Kylie Cosmetics Posie K Lipkit

Dit weekend schrijf ik met veel liefde een bonusblog op Weeks of Beauty wanttttt… ik heb eindelijk mijn eerste Kylie Cosmetics Lipkit binnen! Yes yes yes!

Ik kon mee doen met een groupsorder van een meisje in België (voor het bestellen heb je een creditcard nodig, dus ik kon de bestelling zelf niet plaatsen) en zij wist de Posie K lipkit voor mij te bemachtigen! Natuurlijk duurt het dan eventjes voordat de lipstick vanuit de VS in België is en vanaf daar moest ie nog verzonden worden met Kiala naar Nederland. Gistermiddag kreeg ik een berichtje dat ik mijn pakketje op kon halen bij het Kialapunt bij mij in de buurt, dus ik ben er direct naartoe gegaan en ik ben gaan swatchen en testen voor jullie.

Vandaag heb ik Posie K ook weer op en kon ik nog even een paar mooie look foto’s maken om deze blog helemaal compleet te maken.

Kylie Cosmetics is het beautymerk van Kylie Jenner. Of je nou wel of niet van de Kardashians en Jenners houdt, een ding is zeker: Kylie Jenner heeft het goed voor elkaar. Nog voor haar 19e heeft ze een succesvol beautybedrijf waar de meesten enkel van kunnen dromen. Kylie Cosmetics begon in eerste instantie met het uitbrengen van enkel lipkits die zowel een liquid lipstick als een lipliner bevatten. Al gauw bleek de populariteit enorm te zijn: bij elke restock was de voorraad binnen een paar minuten uitverkocht.

Inmiddels zijn er nog meer lipkits, liquid metals, lipglosses toegevoegd aan de collectie en zijn de liquid lipsticks en lipliners los verkrijgbaar. Deze week bracht Kylie haar eerste oogschaduwpalette op de markt: het Kyshadow Bronze palette. Twee keer deze week kwam een voorraad online en twee keer was de voorraad binnen twee minuten uitverkocht!

Leuk om te weten is dat Kylie Cosmetics haar voorraden in zo’n mate heeft verhoogd, dat je de meeste lipkits en glosses nu gewoon kunt kopen wanneer je wilt en je niet afhankelijk bent van snel reageren bij een restock.

Ik zelf verwacht binnen nu en twee weken de lipgloss Candy K binnen te krijgen, dus zodra ik die binnen heb kunnen jullie daar natuurlijk ook een blog over verwachten!

Schermafbeelding 2016-07-30 om 10.42.12Schermafbeelding 2016-07-30 om 10.42.21Schermafbeelding 2016-07-30 om 10.42.36Schermafbeelding 2016-07-30 om 10.42.48

Al vanaf dag 1 vond ik Posie K de allermooiste kleur van de lipkits. Ik wilde een lipkit met een roze tint maar Candy K vond ik te bruin en Koko K in eerste instantie te licht. Posie K leek voor mij de perfecte kleur en dat was dus ook de eerste lipkit die ik kocht.

Schermafbeelding 2016-07-30 om 10.42.58

De lipkit bestaat dus uit een liquid lipstick met matte finish (Kylie Cosmetics was volgens mij een van de eerste merken die de matte liquid lipsticks echt populair maakten) en een bijpassende lipliner.

Schermafbeelding 2016-07-30 om 10.45.49Schermafbeelding 2016-07-30 om 10.46.00Schermafbeelding 2016-07-30 om 10.43.53

De lipliner heeft op de verpakking (zie onderste foto) de handtekening van Kylie staan en de naam van de kleur. De naam is gewoon gelijk aan die van de liquid lipstick en dus de lipkit. Verder is het uiterlijk van de lipliner niets bijzonders, maar ik vind het wel mooi en strak. De letters van haar naam en de naam van de lipliner zijn van shining zilver en dat geeft toch weer iets extra’s, zonder de eenvoud te verliezen.

