Colourpop Super Shock Eyeshadows collectie

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik de laatste tijd helemaal into Colourpop ben. Een Amerikaans merk dat bekend is om zijn goede pigmentatie, goede kwaliteit en toch lage prijzen.

Het addertje onder het gras is natuurlijk dat Colourpop voor lange tijd enkel in de Verenigde Staten te krijgen was (en ze verzonden naar een aantal landen zoals Canada en Australië). Ik ontdekte het merk via een beautyvlogger op Youtube en toen ik er naar zocht op Facebook, bleek er een Nederlandse/Belgische community te zijn, met mensen die ook erg onder de indruk waren van het merk. Via deze Facebook pagina kocht ik mijn eerste Colourpop goodies, waar ik natuurlijk heel blij mee was. Vanaf dat moment had Colourpop er een fan bij!

Op een gegeven moment ontdekten de meiden uit de groep de website Shipito, dat Amerikaanse pakketjes naar jou doorstuurt. Je krijgt een adres (eigenlijk gewoon een ‘ruimte’ in hun warenhuis) waar je jouw Amerikaanse pakketjes naar kunt sturen. Vervolgens moet je een paar stappen doorlopen en dan stuurt Shipito het door naar jouw huisadres. Je betaalt 2 dollar fee aan Shipito en verder natuurlijk de verzendkosten.

Sinds deze maand verzendt Colourpop trouwens ook naar Nederland! Ik blijf overigens wel gebruik maken van Shipito, want de kosten van de verzending van Colourpop liggen (nu nog) een stuk hoger!

Tot zo ver wat side information, het is nu tijd voor mijn prachtige collectie oogschaduws van Colourpop!

Schermafbeelding 2016-07-29 om 10.51.46Schermafbeelding 2016-07-29 om 10.51.58

De Colourpop Super Shock Eyeshadows zitten in schattige ronde doosjes met een schroefdopje. Het logo is gemaakt met holographic letters en op de achterkant van de oogschaduw staat beknopte informatie over de kleur.

De oogschaduws van Colourpop zijn enorm creamy. Deze formule zorgt ervoor dat de kleuren extra knallen en erg gepigmenteerd zijn. Tegelijkertijd heeft het ook een nadeel: de kleuren zijn best een uitdaging om aan te brengen en te blenden. De beste tip die de meeste mensen en ook ik je zullen geven: breng het aan met je vinger. Dan krijg je echt het beste resultaat en de meeste glans/glitters.

Het blenden van de kleuren is iets waar de meeste mensen wat oefening voor nodig hebben. Ikzelf gebruik het liefst een ander, goed blendable merk oogschaduw in mijn crease en gebruik de Colourpop kleurtjes voor op mijn ooglid. Vervolgens blend ik de crease kleur met de Colourpop kleur. Door een tijdje over mijn crease te gaan met een zachte, fluffy blending brush vervagen de randjes tussen de kleuren en wordt het een mooi geheel.

Het heeft wat oefening nodig dus, maar dan krijg je ook wel echt prachtige resultaten omdat de Colourpop kleuren zo gepigmenteerd zijn.

De oogschaduws van Colourpop bestaan met een aantal finishes: pearlized (subtiele shine), matte, metallic (een all over glans), satin (lijkt op matte maar dan iets minder matte, het lijkt wat zachter) en ultra-metallic (alsof je liquid metaal op je ogen smeert, haha).

Mijn collectie bestaat inmiddels uit 12 kleuren. Er zijn er nog 4 hele speciale kleuren onderweg, maar daarover gaan jullie nog zeker lezen op Weeks of Beauty! De 12 kleuren die ik heb bestaan uit 1 matte en derest is metallic of pearlized.

Schermafbeelding 2016-07-29 om 10.52.17Schermafbeelding 2016-07-29 om 10.52.22Schermafbeelding 2016-07-29 om 10.52.31Schermafbeelding 2016-07-29 om 10.52.38

De oogschaduws komen in deze vierkante doosjes. De meeste doosjes zijn universeel: de kleur staat er niet op. Behalve het doosje op bovenstaande foto, die is speciaal voor een oogschaduw uit de KaePop collectie en dit staat vermeldt op de onderkant van het doosje. Aan de oogschaduw zelf zie je ook dat het uit een speciale collectie komt: de letters zijn namelijk niet holographic maar metallic brons.

Colourpop Puppy Love Tea Party Weenie Stereo Birthday Boy BaeSchermafbeelding 2016-07-29 om 10.54.54Colourpop Puppy Love Tea Party Weenie Stereo Birthday Boy Bae

De eerste zes kleurtjes zijn van links naar rechts op de bovenste rij: Puppy Love (LE), Tea Party, Birthday Boy (LE) en op de onderste rij: Weenie, Stereo en Bae.

Colourpop swatches Puppy Love Tea Party Weenie Stereo Birthday Boy Bae

Van deze zes kleuren vind ik Bae de meest speciale kleur. In het doosje ziet de kleur er blauw uit, maar bij de swatch blijkt deze kleur alleen te ontstaan door de glitters die er in zitten en is het een paarse oogschaduw.

