NYX soft matte lip cream review

Een tijdje terug konden jullie in mijn Valencia Haul lezen dat ik voor het eerste een NYX soft matte lip cream kocht. Ik hoor al een tijdje veel positieve reacties over de formule en ook de verscheidenheid in kleuren van het product liegt er niet om!

In Valencia kon ik mooi in Real Life zien welke kleuren ik mooi vond om mee te beginnen en kocht ik er eentje om de formule te proberen. Inmiddels heb ik al vier mooie kleurtjes in mijn collectie opgenomen en in deze blog vertel ik je meer over de formule en laat ik natuurlijk de kleuren zien!

schermafbeelding-2016-10-09-om-16-38-12

De vier kleuren die ik jullie ga laten zien zijn (v.l.n.r.): Cannes – Amsterdam – Milan – Copenhagen.

schermafbeelding-2016-10-09-om-16-39-23

Ik heb gekozen voor vier heel verschillende kleuren om zo te zien hoe de formule is per kleur soort. Dit kan namelijk ontzettend verschillen: zo schijnt het bijvoorbeeld dat het ontzettend lastig is om een dekkende formule te ontwikkelen wanneer er rood pigment in het product is verwerkt.

schermafbeelding-2016-10-09-om-16-39-37schermafbeelding-2016-10-09-om-16-39-53

De lippies bevatten 8 ml en zitten in een relatief klein flesje. De applicator is hard maar wel bouncy. Met het puntje is het product redelijk precies aan te brengen.

Sommige matte lippies kunnen ontzettend uitdrogend zijn voor je lippen. Nu zitten er ook mattes tussen met een prettige formule (gelukkig), maar echt super prettig om te dragen zijn er maar weinig.

Deze lippies van NYX doen hun naam eer aan: het is echt een lip cream. De formule van het product is heel creamy en zacht. Het product voelt tijdens het aanbrengen als een lipgloss alleen dan zonder het stroperige. Zodra het op mijn lippen zit, voelt het zacht en luchtig aan. Bijna alsof er helemaal geen product op mijn lippen zit.

De formule voelt dus erg prettig aan op mijn lippen maar het heeft wel een nadeel: omdat het zo creamy is, is het erg makkelijk om uit te schieten.

De lippies zijn allemaal goed gepigmenteerd, alleen door de creamy formule smeer je het product makkelijk te veel uit. Dan is er wat extra layering nodig maar dat geeft al gauw een beetje een patchy effect. Het product is dan lastig om egaal te verdelen. Ik merkte wel dat het makkelijker werd na wat oefening, maar het heeft dus wel wat aandacht nodig. Bij lichte kleuren valt patchiness niet echt op; bij donkere kleuren kan het wel opvallen.

schermafbeelding-2016-10-09-om-16-41-14

Swatches! Hier kun je goed zien wat ik bedoel met de patchiness: zeker bij Cannes (helemaal links) en Copenhagen (de letter ‘X’) valt het op dat de kleur op sommige plekken wat donkerder is omdat er meer product over elkaar heen zit.

De kleuren drogen semi matte op. Het blijft wel echt duidelijk zichtbaar dat de formule zo creamy is, want er blijft een shine aan de kleur zitten.

Bovendien droogt het product niet volledig op wat aan de positieve kant voor zachte, creamy lippen zorgt maar aan de andere – negatieve – kant zorgt dat ervoor dat het product altijd blijft afgeven en vrij snel vervaagt, want het blijft over je lippen glijden.

schermafbeelding-2016-10-09-om-16-38-21schermafbeelding-2016-10-09-om-16-38-26schermafbeelding-2016-10-09-om-16-40-06

Cannes is een nude pink met bruine ondertoon. De huls geeft de indruk dat de kleur meer bruin is, bij het swatchen en aanbrengen zag ik al gauw dat het toch het koraal/roze is wat overheerst.

schermafbeelding-2016-10-09-om-16-38-48schermafbeelding-2016-10-09-om-16-38-55schermafbeelding-2016-10-09-om-16-40-14

Milan is een heerlijke bright pink die zelfs neigt naar neon pink. Prachtig voor een feestje of voor een kleurrijke zomerlook zoals ik toevallig op deze foto’s ook ophad.

schermafbeelding-2016-10-09-om-16-38-32schermafbeelding-2016-10-09-om-16-38-38schermafbeelding-2016-10-09-om-16-40-25

Amsterdam is een bright red met een duidelijke blauwe ondertoon. Ik vind deze kleur rood echt afschuwelijk bij mijzelf staan, maar het was goed om deze ook te testen. Ik heb nu namelijk gezien dat juist het product met het rode pigment in mijn mening het de beste finish heeft: deze is meer matte dan de andere kleuren en van patchiness is geen sprake.

schermafbeelding-2016-10-09-om-16-39-10schermafbeelding-2016-10-09-om-16-39-15schermafbeelding-2016-10-09-om-16-40-53

Copenhagen is een prachtige berry purple die erg mooi is voor deze herfstdagen. Afhankelijk van hoe het licht erop valt is het lichtpaars of donkerpaars.

De NYX Soft Matte Lip Creams koop je voor €7,65 bij Douglas en vanaf volgende maand in de NYX store in Amsterdam! 

Welke kleur vind jij het mooist?

 

4 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s