Tarte Aquacealer Concealer review

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik de laatste tijd twee Tarte producten heb getest waar ik zeer tevreden over ben. Zodoende belandde ook de concealer uit de Tarte Rainforest of the Sea collectie op mijn verlanglijstje. Veel beautybloggers zijn enthousiast over de concealer en dat maakte mij natuurlijk ook nieuwsgierig. Extra pluspuntje is dat het potje er op de foto’s al enorm luxueus uitzag, zowel vanwege de uitstraling van de Rainforest of the Sea collectie (net als het highlighter palette waar ik al eerder over schreef) als vanwege het glazen potje zelf.

Een tijdje terug heeft een goede vriend van mij de Tarte Aquacealer Concealer voor me mee genomen uit de Canadese Sephora. Vandaag heb ik voor jullie de review!

schermafbeelding-2016-09-17-om-18-15-07schermafbeelding-2016-09-17-om-18-15-19

Dit is de prachtige verpakking waar ik het over heb. Alleen het doosje al is een eyecatcher door de kleurengradatie dat loopt van lichtblauw naar paars. Deze kleuren zijn kenmerkend voor de Rainforest of the Sea collectie van Tarte, waar deze concealer dus onderdeel van uit maakt.

schermafbeelding-2016-09-17-om-18-15-14

Ik koos de concealer in de kleur Fair, aangezien ik meestal de lichtste kleur heb van een  concealerreeks. Deze kleur bleek echter toch iets te licht voor mij, maar dat is geen groot probleem want ik kan hem zo mooi als highlighting concealer gebruiken voor eventuele next level kringen onder mijn ogen, mochten deze zo nu en dan eens voorkomen.

schermafbeelding-2016-09-17-om-18-15-46schermafbeelding-2016-09-17-om-18-15-52

Het uiterlijk van het flesje geeft een prachtige, luxe uitstraling door de gouden letters en de paars/gouden kleurengradatie op de dop. Ik noemde het eerder een potje omdat het vooral breed en niet zo hoog is (in verhouding met de regular concealer), maar ik geloof dat flesje toch een beter woord is. Het flesje is heel stevig en matte afgewerkt. Het is van glas gemaakt (of van heel stevig dik plastic dat voelt als glas).

schermafbeelding-2016-09-17-om-18-16-01schermafbeelding-2016-09-17-om-18-16-15schermafbeelding-2016-09-17-om-18-16-21

Het dopje is voor een concealer relatief breed en ligt dus ook wat breeder in de hand. De applicator is, zoals je op de foto kunt zien, vrij groot en fluffy. Dat is waar de Tarte concealers ook bekend om staan. Hierdoor brengt het snel en makkelijk aan, maar gebruik je wel gauw teveel product op plekjes waar maar een klein drupje nodig was zoals bij een pukkeltje o.i.d.

Nu ga ik natuurlijk ook even laten zien hoe de concealer is in gebruik!

Mijn gezicht nog helemaal bare en dus zonder concealer. De aandachtsgebieden op mijn gezicht zijn lichte roodheid op mijn kin, rode randen om mijn neusvleugels en een milde donkere kringen onder mijn ogen. Vandaag was trouwens wel een goede dag voor mijn huid, erg heftige kringen zijn het vandaag niet onder mijn ogen :).

schermafbeelding-2016-09-17-om-18-14-13

Op deze plekken bracht ik de concealer aan. Zoals ik zei dus op mijn aandachtsgebieden: onder de ogen, om de neusranden en op mijn kin. Verder breng ik ook altijd een beetje aan op mijn neus en tussen mijn wenkbrauwen voor een highlightend effect en een egalere uitstraling.

En dit is het resultaat na gebruik van de concealer! Ik heb de concealer geblend door middel van deppende bewegingen met een vochtige Beautyblender. Dat vind ik nog altijd het mooiste resultaat geven en door te deppen (in plaats van uitsmeren), behoud je zoveel mogelijk de dekkende werking van een concealer.

En bij deze de voor en na foto even naast elkaar. Zoals je ziet verbergt de concealer de roodheid van mijn kin, van mijn voorhoofd (T-zone) en dat om mijn neusvleugels. Daarnaast egaliseert het het stukje huid op mijn neus, kin en voorhoofd en geeft het een natuurlijke camouflage voor de kringen onder mijn ogen.

Waar ik erg blij mee ben is dat de dekking zo natuurlijk oogt. De concealer die ik eerder veel gebruikte, was de NARS Radiant Creamy Concealer. En hoewel de NARS concealer echt top is, is de dekking wat meer cakey en in deze tijd van het jaar, waarin ik nog met een subtiele zomerse tan rondloop, is een stevige dekking eigenlijk helemaal niet nodig.
Op dagen dat mijn huid het wat zwaarder heeft met oneffenheden en donkerheid onder mijn ogen, zal ik wel de NARS concealer verkiezen boven deze van Tarte.

Wat mij heel erg opvalt aan de concealer van Tarte is de formule. Het product is behoorlijk vloeibaar voor een concealer en deze eigenschap in combinatie met de geur deed mij een beetje aan verf denken. Geen sterke, vieze geur gelukkig, maar mocht je gevoelig zijn voor de geur van een product, dan is dit wel goed om in je achterhoofd te houden.
Het waterige van de formule zorgt er wellicht voor dat de dekking wat lichter is, wat ik tot nu toe dus als positief heb ervaren!

Ben ik tevreden met de Tarte Aquacealer Concealer? Jazeker! Het is wederom een product waar Tarte positieve punten mee verdiend. Het heeft een prachtige uitstraling, fijne formule, is heel goed te blenden en geeft een mooie egaal effect aan de huid.
That being said: als je naar een goed dekkende concealer op zoek bent, dan is deze wellicht niet voor jou geschikt. En ik mag ook zeker niet overslaan dat er minstens zo goede concealers bestaan maar dan voor een stuk minder geld (mijn favoriet blijft de Maybelline Fit Me concealer)!

De Tarte Aquacealer Concealer koop je voor €26 via Tarte.com.

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s