GlamGlow Youthmud Tinglexfoliate Treatment

Een hele tijd geleden alweer kreeg ik bij een Douglas bestelling een sample van een GlamGlow masker. Ik vond het product echt super fijn omdat het mijn huid zo zacht maakte. Echter omdat GlamGlow maskers best aan de prijs zitten en ik mijn oog ook op een mudmask van Charlotte Tilbury had, besloot ik nog even te wachten met het aanschaffen van een GlamGlow masker.

Toen ik afgelopen maand naar Valencia ging en Sephora bezocht (de shoplog zie je hier) kwam ik travelsized uitvoeringen tegen van een aantal GlamGlow maskers. Hoewel travelsized producten in bijna gevallen in verhouding duurder zijn dan een full sized product, vond ik een travelsized masker ideaal om wat vaker te proberen dan eenmaal uit een sample van de Douglas.

Zodoende nam ik een schattig klein potje mee van GlamGlow Youthmud Tinglexfoliate Treatment mee en in deze blog vertel ik wat ik er van vind!

schermafbeelding-2016-09-18-om-17-40-27schermafbeelding-2016-09-18-om-17-40-20

Het potje is een schattige miniatuurversie van de normale editie, zwart met glimmende zilver. Een full sized potje Youthmud bevat 50 ml product, deze editie bevat 15 ml product.

Enige informatie over GlamGlow en dit masker van de Douglas website:

‘GlamGlow is ontwikkeld als een ‘behind-the-scenes’ 10 minuten anti-aging masker met direct effect. Na het masker bent u meteen camera- ready. Achter de schermen bij DreamWorks, Fox, NBC, Disney, Warner Bros en Universal wordt het product al een aantal jaar gebruikt. Het product werd de beauty obsessie van de sterren en het duurde niet lang voordat dit super masker gelanceerd werd op de Amerikaanse markt in 2010.

De ingrediënten komen oorspronkelijk uit Zuid-Frankrijk. De Franse modder, groene thee en mineralen zorgen ervoor dat uw huid straalt. Gebruik het een paar keer per week of gewoon wanneer u een “Glam-tastic” huid nodig hebt. GlamGlow is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het masker stimuleert de collageenaanmaak van de huid en zorgt voor een 3-daagse ‘glow’. Het houdt de huid merkbaar glad en zacht. Daarnaast zuivert het de huid en verfijnt het de poriën. Onzuiverheden worden weggenomen zonder dat er natuurlijke oliën worden verwijdert. Laat uw huid stralen met GlamGlow en bescherm uw huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.’ 

Waar GlamGlow begon met een aantal maskers, heeft het de collectie nu inmiddels uitgebreid met wimperverzorging, lippenverzorging, gezichtsreiniging en gezichtscrèmes.

Terug naar het masker! Het masker belooft een ‘super sexy radiant skin’, wat slaat op het het schoonheidsideaal van een jonge, stralende huid waar veel beautymerken op inhaken met maskertjes en andere beautyproducten die de huid glowy maken.

schermafbeelding-2016-09-18-om-17-40-37

Het masker is lichtbruin met blaadjes van de theeplant erin (camellia sinensis). Het product is bijzonder lastig om uit het potje te krijgen maar als het er eenmaal uit is, is het prettig in gebruik. Het is eenvoudig over je huid uit te smeren en bij behoefte aan een dikkere laag is de laag ook prima op te bouwen. Enkel de theeblaadjes zitten soms een beetje in de weg, waar een theeblaadje zit komt wel een dik laagje masker.

Het masker heeft een geur die ik niet zo goed met iets kan vergelijken, maar ik vind de geur goed passen bij een mudmask met theeblaadjes. Het ruikt fris maar toch muddie… Mmm… niet de beste omschrijving, sorry haha.

Het masker dient dus aangebracht te worden op de huid en dan droogt het vanzelf op. Zodra het gaat opdrogen laat het de huid tintelen. Ik moet er bij zeggen als side note dat het een behoorlijk tingeling was en het rondom mijn neus (maar mijn huid wat gevoeliger is) een beetje branderig aan begon te voelen. Niet dat ik het masker er direct af wilde hebben, maar ik vond het wat heftig voor een tintelend masker… Dus als je hele huid gevoelig is, dan weet ik niet of dit masker geschikt voor je is. Voor mij was het gewoon een bewijs dat het masker echt zijn tintelende effect heeft, want het zal niet het eerste maskertje zijn waar het tintelen niets voor stelt.

Na een minuutje of 10 voelde ik mijn huid trekken en dat betekende dat het masker voldoende was opgedroogd. Ik maakte mijn handen goed nat en verwijderde het masker door het in mijn huid te masseren wat een scrubbend effect gaf door de kleine deeltjes in het masker. Met alleen natte handen vond ik het lastig om het masker volledig van mijn gezicht te krijgen, omdat het wel echt goed was opgedroogd. Ik heb de restjes er onder stromend water van af gekregen.

Ik ben erg onder de indruk van het masker! Mijn huid was super zacht en glad en het had een subtiele, gezonde glow (die ook de volgende dag nog te zien was). Maskers als deze zorgen ervoor dat je huidverzorgingsproducten beter opgenomen worden door je huid en make-up egaler aan te brengen is. Dat kon ik de dag erna inderdaad goed merken, mijn make-up was iets meer flawless dan gemiddeld. Het masker belooft dat de glow 3 dagen aanblijft, dat was bij mij niet het geval. Ik bracht het masker ‘s avonds aan en de volgende dag was de glow er nog, maar verder dan die 1,5 dag kwam de glow helaas niet.

Verder zou het masker ook een straktrekkend effect op de huid hebben. Dit effect heb ik bij mijzelf niet kunnen waarnemen, maar dat zal waarschijnlijk zijn omdat mijn huid nog geen verouderingseffecten vertoont.

Het masker kan volgens de gebruiksaanwijzing het beste tweemaal per week gebruikt worden, maar naar wens ook vaker.

Ik ga het masker zeker gebruiken totdat het potje leeg is (zal overigens niet meer dan 3 keer zijn schat ik: klein potje) en dan ga ik besluiten of ik voor het grote potje ga.

GlamGlow Youthmud travelsized (15 ml) koop je voor €19,90 bij de Franse (of Spaanse) Sephora.

GlamGlow Youthmud full sized (50 ml) koop je voor €49,95 ook gewoon bij Douglas.

Heb jij wel eens een masker van GlamGlow gebruikt?

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s