H&M Ready, Set, Glow Eye Colour Palette

Voordat ik begin met deze nieuwe blog, eerst een klein nieuwtje: Weeks of Beauty heeft sinds deze week 100 WordPress volgers! Al een hele tijd terug had ik de 100 gehaald aan email subscribers en ook op de Facebook pagina zijn het er al veel meer dan 100, maar mijn eerste doel was 100 WordPress volgers! Want de volgers op WordPress zijn stuk voor stuk trouwe volgers die mijn blogs lezen, reageren en de blogs liken. En tegelijkertijd lees ik ook de meeste van hun blogs! Het zijn dus meer een soort blogvrienden! 🙂

Thanks anyone voor het volgen en lezen van Weeks of Beauty! Op naar de volgende 100!

——————

Een heel tijdje geleden alweer zag ik dat H&M een uitgebreide beautylijn had gelanceerd. De maskertjes ging ik direct proberen, naar derest was ik eigenlijk niet eens zo heel nieuwsgierig. Totdat ik een paar weken terug aan het winkelen was met vriendinnen en tijdens het wachten een paar swatches maakte van de H&M oogschaduws. Wauw! Zeker de oogschaduws met shimmer zijn super gepigmenteerd. Dat had ik helemaal niet verwacht van een beautylijn in een kledingwinkel.

Ik besloot een oogschaduwpalette mee te nemen en deze uitgebreid te testen voor Weeks of Beauty. In de collectie van H&M zit een best groot aantal single eyeshadows en een stuk of 5 eyeshadow palettes.

schermafbeelding-2016-09-10-om-15-26-26schermafbeelding-2016-09-10-om-15-26-33schermafbeelding-2016-09-10-om-15-26-41

Ik koos voor het Ready, Set, Glow palette vanwege de alledaagse kleuren. Dan heb ik er ook echt wat aan voor overdag!

schermafbeelding-2016-09-10-om-15-26-53schermafbeelding-2016-09-10-om-15-27-06

Het palette straalt echt stijl uit, ik vind het zo mooi! Het is een dun maar stevig palette dat rond afloopt. Het ligt heel prettig in de hand. Het H&M logo is subtiel in het glimmend goud gedrukt. De bovenkant is zwart glimmend en hoewel ik dat ook erg mooi vind, is het het tegenovergestelde van vingerafdrukproof… Ag tsja, af en toe eens goed poetsen dan maar :).

schermafbeelding-2016-09-10-om-15-27-54schermafbeelding-2016-09-10-om-15-27-17

De bovenkant van het palette bevat een grote spiegel. Eerst vond ik het overbodig dat elk palette van oogschaduw/highlighter etc. een spiegel had maar hoe vaker ik make-up gebruik, hoe meer waarde ik er aan hecht. Gewoon heel handig dat je geen extra spiegeltje hoeft vast te houden!

Zoals je ziet heeft het palette 9 kleuren in de nude familie. Vier kleuren zijn matte, drie kleuren hebben een shimmer finish en de andere twee kleuren hebben een wat grovere shimmer, meer een glitter finish.

schermafbeelding-2016-09-10-om-15-27-29schermafbeelding-2016-09-10-om-15-27-40schermafbeelding-2016-09-10-om-15-28-08

Dit is drie keer een foto van dezelfde swatches, maar dan allemaal met ander licht zodat je de kleuren met verschillend lichtinval kunt zien.

Alle kleuren zijn allereerst aardig gepigmenteerd. Niet het beste wat ik ooit ben tegengekomen maar er is gelukkig wel veel colorpickup en dat vind ik belangrijk! De matte kleuren (de meest linkse 2 kleuren en de meest rechtse 2 kleuren) zijn wat korrelig en dus niet zo smooth. Zeker bij de donkere twee matte kleuren kan je dat goed zien op de swatches. Bij het aanbrengen op mijn ogen met een kwast geven de matte kleuren ook de meeste fall out.

De shimmer en glitterkleuren daarentegen zijn echt van heel goede kwaliteit. Veel pigmentatie, makkelijke pick-up, goede color payoff en het is makkelijk aan te brengen met vrijwel geen fall out.

Zowel de matte als de shimmer/glitter kleuren zijn prettig te blenden en redelijk goed op te bouwen (de mattes ietsie minder).

Het verschil tussen de matte en de shimmer kleuren had ik ook al gemerkt bij de oogschaduw singles. Mocht je geĂŻnteresseerd zijn in de H&M oogschaduws dan raad ik je de shimmer kleuren heel heel erg aan (de kleuren met grove glitter iets minder). De mattes kan je beter laten liggen!

Het Ready, Set, Glow Eye Colour Palette koop je voor €12,99 bij H&M. 

Singles kosten €5,99.

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s