Tarte Tartelette Tease palette review

Tarte is een merk waar ik nog niet zo heel lang geleden voor het eerst kennis mee maakte. Ik raakte verliefd op het Tartelette in Bloom palette: prachtige kleuren met lovende reviews van mede beautybloggers.

De verzendkosten van de Europese Tarte website waren echter helaas nogal hoog en daar kwam bij dat er een bugg in het betaalformulier zat op de website waardoor ik mijn bestelling helemaal niet eens kon plaatsen. Op mijn mail en bericht op Facebook kreeg ik geen reactie van Tarte, waarna ik Tarte maar even liet voor wat het is.

Een weekje geleden bood een mede beautyliefhebber een aantal Tarte producten aan via Facebook en mijn oog viel direct op het Tartelette Tease palette. Zo schattig! Bovendien zou dat palette(tje) voor mij de ideale manier zijn om kennis te maken met Tarte.

Schermafbeelding 2016-07-27 om 20.39.29

Echt, wat een schatje! Het palette is iets groter dan een pinpasje, het past bijna helemaal in mijn hand.

Ik vind het design zo ontzettend leuk! Strak, classy maar toch speels door de vrolijke kleuren. Een verpakking naar mijn hart voor oogschaduwpalettes! (Zoals jullie weten ben ik voor lipsticks e.d. meer voor strak, simpel en zwart).

Schermafbeelding 2016-07-27 om 20.38.48

Het palette bevat een spiegel aan de binnenkant met daarop het woord ‘tease’.

Tease kan je op 2 manieren opvatten. Dit palette kan een ‘teaser’ zijn voor de grote palettes van Tarte (de kleuren oogschaduw zijn vrijwel gelijk aan de kleuren uit het Tartelette en Tartelette in Bloom palette). En tease kan ook opgevat worden als iets sexy’s, je ‘teast’ mensen met je make-up. Leuk!

Schermafbeelding 2016-07-27 om 20.39.39

Het palette bevat 6 kleurtjes: 2 lichte matte kleurtjes, 2 medium kleurtjes met shimmer en 2 matte kleuren die iets donkerder zijn.

De bovenste drie kleuren (whisper, crush, heartbreaker) zijn van de bruine kleurfamilie en de onderste drie (wink, first kiss, bff) zijn van de roze/mauve kleurfamilie. Hoewel het maar zes kleuren zijn, kan je best veel ooglooks maken in verschillende combinaties, van heel basic voor overdag naar een smokey eye voor tijdens een avondje uit.

Als ik het palette open doe, waait een vanille geur mij tegemoet. Als ik echter met mijn neus vlak boven de oogschaduw ga hangen, ruik ik een vanille geur gemixt met iets ‘chemisch’ en dat bevalt mij een stuk minder. Gelukkig ruik je dat niet vanaf een normale afstand en is het dan gewoon een fijne vanillegeur.

Schermafbeelding 2016-07-27 om 20.39.55Schermafbeelding 2016-07-27 om 20.40.16

Op deze swatchfoto’s zie je van links naar rechts: whisper – crush – heartbreaker – wink – first kiss – bff.

De kleuren zijn super goed gepigmenteerd! De oogschaduw voelt zacht aan en de kleuren hebben een goede dekking. Enkel bff (de mauve/paarse kleur) is wat brokkelig maar niet zo erg dat het vervelend is o.i.d. Bij het aanbrengen ervan moet ik wel rekening houden met meer fall out.

De lichte matte kleuren zijn echt perfect en ze hechten ook super goed aan mijn ooglid. Ik merkte bij het maken van een ooglook dat de kleuren layeren (in het algemeen) iets lastiger gaat, het heeft meerdere laagjes nodig voor intensiteit voordat je het verschil in kleuren goed ziet. De kleuren blenden wel super fijn!

Ik denk dat het ideaal gebruiken van de kleurtjes nog een paar keer oefening nodig heeft, maar daarna ga ik zeer tevreden ‘door het leven’ met het Tartelette Tease palette!

Het Tartelette Tease palette van Tarte koop je voor €20 via tartecosmetics.com.

Het palette is Limited Edition dus als het je wat lijkt, wees er snel bij! Je kunt het palette ook kopen via Rosesbeautystore.com. Ik verwacht dat de verzendkosten dan iets lager zullen liggen, het palette is alleen wel iets duurder. Rosesbeautystore verkoopt merken uit verschillende landen (vooral de VS) die over het algemeen lastig te krijgen zijn in de UK en Europa. Ik heb geen ervaring met de website, maar ik hoor er wel goede dingen over!

 

11 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s