De lipliner dient gewoon geslepen te worden wanneer het puntje kleiner wordt.

Schermafbeelding 2016-07-30 om 10.43.17Schermafbeelding 2016-07-30 om 10.43.26

De liquid lipstick bestaat uit een glazen verpakking met een stevig plastic dopje (het glas kan ook gewoon stevig plastic zijn trouwens, maar het voelt super sterk als glas). De verpakking voelt sterk en daardoor luxe aan. Aan de bovenkant zie je welbekende zwarte druppels die ik echt prachtig op de verpakking vind. Verder staat Kylie haar handtekening erop in het zwart. Het is stijlvol en heeft niet te veel aan tierelantijntjes.

Schermafbeelding 2016-07-30 om 10.45.35

De applicator van de liquid lipstick is klein, stevig en zacht. Precies zoals een goede applicator moet zijn. Stevig en klein zodat je het product goed op je lippen kunt aanbrengen en zacht zodat het toch prettig aanvoelt.

Schermafbeelding 2016-07-30 om 10.46.56

De swatches! De lipliner lijkt iets lichter van kleur, dit komt vooral omdat er echt totaal geen druk op gezet hoeft te worden om een goede streep te kunnen zitten. De lipliner is namelijk super creamy en gepigmenteerd. De liquid lipstick voelt echt heel vloeibaar aan en is ook heel goed gepigmenteerd. Op de swatchfoto is het product nog niet helemaal droog, vandaar de glans. Eens kijken hoe beiden op mijn lippen aanvoelen!

Ik heb eerst een lijntje gezet aan de buitenkant van mijn lippen en zoals je vast kunt zien heb ik nog wat oefening nodig voor het linen van mijn lippen haha. Ook op mijn lippen voelt de liner zo ontzettend creamy en is het daardoor makkelijk om aan te brengen. Super fijn!

Vervolgens heb ik mijn lippen helemaal ingekleurd met de liner als goede basis. Ik vond nu wel dat mijn lippen even schrokken van het gevoel: het voelde best een beetje droog aan. Ondanks dat het droog aanvoelde, was het product heel egaal over mijn lippen aan te brengen.

Tijd om de liquid lipstick aan te brengen! Op de linkerfoto is het nog nat en op de rechterfoto is het opgedroogd. Het product brengt zo makkelijk aan, jeetje! Het product voelt heel zacht en vloeibaar aan, maar het druipt niet van je lippen om het even zo te zeggen. De kleur van de liquid lipstick is gelijk aan de kleur van de lipliner, dus het verschil op de swatches op mijn arm had dus inderdaad alleen te maken met de druk die er ik er (niet) op uit oefende.

Het product droogt lekker snel en egaal. Het meest belangrijke vind ik dat de liquid lipstick totaal niet droog aan voelt. Natuurlijk voel je eerst even de overgang van nat naar droog voor een tel, maar nu het gewoon op mijn lippen zit, voelt ik bijna niet dat ik lipstick op heb. Heel fijn!

Online had ik veel mensen gehoord en gelezen die de geur van de liquid lipstick te sterk vonden. Het eerste wat ik deed toen ik het product opendraaide was dus er aan ruiken en ik vind de geur heerlijk. Het is inderdaad een enigszins sterke vanillegeur, maar je ruikt het alleen als je er echt met je neus boven gaat hangen. Niets om je zorgen over te maken!

Hier twee full looks fotootjes zodat je goed kunt zien hoe Posie K er op mijn lichte (maar wel ietsie gebruinde) huid er uitziet. Hoewel de kleur een stuk bruiner uitvalt dan ik had verwacht, ben ik wel echt dol op de kleur! Het is een mauve kleur met een sterke bruine ondertoon. In de verpakking lijkt ie wel echt wat meer roze.

