Kylie Cosmetics Mini Mattes Birthday Edition

Ohhhh lieve lezers! Vandaag heb ik toch een enorm leuke blog voor jullie! Het hele internet stond op zijn kop toen Kylie Jenner de mededeling deed dat er een speciale collectie zou komen voor haar verjaardag: de Birthday Edition. Het werd nog gekker toen bekend werd dat er zowel in de verpakking als in de producten echt goud verwerkt zou worden. Nou je raadt het al… ook ik liet mij meeslepen met de gekte.

In totaal was er 4 keer de mogelijkheid om de collectie te bestellen (steeds met beperkte oplages) maar het ging zo tekeer dat de website het bijna niet aankon en alle producten eigenlijk steeds binnen een paar minuten uitverkocht waren. In het speciaal waren de mini mattes echt bizar populair.

Samen met een make-upmaatje probeerden we de producten te krijgen, maar helaas. Een aantal keer tot middernacht opblijven (Amerikaanse launchtijd) mocht niet baten. Toen ik er eindelijk een beetje ‘overheen’ was dat ik de mooie producten niet had weten te bemachtigen (dit is natuurlijk dramaqueen, haha), won ik de Poppin gloss in een raffle! Die gaan jullie ook nog langs zien komen op Weeks of Beauty. Maar een weekje terug gebeurde er een wonder: een vriendin had iemand gevonden die een aantal mini mattes setjes had weten te bemachtigen en ze verkocht ze voor een vrij redelijke prijs!

Na detective gespeeld te hebben om te checken of de producten wel echt waren (er is veel namaak in omloop, daar kom ik op terug aan het einde van deze blog!), maakte ik de aankoop en nu ben ik de gelukkige eigenaar van de super speciale limited edition Kylie Cosmetics mini mattes!

schermafbeelding-2016-10-01-om-17-46-31schermafbeelding-2016-10-01-om-17-46-22

Er zit altijd een kaartje bij je bestelling van Kylie. Dit is de speciale editie voor de Birthday Edition producten!

schermafbeelding-2016-10-01-om-17-46-45schermafbeelding-2016-10-01-om-17-47-03

De verpakking is mega glimmend en dat is aan de ene kant heel mooi en luxueus, maar aan de andere ook onhandig omdat je elke vingerafdruk ziet. Voor deze foto heb ik hem serieus moeten poetsen, haha.

De bovenste foto is de voorkant van de sleeve, de achterkant is leeg. De onderste foto is de achterkant van het doosje waar de lippies in zitten en geeft de ingrediënten weer.

schermafbeelding-2016-10-01-om-17-45-32schermafbeelding-2016-10-01-om-17-47-12

De mini’s zitten zo in de verpakking en kunnen er via de bovenkant uit. En wat zijn ze mooooooi!

De kleuren zijn van links naar rechts: Exposed – Dolce K – Koko K – Candy K – Kristen – Leo.

Ik wilde deze mini’s zo graag hebben omdat er zoveel verschillende kleuren inzitten! De Posie K lipkit heb ik al en die zit niet in dit setje, dus ik kreeg geen lippies dubbel. Koko K en Candy K stonden heel hoog op mijn lijstje van de mattes die er al een tijdje waren, nieuw gelanceerd was Kristen die ik echt prachtig vind en dus ook graag wilde hebben en Leo lanceerde als speciale Birthday kleur wat hem extra speciaal maakt. Alsof dit setje voor mij zo was geselecteerd, haha!

schermafbeelding-2016-10-01-om-17-48-03schermafbeelding-2016-10-01-om-17-48-39schermafbeelding-2016-10-01-om-17-49-59

Al eens eerder heb ik de Posie K lipkit getest. Wat betreft formule zijn deze lippies helemaal hetzelfde: ontzettend prettig om aan te brengen, makkelijk hechtend aan de lippen, goed te verspreiden over mijn lippen zonder dat het té vloeibaar is en ook de bekende vanillegeur is aanwezig. En nu heb ik dus ineens zeven verschillende kleuren!

De lipsticks zijn wel klein (wat ik heel schattig vind overigens): in een full sized matte zit 3,25 ml product. Deze kleintjes bevatten elk 0,65 ml product. Dat is zeker niet veel, ik ga er dus zuinig mee doen!

Even een economisch verantwoord rekensommetje doen om te kijken hoe de prijzen van een full sized matte en dit setje in verhouding zijn met elkaar.

Een matte single (enkel de lipstick, zonder lipliner) van 3,25 ml kost $17.00. Het setje met 0,65 ml x 6 = 3,9 ml kost $36. Bij de matte single betaal je $5,23 per ml, bij het setje betaal je $9,23 per ml… Mmmm… Dat is nogal een verschil nu ik er zo bij stil sta.

Still worth it trouwens, want ik ben nog nooit (okee, zelden dan) zo gelukkig geweest met een aankoop. Ik ben zelfs van plan een stolp bij Hema te kopen om het mooi neer te kunnen zetten, haha.

On to the lipswatches (ik heb de foto’s op verschillende dagen gemaakt, vandaar de verschillen in looks en lichtinval)!

