Anastasia Beverly Hills Master Palette by Mario review

Afgelopen woensdag verscheen op Weeks of Beauty het eerste #weeksofbeautyChristmas bericht en ik verlengde deze eerste Christmas vreugd maar door mijzelf te trakteren op een prachtig mooi palette dat ik al een tijdje op het oog had.

Okee okee, het palette had ik eerder al besteld, maar deze week werd ie ook bezorgd! Ik heb het over het Master Palette by Mario van het merk Anastasia Beverly Hills (ABH). Dit is mijn eerste product van ABH ooit en ik ging ervoor omdat ik zo veel enthousiaste reactie las over het Modern Renaissance palette en ik zelf ook een palette van ABH wilde testen! De kleuren die in het Modern Renaissance palette zitten zijn overigens naar mijn smaak iets te bright en roodtonig, dus ik besloot af te wachten tot er een keer iets anders kwam.

En daar was het Master Palette by Mario! Ik werd instantly verliefd op de prachtige kleuren combinatie (herfstige nude kleuren) en ook de verpakking (zwart met goud) scoorde bij mij punten. Het palette is een samenwerking met Mario Dedivanovic, een MUA die bekend staat om zijn werk voor Kim Kardashian. Hij reist overal naar toe als haar vaste MUA en Mario en Kim geven samen masterclasses over de hele wereld. Leuk tussendoortje: ik was wel eens benieuwd naar hoe duur zo’n masterclass zou zijn maar boyyyyy ik geloof niet dat ik dat ooit ga kunnen betalen, haha.

Gelukkig biedt het Master Palette een prachtig alternatief! Kijk met mij mee naar dit prachtige palette!

schermafbeelding-2016-10-12-om-20-50-52

Dit is dus wat ik bedoel met de prachtige verpakking… Straks zwart met sierlijk (en toch strak) shiny goud. Het palette is van van stevig karton en sluit met magneetjes. Dat lintje is zodat je het kwastje er niet eigenhandig er uit hoeft te friemelen en tegelijkertijd is het om (bedacht ik me net) het palette open te maken.

Dus laten we even denkbeeldig aan het zwarte lintje trekken haha, let’s check the inside!

schermafbeelding-2016-10-11-om-22-16-40schermafbeelding-2016-10-12-om-20-52-27

I mean I mean… zo prachtig! Even de eigenschappen van het palette nog langs voordat ik verder ga zwijmelen over de kleuren.

In het palette zit een mooi spiegeltje waar je prima zicht mee hebt op je ogen om je ooglook te maken. Verder zit er een double sided kwastje in: een kant is een beetje flat en de andere kant is echt voor het blenden en voor kleuren in de crease van je oog.

Het leuke aan de kleuren in dit palette vind ik dat ze allemaal een warme uitstraling hebben en me no doubt aan de herfst doen denken. Het zijn nude kleuren maar wel originele nude kleuren: het gaat verder dan de bruine en paarse tinten zoals waar de meeste nude palettes uit bestaan.

Verder gebruik ik toch wel het meest vaak shimmeroogschaduw voor mijn ooglook en dat de shimmer kleuren hier overheersen, gaf het weer extra pluspunten. Van de 12 kleuren zijn er maar 3 matte en laat dat nou net de beste basic kleuren zijn. Helemaal top!

De namen van de kleuren zijn trouwens gebaseerd op personen en plaatsen die Mario Dedivanovic inspireren. Zo is de kleur Kim dus gebaseerd op Kim Kardashian, die ook wel eens de muse van Mario wordt genoemd.

schermafbeelding-2016-10-12-om-20-51-29schermafbeelding-2016-10-12-om-20-51-38

Nog een duidelijkere foto van de kleuren, want ik kan nog lang geen genoeg krijgen van de kleuren! Dit palette is altijd prachtig, maar nu die nog ‘virgen’ is (niet gebruikt), heeft het net dat beetje extra, haha.

