Nieuwe budget highlighters: Catrice vs. Essence

Via verschillende kanalen las ik het een en ander over de nieuwe najaarscollecties van Catrice en Essence. Waar ik het meest excited voor werd waren de highlighters die beide merken in hun collectie opnemen!

Hoewel Essence al eerder een voorzichtige highlighter in de collectie had (en ze natuurlijk een bronzing & highlighting palette uitbrachten in samenwerking met blogger Serena van Beautylab), lopen Catrice en Essence vaak een beetje achter de trends aan en duurde het dus even voordat ze met meerdere highlighters kwamen. Des te meer benieuwd was ik naar deze highlighters en dus koos ik er een paar uit om voor jullie te vergelijken en te testen!

schermafbeelding-2016-10-01-om-12-08-46

Ik kwam thuis met twee highlightpalettes, een van Catrice en een van Essence. Daarnaast koos ik van beide merken een single highlighter om deze ook uit te kunnen proberen. Zoals je ziet aan de namen worden er veel verschillende namen gebruikt: strobing, luminizer, glow highlighter en highlightingpowder, maar in the end heeft het allemaal hetzelfde doel: je gezicht voorzien van een goede shine!

Goed, de producten even op een rijtje:

  • Essence Light Up Your Face Luminizer Palette in 10 ready, set, glow!
  • Catrice Deluxe Glow Highlighter palette in 010 The Glowrious Three
  • Essence Strobing Highlighter in 10 let it glow!
  • Catrice Highlighting Powder in 020 Champagne Campaign

Van dit rijtje is enkel de Highlighting Powder van Catrice in meerdere edities te koop.

Het zal jullie vast opvallen dat alle producten wel erg op elkaar lijken. Dat kan ook wel kloppen, want Catrice en Essence hebben hetzelfde moederbedrijf (Cosnova) en dan kan het ook bijna niet anders dan dat ze op elkaar lijken. Dat maakte mij juist benieuwd naar de kwaliteit van de producten: hoe erg verschilt dat dan?

Ik ga eerst de producten een voor een doorlopen en daarna zal ik ze vergelijken!

schermafbeelding-2016-10-01-om-12-10-40

De Essence Strobing Highlighter in 10 let it glow! is een relatief grote highlighter. De meeste highlighters die ik hebben variëren van 7 gram tot maximaal 8,5 gram. Deze highlighter bevat 9 gram en is dus een goede optie voor als je wat langer wilt doen met je product.

De verpakking is zoals we van Essence gewend zijn: simpel maar strak. Het product is zacht en van de textuur merk je niets als je het product wilt oppakken met je kwast.

schermafbeelding-2016-10-01-om-12-12-52

De tweede swatch van rechts is die van Essence. Het poeder pakt goed aan de huid en verspreid makkelijk. Hoewel er tiny glitters in het product zitten, komt de pastelroze kleur vooral matte over.

De Essence Strobing Highlighter in 10 let it glow! koop je voor €2,99 bij Kruidvat.

schermafbeelding-2016-10-01-om-12-09-45

Catrice Highlighting Powder in 020 Champagne Campaign bevat (slechts) 5 gram maar krijgt van mij extra punten voor de looks van het product. Wat een mooi patroontje! Hoewel Catrice en Essence producten heel erg op elkaar lijken, heeft Catrice over het algemeen een net iets luxere uitstraling. Deze highlighter bevestigt dat! En (helaas) merk je dat ook terug in de prijs. Want waar je bij Essence voor 9 gram highlighter €2,99 betaald, betaal je bij Catrice voor 5 gram highlighter €3,99.

De naam Champagne Campaign vind ik erg goed bij de kleur matchen, want ik zou de kleur niet anders beschrijven dan campagne-roze. Deze highlighter heeft een all-over shimmer en geeft een mooie glans.

schermafbeelding-2016-10-01-om-12-12-52

Op deze foto is de meest rechtse swatch die van de Catrice highlighting powder. Het poeder pakt goed aan zowel mijn vinger als aan mijn kwast en voelt zacht aan, maar het is wel iets stroever dan de Strobing Highlighter van Essence en is minder dekkend met one swipe.

