Tarte Rainforest of the Sea Skin Twinkle Lighting Palette

Kort nadat ik het Tarte Tartelette Tease palette had overgekocht viel mijn oog op een ‘oude’ Tarte liefde: het Tarte Skin Twinkle Lighting Palette uit de Rainforest of the Sea collectie. Al een tijdje terug had ik het palette op internet bewonderd maar net als bij het Tartelette Tease palette is het bijzonder lastig om aan Tarte producten te komen. Dit highlight palette was zelfs niet eens verkrijgbaar op de Europese Tarte website!

Maar zoals het waarschijnlijk bij meerdere beautyliefhebbers gaat: mijn oog viel er weer eens op en ik had mijn zinnen erop gezet: ik wilde dit palette aan mijn collectie toevoegen!

Ik benaderde de mede-beautyliefhebber waar ik het Tartelette Tease palette van had overgekocht en tot mijn heeeele grote vreugd had zij ook het highlight palette, ongebruikt, en mocht ik deze van haar overkopen.

De Rainforest of the Sea collectie van Tarte vind ik trouwens in het geheel zo prachtig! De verpakking is echt dreamy: gewoon echte verpakking goals!

Schermafbeelding 2016-08-07 om 12.08.31Schermafbeelding 2016-08-07 om 12.08.40

Het begint al met het doosje van het Skin Twinkle Lighting Palette: een paars/blauwe ombre kleur met prachtige shine en glinsterende gouden letters. Goud, paars en blauw zijn de kenmerkende kleuren van deze collectie.

En dan het prachtige palette zelf: dit is toch wel het meest luxueus uitstralende product in mijn stash! Het palette is aan de achterkant en op de randen spiegelend ‘goud’ en op de bovenkant staat een prachtige print die mij doen denken aan de stromingen van de zee (wat ook vast het idee is haha) met gouden Tarte letters.

Schermafbeelding 2016-08-07 om 12.08.46

Op de achterkant is enkel een doorzichtige sticker geplakt met inhoudsinformatie en een korte beschrijving van de kleuren (in twee woorden). Deze donkere foto is de enige foto waarop de tekst te lezen is, zo spiegelend in de verpakking dus.

Schermafbeelding 2016-08-07 om 12.09.00

Het palette bevat een transparant plasticje met de namen van de kleuren. Verder is de hele bovenkant van het palette gevuld met een mooie en dus grote spiegel met onderin het Tarte logo.

Schermafbeelding 2016-08-07 om 12.09.07Schermafbeelding 2016-08-07 om 12.09.40

Het palette bevat twee highlight kleuren: Sunlight en Moonlight. Sunlight wordt beschreven als ‘champagne gold’ en Moonlight als ‘rosy pearl’. De middelste kleur is Filtered Light en wordt beschreven als een ‘matte sand’. Deze kleur is bedoeld als brightening setting powder.

Schermafbeelding 2016-08-07 om 12.17.53Schermafbeelding 2016-08-07 om 12.17.45

Op de swatches zie je echt heel goed de verschillen. Sunlight is een gelige/goude highlight kleur en Moonlight is meer bruin/bronzig. Beide zijn super goed gepigmenteerd en brengen mooi aan op de huid. Egaal en dus niet korrelig.

Filtered Light is inderdaad een matte beige kleur. De poeder is in het palette bijzonder hard en hoewel het poeder goed gepigmenteerd is, komt er weinig product uit het palette.

Schermafbeelding 2016-08-07 om 12.18.06

Bovendien brokkelt het poeder als het ware uit het palette. De brokkeltjes zijn vervolgens wel heel handig om aan te brengen, want dan komt er wel weer veel product en goede pigment vanaf. Verder pakt het product prima aan mijn huid en voelt het zacht aan.

Schermafbeelding 2016-08-07 om 12.18.00

Ik heb natuurlijk ook even getest of de poeders goed aan mijn highlightkwast hechten. Sunlight is, zoals je op de foto ziet, geslaagd. Er komt voldoende product vanaf en dit hecht goed aan de kwast. Moonlight heeft precies dezelfde kwaliteiten.

Filtered Light komt iets losser op de kwast te zitten dus ik denk dat Filtered Light iets meer op je huid gepressed moet worden. Met mijn vinger werkt het prettiger dan met een kwast heb ik tot nu toe gemerkt omdat ik dan gerichte druk kan zetten.

Verder heb ik de producten natuurlijk ook uitgeprobeerd op mijn gezicht! Ik had foto’s gemaakt maar vanwege het grauwe weer buiten kan ik de kleuren helaas niet goed op de foto krijgen. Ik doe mijn best een zo goed mogelijke beschrijving te geven!

Sunlight is zoals verwacht op mijn jukbeenderen een prachtige, heldere highlight die een mooie glans geeft. De gelige kleur is vrij intens dus ik moest het wel goed blenden.
Moonlight is op mijn huid een beetje een mix tussen een highlight en een subtiele bronzer. Hoewel het bruinige minder intens is dan het geel van Sunlight, moet ik ook bij Moonlight oppassen dat ik niet te veel aanbreng en ik moet het goed blenden. Het is een kleur die (nu mijn huid nog nauwelijks tan heeft) subtiel aangebracht kan worden voor een iets warmere gloed over het gezicht. Als ik na mijn vakantie in Valencia wat meer een kleurtje op mijn gezicht ga hebben, dan zal Moonlight echt een prachtige aanvulling op mijn tan zijn voor een healthy glow.
Beide highlightkleuren brengen super gemakkelijk aan op mijn gezicht en voelen zacht aan. Wat betreft formule zitten de highlighters helemaal goed!

Filtered Light pakt met de vinger-als-kwast techniek goed aan mijn huid. Ik heb het aangebracht onder mijn ogen als setting powder over mijn concealer en het geeft inderdaad een iets verhelderend effect. Maar ik vind het eerlijk gezegd niet heel denderend of veel beter dan gewoon mijn Mac Pressed Powder bijvoorbeeld.

Eindstand is dat ik echt heel enthousiast ben over allereerst de uitstraling van het palette. De twee highlightkleuren Sunlight en Moonlight hebben goede pigmentatie, pakken goed aan de kwast en brengen makkelijk aan op de huid. Ze hebben beiden een intense kleur en zijn een goede afwisseling van elkaar. Allebei zijn ze goed voor elke huidskleur en afhankelijk van hoeveel zon je hebt gevangen kan Sunlight of Moonlight meer intens worden aanbracht: Sunlight voor een helder effect en Moonlight voor een meer bronzy effect.

Filtered Light is lastig op te pakken met een kwast of met je vinger. Het brokkelt een beetje af in het palette maar die brokjes geven wel weer veel pigment. Het effect is niet heel veel meer verhelderend dan een gewone gezichtspoeder.

Het Tarte Rainforest of the Sea Skin Twinkle Lighting Palette kost 42 dollar en is verkrijgbaar via Tarte.com (de US website) en Sephora.com. 

De vraag is natuurlijk of dit palette het geld waard is. Als je kijkt naar het totale plaatje van luxueuze verpakking en twee goede kwaliteitshighlighters en een brightening setting powder: ja. Het is een investering maar dan heb je ook wat. Tegelijkertijd denk ik dat er zeker highlighters te vinden zijn met een kwaliteit die heel erg in de buurt komt en waar je veel minder voor betaald.
En wat mij betreft hadden ze Filtered Light best weg mogen laten en het palette een tikje goedkoper mogen maken!

Wat is jouw favoriete highlighter?

 

5 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s