schermafbeelding-2016-10-12-om-20-58-12

Hollywood, NYC en Kim hebben alle drie een prachtige shimmer. Lula, Isabel en Violeta zijn de drie basic matte kleuren uit het palette. Hollywood is de meest lichte kleur uit het palette (het heeft meer shimmer dan dat ik op de foto kon vastleggen).

schermafbeelding-2016-10-12-om-21-48-04

Alle zes deze kleuren hebben een shimmer finish. Bronx is een prachtige olijfgroen en Claudia een navy blue. Muse is in het echt iets meer koper kleurig dan het rood zoals je op de foto ziet. 5th Ave is een lichtgouden kleur en Marina een te mooie rose gold.

Uiteraard ben ik ook direct gaan swatchen want ik was super benieuwd naar de kwaliteit van de kleuren!

schermafbeelding-2016-10-12-om-20-53-51

Zoals je al op mijn vingertopjes zit, zijn de vooral de lichte shimmerkleuren bijna een soort van foiled eyeshadow. Door de combinatie van de creme textuur en de shimmer, glimmen ze je tegemoet!

schermafbeelding-2016-10-15-om-15-06-09schermafbeelding-2016-10-15-om-15-06-02

Swatches van links naar rechts: Hollywood – NYC – Kim – Muse – Marina – Claudia – Lula – Isabel – Violeta – 5TH Ave – Bronx – Paris

In het echt is Isabel veeeeel minder oranje en meer bruinig: het is een echte pumpkin/caramel kleur.

Al bij het swatchen merkte ik hoe ontzettend creamy de kleuren zijn. Ze glijden als het waren over mijn arm heen tijdens het swatchen. Alle kleuren zijn ook bijzonder gepigmenteerd. Je kunt op de swatches goed zien dat ze onderaan het streepje nauwelijks vervagen.

Dit is de look die ik maakte met het palette. Als all over kleur gebruikte ik Lula, in mijn crease gebruikte Violeta. In mijn outer corner gebruikte ik Paris. In mijn inner corner en onder mijn wenkbrauw gebruikte ik Hollywood en als laatste bracht ik Muse aan over mijn bewegend ooglid.

De kleuren brengen prettig aan, ze hechten goed aan mijn huid en zijn heel prettig te blenden. Door de pigmentatie van de kleuren krijg je snel van die ‘harde randje’ waar je heel goed kunt zien waar de kleuren beginnen. Gelukkig zijn ze dus goed te blenden.De kleuren zijn verder ook prettig om op te bouwen: je kunt de intensiteit dus variëren.

Wat mij  verder wel opviel was dat de intensiteit van de lichtere shimmer kleuren ietwat vervaagt bij het opbouwen van de kleuren. Ik kwam er achter dat dit te verhelpen is door de lichte kleuren voor all over het bewegend ooglid aan te brengen met mijn vinger (en met een vochtige oogschaduwkwast zal dat ook lukken).

schermafbeelding-2016-10-15-om-15-09-22

Verder was er toch best nog wat fall out van de oogschaduwkleuren en door de goede pigmentatie valt deze fall out ook echt op (zie foto). Het is dus aan te raden om eerst je ooglook te maken voordat je aan je concealer, foundation e.d. begint.

Ik vind dit palette echt heerlijk om mee te experimenteren vanwege de goede pigmentatie en fijne formule. Het palette in het algemeen is echt gewoon prachtig en de kleuren vormen een prachtige combinatie met elkaar.

Als je op zoek bent naar een eyeshadowpalette om in te investeren en je zoekt herfstige nude kleuren die orgineler zijn dan bijvoorbeeld het Urban Decay Naked palette, dan zit je met dit palette gebakken!

Het Anastasia Beverly Hills Master Palette by Mario koop je voor $45 via Sephora.com

Let op, het palette is Limited Edition! Hij is op de ABH website bijvoorbeeld al uitverkocht.

Wat vind jij van de kleuren in dit palette?

7 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s