Catrice Highlighting Powder in 020 Champagne Campaign koop je voor €3,99 bij Kruidvat.

schermafbeelding-2016-10-01-om-12-11-02

Van deze twee single highlighters wint de Catrice Highlighting Powder. Dit is voornamelijk omdat het uiterlijk mooier is en ik het van Essence erg jammer vind dat hun highlighter zo goed als matte is. Ik ben in dit geval juist opzoek naar glittery shine en de Strobing Highlighter van Essence voldoet daar niet aan.

On to the next two! De twee highlightpalettes.

schermafbeelding-2016-10-01-om-12-11-15schermafbeelding-2016-10-01-om-12-10-18

Het Essence Light Up Your Face Luminizer Palette in 10 ready, set, glow! (14 gram totaal) is het product waar ik het meest naar uit keek van de vier. Er zijn een hoop high end merken die met highlightpalettes komen waarin de verschillende poeders verschillende functies hebben. Achterop dit palette staat uitgelegd waar je de verschillende poeders kunt aanbrengen.

De poeders (vooral die het meest links) zijn een beetje patchy en zijn wat brokkelig om aan te brengen. Wanneer de poeders geblend zijn, merk je daar overigens niets meer van (maar houd wel rekening met fall out). Ik vind de poeders wat donker, maar kleur is iets heel persoonlijks dus dat maakt of breekt het palette in het algemeen niet!

schermafbeelding-2016-10-01-om-12-12-43

De meest linkerkleur zou ik persoonlijk als bronzer gebruiken, de middelste als echte in your face highlighter en de meest rechtse als subtiele glow. Ook deze poeders voelen zacht aan en ik was blij te zien dat de middelste echt de glitter en glow heeft die je van een highlighter mag verwachten.

Het Essence Light Up Your Face Luminizer Palette in 10 ready, set, glow! koop je voor €3,99 bij Kruidvat

schermafbeelding-2016-10-01-om-12-11-11schermafbeelding-2016-10-01-om-12-09-40

Het Catrice Deluxe Glow Highlighter palette in 010 The Glowrious Three (10 gram totaal) doet me ontzettend  veel denken aan het Hourglass Ambient Lighting Palette. Dat palette bevat drie poeders en die hebben elk een andere functie: de een geeft de highlight, de andere maakt de huid egaler en de derde kan ik even niet op komen.

Dit palette van Catrice bevat overigens drie poeders met elk dezelfde functie: highlighten.

schermafbeelding-2016-10-01-om-12-12-33

De eerste twee kleuren van links vind ik erg mooi als highlighter, de derde vind ik meer geschikt als bronzer.

De poeders zijn zacht maar wel stroever dan de poeders van Essence. Hierdoor geven ze minder pigment af en dat vind ik erg jammer, want de dichtheid van deze poeders is wel weer beter: de poeders brengen egaler aan dan die van Essence. Alle drie de poeders hebben een all over glow. Deze shine is wel minder dan bij de drie van Essence.

Het Catrice Deluxe Glow Highlighter palette in 010 The Glowrious Three koop je voor €4,59 bij Kruidvat.

schermafbeelding-2016-10-01-om-12-10-51schermafbeelding-2016-10-01-om-12-12-23schermafbeelding-2016-10-01-om-12-12-09

Vergelijkende swatches: de linker drie komen van het palette van Catrice, de volgende drie zijn van het palette van Essence, dan is daar de single van Essence en helemaal rechts vind je de single van Catrice.

Wat betreft kwaliteit van de poeder (dichtheid en hechting aan de huid) wint Catrice ook met het highlightertrio.

  • Als je echt een glittery highlighter wilt, dan zou ik voor het Essence Light Up Your Face luminizer palette gaan zodat je de middelste kleur tot je beschikking hebt.
  • Als je naar goede all-over highlighters opzoek bent, dan zou ik voor het Catrice Deluxe Glow Highlighter palette gaan. Daar heb je bovendien twee mooie highlighter kleuren (die wel iets meer layering nodig hebben).

En tot zover deze blogpost! Voor welke highlighter zou jij gaan?

p.s. Essence heeft een fan brush uitgebracht! Perfect voor het aanbrengen van je highlighter, hoewel ik mijn Tapered Highlighter B1 Boozybrush van Boozyshop toch een stuk fijner vind want het pakt veel beter product op. Maar just wanted to let you know!

4 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s