Gisteravond heb ik de lipstick 4 uur op gehad voordat ik het er af haalde en het bleef briljant zitten. De kleur was aan de binnenkant van mijn lippen ietsie vervaagd, maar dat zag ik alleen omdat ik er heel specifiek naar zocht. Het product is geslaagd voor ‘duurzaamheid’!

Net heb ik een uitgebreide eet- en drinktest gedaan dat bestond uit het drinken van een glas water, worteltjes en snackkomkommers die afgebeten moesten worden.

Op deze foto’s zie je dat de binnenkant van de lipstick is verdwenen met het eten. Van een afstandje is het niet zo erg dat je het meteen zou moeten bijwerken, maar na een hele maaltijd ben ik er van overtuigd dat de lipstick wel bijgewerkt moet worden.

De buitenste randen zijn nog intact, ook niet vervaagd. En hoewel ik nog nooit een lipstick heb gehad die na het eten en drinken aan het binnenste randje helemaal blijft zitten, had ik stiekem gehoopt dat de Kylie lipkits deze superkracht wel hadden. Want, toegegeven, het zijn niet de meest goedkope lipsticks, zeker omdat er nog kosten van verzending bijkomen.

Mijn eindoordeel is dat ik erg blij ben met het product omdat de vormgeving prachtig is, de geur fijn, de pigmentatie retegoed, het aanbrengen heel prettig en de formule goed. Dat weegt voor mij sterk op tegen het feit dat de binnenste randjes verdwijnen na het eten en drinken.

Dat gezegd denk ik natuurlijk ook aan de prijs. Een Kylie lipkit kost 29 dollar en daar komt 14,95 dollar internationale verzending bij plus eventueel importkosten bij bestellingen boven de 21 dollar.
Deze lipkit heb ik via Shipito (doorstuurbedrijf) gekregen wat inhield dat de verzending binnen de VS 8,95 dollar waren, taxes 2.18 dollar (ik bekijk het nu voor 1 lipkit) en dan de verzending van Shipito naar Nederland zal dan nog zo’n 8 dollar zijn. Dat zijn dus een hoop kosten die vooral voortkomen uit het feit dat Kylie Cosmetics relatief veel geld vraagt voor een lipkit en voor verzending ook enorm hoge kosten rekent…
Ik wilde persé een lipkit hebben en van de glosses wil ik er naast Candy K (die onderweg is) ook nog Posie K of Koko K. Verder wil ik nog 1 single liquid lipstick aanschaffen (Koko K of Candy K) en daarna vind ik het, met het oog op de kosten, wel weer mooi geweest!

Gelukkig zijn er ook alternatieven. Het schijnt dat Colourpop liquid lipsticks en de Kylie liquids wat betreft ingrediënten erg op elkaar lijken. Wat betreft formule vind ik de producten wel wat van elkaar verschillen: de Kylie liquid is naar mijn mening meer vloeibaar en voelt zachter aan. De Colourpop producten drogen iets obvious droger op: er ontstaan heel subtiel van die patches. That being said: Colourpop liquids kosten maar 6 dollar en zijn in dat geval toch een goed alternatief.
Daarnaast kan het internet je veel mooie dupes (of bijna dupes) bezorgen als je Googlet naar ‘Posie K dupes’.

De Kylie Cosmetics Lipkit in Posie K kost $29 dollar en is verkrijgbaar via Kyliecosmetics.com. 

Heb jij al een product van Kylie Cosmetics geprobeerd?

6 comments

  1. Oeeh super gaaf dat je deze hebt gekocht! Ik ben altijd een beetje hesistant met bruine matte lipkleuren, maar deze combinatie ziet er heel mooi uit met jouw lichte huid! Misschien vraag ik Ivo wel of hij er eentje uit Amerika kan meenemen, haha! Goede blog Tess!!

    Liked by 1 person

  2. Leuke review 🙂 Ik vind de kleuren altijd heel mooi; maar vind die lipkits toch te duur. Ik betaal vooral niet graag veel geld aan verzendkosten haha :p x

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s