Nieuwe merken ontdekken: glitterglamcosmetics + looks

Dat ik van unicorns houd, dat wisten we al. Dat ik van glitters houd, dat wisten we ook al. Recent ontdekte ik een merk dat al deze leuke eigenschappen combineert tot het merk glitterglamcosmetics (it’s already in the name!). Ze verkopen glitters, loose highlightpowders en pigmenten voor fijne prijzen. Ik volgde ze al een tijdje op Instagram toen de unieke kans voorbij kwam om met dit fijne merk samen te werken. Helemaal leuk!

schermafbeelding-2016-09-10-om-14-33-46

Ik had deze foto met prachtige swatches van hun highlighters gezien op Instagram en dat maakte mij zo enthousiast. I mean… that glow!

schermafbeelding-2016-09-17-om-18-01-02schermafbeelding-2016-09-17-om-18-01-31schermafbeelding-2016-09-17-om-18-02-11

Ik ontving de twee producten die ik had uitgekozen in stijl: ze waren super leuk ingepakt. Ik ontving de volgende twee producten:

  • Holographic Rainbow Glitter in Honey
  • Highlighter in Unicorn Gold

schermafbeelding-2016-09-17-om-18-06-42schermafbeelding-2016-09-17-om-18-06-50

De Holographic Rainbow Glitter in Honey is een koperkleurige glitter die heel mooi licht reflecteert en daardoor de naam glitter zeker eer aan doet.

Kleine side note: deze glitter valt onder de noemer Holographic Rainbow Glitter op de website, maar bij de reflectie van het licht heb ik alleen een ‘normale’ lichtweerkaatsing gezien in het koper. Rainbow is dus niet helemaal op zijn plaats :).

Het blijft zonder basis plakken aan de huid wat prettig is voor het aanbrengen ervan (dat je ook echt wat uit het potje krijgt) maar het heeft natuurlijk wel, zoals vrijwel elke losse glitter, een basis nodig om aan te hechten wil je voor langdurigheid en intensiteit gaan. Ik heb eigenlijk nooit eerder met losse glitters gewerkt, dus ik heb geen glitterbasis in huis. Gelukkig had ik daar een andere goede oplossing voor: transparante lipgloss! Dit maakte het ook gemakkelijk om de glitters weer van mijn gezicht te kunnen vegen.

schermafbeelding-2016-09-17-om-18-07-02schermafbeelding-2016-09-17-om-18-07-11

De highlighter in Unicorn Gold is een heel prettig zacht poeder dat super goed aan de huid hecht. Zowel met een kwast als gewoon met je vinger is het goed aan te brengen. Vanwege de rozige kleur vond ik het wel prettig om de boel te blenden (alsnog) met een kwast zodat de overgang mooi was en er geen duidelijke overgangen op mijn gezicht te vinden waren.

schermafbeelding-2016-09-17-om-18-02-34schermafbeelding-2016-09-17-om-18-02-20

Op de swatches zie je goed in hoeverre beide producten uit zichzelf aan de huid hechten. Voor de glitters is er dus geen basis gebruikt om deze swatch te maken.

De highlighter was bij deze swatch al super prettig om uit te ‘vegen’ over de huid. Het voelt heel zacht aan, zowel op mijn arm als op mijn gezicht. De highlighter is roze met een prachtige gouden glans. Unicorn Gold vind ik een zeer goed uitgekozen naam!

En dan is het nu tijd voor de looks die ik met deze twee producten heb gemaakt! Ik was vooral erg excited om met de glitters te gaan werken, want dat had ik dus nog nooit gedaan omdat ik bang ben dat ze all over mijn gezicht blijven plakken…

Dit is de eerste look die ik maakte.
De highlighter Unicorn Gold heb ik aangebracht op mijn jukbeenderen want echt een magische roze/gouden glow gaf. A little goes a long way geldt voor deze highlighter, want ik had maar een beetje nodig om de glow al van ‘in your face’ kwaliteit te krijgen, haha. Op de foto ziet het er uit als een subtiele glow en dat was ook waar ik voor ging in deze look.
De highlighter is goed buildable en kan zo subtiel of zo super shiny gemaakt worden op het gezicht als gewenst.

