Summer Sweethearts #03: Lush Silky Underwear

Terwijl we in Nederland inmiddels al een paar dagen moeten overleven in temperaturen rond de 30 graden, vind ik het tijd van Summer Sweethearts nummer 03! Want heel veel meer zomer dan de afgelopen dagen, kan je in Nederland bijna niet krijgen.

In de warmte, soms kleffe warmte, van de zomer, wil er nog wel eens wat huid gaan plakken. Vorig jaar ontdekte ik Silky Underwear Dusting Powder van Lush, en sindsdien neem ik het elke vakantie met mij mee en zie ik het als een Beauty Holygrail!

Foto 08-07-16 11 00 25Foto 08-07-16 11 00 31Foto 08-07-16 11 00 41

Silky Underwear komt in dit flesje en is een lichaamspoeder, te vergelijken met babypoeder of talkpoeder, dat als het ware vocht opneemt. Babypoeder en talkpoeder hebben precies dezelfde functie, het neemt vocht op en houdt plekjes op je lichaam waar huid tegen elkaar aanzit droog en maakt het lekker zacht.

Silky Underwear van Lush heeft als extra eigenschap dat het heerlijk ruikt. Het heeft de geur van jasmijn waar ik eerst wel even aan moest wennen, maar inmiddels vind ik de geur heerlijk en doet het me denken aan vakantie en luxe.

Het poeder bestaat uit geraspte cacaoboter dat smelt over je huid. Daardoor wordt je huid dus zo zacht. Bij cacaoboter denk ik persoonlijk aan iets vettigs, maar dat is het gelukkig helemaal niet door de poedervorm.

Foto 08-07-16 11 00 57

Het flesje ziet er aan de bovenkant zo uit, je moet de poeder gewoon op je hand strooien en dan kan je het vervolgens op je lichaam aanbrengen.

Foto 08-07-16 11 01 15

Zoals je ziet is het gewoon een wit poeder dat lekker zacht aanvoelt.

Foto 08-07-16 11 01 53Foto 08-07-16 11 02 15

Je zult je misschien afvragen of er een witte waas te zien is na gebruik van het poeder. Op de eerste foto smeer ik het poeder lichtjes uit, op de tweede foto heb ik het poeder helemaal uitgeveegd op mijn arm. Zoals je ziet op de tweede foto blijft het poeder wel een beetje bij mijn armhaartjes hangen.
Maar wees niet bang, voor een ander zal dat echt niet opvallen, tenzij die persoon je arm helemaal gaat inspecteren (en dat is niet erg logisch toch?).

Silky Underwear is ook te gebruiken als gewone poeder om je huid lekker zacht te maken en een fijn geurtje geven, maar ik gebruik het poeder vooral op warme dagen zoals de dagen deze week. Ik gebruik het dan op plekjes van mijn huid waar het een beetje plakt (knieholtes, onder de tetjes, tussen de benen) en als ik aan mijn bureau zit en mijn armen plakken aan het bureau, dan vind ik het fijn om het ook op mijn armen te smeren.

Echt, het is een van de fijnste producten die ik ooit heb ontdekt! Ik kan tijdens de zomer gewoon lekker een rokje of kort broekje aan: met Silky Underwear plakken mijn bovenbenen veel minder aan elkaar. Verder voelt het gewoon heerlijk als je na een douche met warm weer alles droog en fris kunt houden.

Lush Silky Underwear dusting powder koop je voor €7,95 bij Lush en via Lush.nl

Het flesje bevat 60 gram maar trust me, a little goes a long way! Ik heb het nu al langer dan een jaar en heb pas een kwart gebruikt.

Ik zie dat het, met dit warme weer, online alweer is uitverkocht. Er zijn vast nog wel winkels die het in voorraad hebben en anders is er vast een medewerker die je kunt vertellen wanneer de volgende  lading wordt geleverd!

 

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s