Exposed

Dolce K

Koko K

Candy K

Kristen

Leo

Exposed is een oranje-ish lichtbruin, Dolce K is een koele bruin, Koko K is een lichtroze die in mijn geval is te omschrijven als ‘my lips but better’, Candy K is een roze nude, Kristen is een knalrode kleur met sterke roze/peachy onderkleur en Leo is een donkere paars/rode kleur met bruine ondertoon.

Op Leo na zijn alle kleuren echt prachtig dekkend en heel vloeiend aan te brengen. Enkel Leo is wat patchy, wat je op de lipswatch al kunt zien. Op de randjes van mijn lippen bleef de kleur wat meer hangen waardoor de kleur daar veel donkerder was.

Ik vind het erg leuk om deze kleuren nu allemaal naast elkaar te kunnen zetten. Van Exposed en Dolce K had ik echt geen idee hoe het mij ging staan. Verrassend genoeg zijn het kleuren die ik best zo nu en dan eens kan gaan dragen! Exposed is wat meer een zomerkleur voor mijn gevoel, Dolce K is mooi voor een diner of feest tijdens de wat donkere dagen.

Koko K en Candy K zijn kleuren die ik meteen omdoopte tot daily use lippies. Zoals ik al zei is Koko K echt ‘my lips but better’ en dat is super leuk voor een basislook die je toch wat meer op orde wilt hebben maar zonder een al te opvallende lipstick. Candy K viel bij mij veel rozer uit dan ik had verwacht (ik had hem bruiner verwacht) en ook dat bevalt me goed. Het is een kleur die bij eigenlijk elke look wel te dragen is.

Kristen en Leo zijn allebei echt prachtige kleuren die ik ga bewaren voor feestjes. Kristen voor de zomerfeestjes en Leo voor feestjes deze herfst en winter, want het is de meest geschikte herfstkleur die ik nu in mijn collectie heb!

Wat betreft langdurigheid van de lipsticks ben ik weer erg onder de indruk. De lipsticks blijven makkelijk tot zes uur of zelfs langer op mijn lippen zitten. Het is wel zo dat de kleuren vanuit de binnenkant van mijn lippen verdwijnen. Bij de lichtere kleuren valt dat nauwelijks op dus die kan ik echt uren dragen. Bij Dolce K en vooral Kristen en Leo valt het wel op als de binnenkant gaat vervagen. Die zal ik dus wat vaker moeten bijwerken of ik ga gewoon helemaal niet eten als ik het draag. Met enkel drinken vervagen de lipsticks echt nauwelijks dus als het geen eetafspraak dan is er geen nood aan de man.

Als ik de lipsticks net op mijn lippen heb vind ik ze wel wat droog aanvoelen, maar het went snel en het is niet zo erg dat het vervelend is o.i.d. Extra pluspuntje is dat de lipsticks echt niet afgeven tijdens het drinken, fijn!

Om een einde aan deze blog te breien: ik ben echt super blij met dit setje en hoewel er weinig product in de lipsticks zit, heb ik zo wel veel kleuren kunnen testen en bovendien is de verpakking alleen al een echt collectors item!

How to spot a fake Kylie Cosmetics liquid lipstick:

Binnenkort wil ik een blog schrijven over hoe je neppe Kylie Cosmetics lippies kunt herkennen, want spijtig genoeg zitten websites als Aliexpress bovenop het namaken van dit soort producten en zijn er zelfs schandalige bedrijven die deze vervolgens als echt verkopen.
Vanuit principe vind ik dat al absoluut niet kunnen maar er komt ook nog een belangrijk risico bij kijken: bij neppe lipproducten die via Aliexpress e.d. worden verkocht, is het maar raden waar deze worden geproduceerd. Het kan in ontzettend onhygiënische ruimtes zijn geproduceerd wat vervolgens gezondheidsrisico’s met zich meebrengt bij gebruik van deze neppe producten. Bovendien houden deze fabrieken/werkplaatsen echt geen rekening met de richtlijnen die in Europa of überhaupt anywhere gelden en zou het best zo kunnen zijn dat er hele andere ingrediënten te vinden zijn in het product dan wat er op de verpakking staat.

Hoe aantrekkelijk het ook is: koop geen neppe lipproducten (ook niet omdat Kylie van die hoge prijzen vraagt voor haar producten, I know…)! En als je het toch graag wilt: draag eerst wat van het product op je hand of arm gedurende een uurtje of twee zodat je kunt uitsluiten dat je huid er een gekke reactie op geeft.

That being said: welke kleur van dit setje vinden jullie het mooiste?

3 comments

  1. […] De bovenkant gebruik ik als een soort museumpje: het bevat mijn meest gebruikte parfum (Daisy by Marc Jacobs), mijn Colourpop lippiestix, mijn Kylie Cosmetics lippies en een aantal andere liquid lipsticks die ik het meest gebruik, mijn ‘normale’ lipsticks die ik het meest gebruik en setjes (in de toekomst wellicht losse producten) die ik net nieuw heb en als ‘pronkstuk’ neer wil zetten. Voor nu zijn het Give Me Some Lip setje van Sephora en de Kylie Cosmetics mini liquid lipsticks van haar Birthday Edition. […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s