De Holographic Rainbow Glitter in Honey bracht ik aan op mijn bewegend ooglid. Ik had een basis ooglook gemaakt en deze wilde ik extra poppin maken met de glitters. Echter door het bewegen van mijn ogen kwam de transparante lipgloss waarmee ik de glitters had gehecht ook boven het bewegend ooglid en daardoor is er niets meer van mijn basisooglook te zien en zijn het enkel nog de glitters everywhere.
Ik vind het effect dat de glitters geven echt prachtig. Als ik een keer een goede glitter’lijm’ aanschaf, dan zie ik het mezelf zeker dragen tijdens een feestje voor extra dimensie in mijn ooglook. Het geeft extra intensiteit aan de gehele ooglook en het weerkaatst het licht prachtig.

Wat ik ook heel mooi vind is als iemand de glitters als eyeliner gebruikt. Dat wordt voor mij nog even oefenen, maar het is wel een leuk doel om voor te oefenen!

Vervolgens kwam het verwijderen van de glitters van mijn ogen… En ik moet toegeven, dat ging stukken makkelijker dan verwacht! Ik had wel meerdere wattenschijfjes nodig en ik heb daarna mijn gezicht ook nog gewassen met een nat washandje, maar alle glitters gingen eraf! Ik was bang dat mijn gezicht helemaal onder de glitters zou zitten na gebruik die ik dan vervolgens twee dagen later nog steeds tegen kwam, maar op een paar verdwaalde glitters na was daar geen sprake van. Ik ben blij: deze glitters zijn dus geen vervelende forever plakkende pareltjes!

schermafbeelding-2016-09-17-om-18-06-10

De tweede look die ik maakte is weer helemaal anders. Waar bij de eerste look de nadruk op de ogen lag, ligt de nadruk hier op de lippen.

De Unicorn Gold highlighter verwerkte ik in mijn ooglook. In de crease heb ik de paarse kleur met gouden shimmer ‘Flirty’ gebruikt uit het Nude Dude palette van theBalm. In mijn binnenste ooghoek gebruikte ik ‘Faithful’ en onder mijn wenkbrauw ‘Fearless’ van hetzelfde palette. In mijn buitenste ooghoek gebruikte ik ‘bff’ van het Tartelette Tease palette. En tot slot bracht ik op het bewegend ooglid de Unicorn Gold highlighter aan wat een prachtig roze/gouden glowy effect gaf. De ooglook is subtiel, maar wel glamorous!

Op mijn lippen bracht ik eerst een laagje transparante lipgloss aan en vervolgens een royale laag van de Honey Holographic Rainbow Glitter. Wat een gaaf effect geeft dat zeg! Van veraf lijkt het een super gepigmenteerde metallic lipstick o.i.d. te zijn, maar van dichtbij heb ik super shiny glitterende lippen. Heel tof!

Het leuke van beide producten is dat ze zo multi inzetbaar zijn. Als oogschaduw, eyeliner, highlighter of gewoon op de lippen. De highlighter vind ik het meest prettig om mee te werken omdat het een zacht, makkelijk blendbaar poeder is wat ook weer makkelijk van je gezicht te halen is. De glitters vind ik heel leuk om mee te experimenteren en ga ik wellicht ooit in mijn ooglook dragen naar een feestje, maar een regelmatig gebruikt product zal het bij mij niet worden.

De eindstand is dat de kans groot is dat ik in de toekomst de andere highlighters van glitterglamcosmetics nog een keer ga proberen, maar ik betwijfel of ik meer losse glitters aan zal schaffen. Ik geloof dat dat toch meer voor anderen is weggelegd!

De Highlighter in Unicorn Gold koop je voor €6,50 via glitterglamcosmetics.com

De Holographic Rainbow Glitter in Honey koop je voor €6,50 via glitterglamcosmetics.com.

Van beide producten ontvang je een potje die volledig gevuld zit met 1,5 gram highlighter of 2,5 gram glitter.

Glitterglamcosmetics vind je ook op Instagram via @glitterglamcosmetics.

En om dan maar even af te sluiten met het fijne motto van glitterglamcosmetics: TOO GLAM TO GIVE A DAMN!

2 comments

  1. […] In het linkervak zie je mijn highlighters, zowel in poedervorm als in stick- en liquidvorm. Voorin twee stapeltjes van drie met onder andere Moonstone van Becca, Mary Lou Manizer van TheBalm en de highlighters van Catrice en Essence die ik laatst met elkaar heb vergeleken in een post over nieuwe budget highlighters. Verder ligt er ook de LE Churro van Colourpop en de highlighter die ik mocht testen van Glitter Glam Cosmetics. […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s