat de waterproof mascara echt goed is gedroogd. ‘s Ochtends is het vlekgevaar dus groot, haha.

Ik draag de mascara’s nu vaak over elkaar, zoals ik voordat ik de waterproof editie had eigenlijk ook deed. Zo heb ik de long lasting kracht van de waterproof en het mooie effect op het verspreiden van de wimpers van de normale. Voorheen gebruikte ik altijd de combinatie van Better Than Sex normaal als basis en daarover heen Maybelline New York The Colossal Volum’ Express Waterproof mascara omdat deze waterproof is en net even iets extra aan boost toevoegt aan mijn wimpers. Deze combi draag ik nog steeds wel eens, ligt er maar net aan waar ik zin in heb!

Op de linkerfoto draag ik de combinatie van Better Than Sex normaal met Maybelline The Colossal Volum’ Express waterproof en op de rechterfoto draag ik de combinatie van Better Than Sex normaal en de waterproof versie.

Het is op de foto denk ik niet echt te zien, maar de combinatie van beide Better Than Sex mascara’s geven mijn wimpers meer volume en krul dan de combinatie met die van Maybelline.

Ondanks dat de waterproof BTS wat meer moeite nodig heeft om verwijderd te worden en mijn wimpers wat naar elkaar toe trekt, ben ik erg tevreden met de mascara! Het geeft, net als de normale, een prachtig effect aan mijn wimpers en blijft goed en mooi zitten.

De Too Faced Better Than Sex mascara (zowel normaal als waterproof) kost €23,- en koop je via Sephora.fr.

Wat is jouw favoriete waterproof mascara?

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s