Colourpop Bae

De oogschaduw zelf is paars en de glitters zijn, zoals je op deze foto goed ziet, groen/blauw.

Puppy Love en Birthday Boy zijn beiden Limited Edition oogschaduws. Birthday Boy kreeg ik eventjes terug bij mijn bestelling: Colourpop vierde haar tweede verjaardag. Tijdens hun eerste verjaardag kreeg men Birthday Girl bij de bestelling die nu zeer uniek is om te hebben. Online wordt ie aangeboden voor prijzen rond de 50 en 75 dollar! Niet normaal hoe veel dat is! Ik ga er in ieder geval niet aan beginnen om deze aan te schaffen…

Ook Puppy Love is inmiddels een bijzondere oogschaduw. Online vraagt men er zo’n 30 dollar voor, wat ook enorm veel geld is voor iets wat normaal 5 dollar kost. Deze Puppy Love won ik BNIB (Brand New in Box) met een raffle (een soort bingo waarbij je betaalt voor een kans) op de NL/BE Colourpop Fanatics Facebook pagina. Jeetje wat was ik blij toen ik deze won! En de kleur is ook nog eens prachtig. Op het moment is Puppy Love mijn favoriete kleur, hij is heel gangbaar voor overdag, maar ik vind het zonde om hem te vaak te gebruiken omdat hij zo uniek is. Ik doe er dus zuinig mee!

Colourpop Sunset Blvd Get Lucky Kathleenlights Nillionaire Blaze BanditSchermafbeelding 2016-07-29 om 10.57.02Colourpop Sunset Blvd Get Lucky Kathleenlights Nillionaire Blaze Bandit

De bovenste rij bestaat uit de kleuren (v.l.n.r.): Sunset Blvd – Get Lucky – Kathleenlights en de onderste rij bestaat uit (v.l.n.r.): Nillionaire – Blaze – Bandit.

Kathleenlights vind ik persoonlijk de mooiste, meest sprekende kleur. Het is een warme, iets oranige, goud met the most amazing shine. Omdat ik ook opzoek was naar een iets koelere goud, kocht ik later ook Get Lucky nog.

Colourpop swatches Sunset Blvd Get Lucky Kathleenlights Nillionaire Blaze Bandit

Op deze foto zie je goed het verschil tussen de gouden kleurtjes Sunset Blvd, Get Lucky en Kathleenlights. Kathleenlights is warm en oranje, Get Lucky is koel en groenig en Sunset Blvd is warm en bruinig.

In het potje lijken Nillionaire en Blaze echt enorm veel op elkaar. Op de swatch zie je beter het verschil: Nillionaire is wat meer grijs en Blaze is wat meer bruin. De textuur is wel precies hetzelfde, ze bevatten namelijk een grove glitter.

Colourpop swatches Puppy Love Tea Party Weenie Stereo Birthday Boy Bae Sunset Blvd Get Lucky Kathleenlights Nillionaire Blaze Bandit

Hierboven zie je alle prachtige swatches. Op deze foto zijn het effect van Birthday Boy en Bae ook goed te zien.
Als je denkt: wat zit er voor iets raars in het midden van je arm? Dat is het watermerk van het programma waarmee ik de namen heb toegevoegd, haha.

Puppy Love = crème wit met een prachtige all over subtiele roze/oranje/blauwe glans
Tea Party = pastel oranje/nude met een iets grovere licht blauwe glitter
Weenie = all over glanzend metallic brons/roze
Stereo = donker paars met een all over roze/licht paarse glitter
Birthday Boy = lichtbruin met enigzins grove paarse en lichtbruine glitters
Bae = donkerpaars met grove groen/blauwe glitters
Sunset Blvd = bruingouden kleur met glans
Get Lucky = koele gouden kleur (beetje groenig) met intense metallic glans
Kathleenlights = warm oranjegouden kleur met intense metallic glans
Nillionaire = koele bruin/grijze kleur met grove gouden glitter
Blaze = koele bruine kleur met grove gouden glitter
Bandit = matte bruin met een tikje rood

Tot zover mijn dappere poging tot het beschrijven van de kleuren, haha.

Leuk extraatje voor deze post nog: als je de oogschaduwdoosjes doormidden knipt (voor 3 kwart), dit omklapt en vervolgens vastplakt dan kan je een eigen make-up organiser maken! Dit kan voor elk soort makeup item trouwens (oogschaduw, poeder, highlighters etc.), maar voor de Colourpop oogschaduws heb ik het toevallig gedaan! Omdat je de doosjes gebruikt van het product zelf, passen ze perfect!

Tot zover de foto’s, swatches en informatie van mijn Colourpop Super Shock Eyeshadow collectie!

Op deze foto’s draag ik Puppy Love op mijn ooglid. Je ziet helaas niet het prachtige effect van de glans, maar zo zie je wel goed hoe erg de kleur eruit popt!

De Colourpop Super Shock Eyeshadows koop je voor 5 dollar per stuk via Colourpop.com.

Welke kleur vinden jullie het mooiste?

 

 

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s