#weeksofbeautyChristmas Too Faced Melted Matte in Candy Cane

Kerst around the corner betekent leuke cadeausets, gehele kerstcollecties (zoals die van Lush waar ik vorige week over schreef) en ook Limited Editions van producten in de vaste collectie.

Too Faced brengt elk jaar een uitgebreide collectie uit met kerstproducten: sets met verschillende oogschaduwpalettes, miniatuurversies van mascara’s en lippies en dan in de verpakking alsof het een ornament is voor in de kerstboom, etc. Dit jaar kwam Too Faced ook met een speciale Christmas edition van hun bekende Melted Matte lipstick.

De Melted Mattes zijn nog relatief nieuw en bestaan inmiddels in 17 verschillende kleuren. De speciale kersteditie is nummer 18. Ik ben er erg benieuwd naar (ik heb de Melted Mattes nog nooit getest) en ik vond de speciale kersteditie er zo leuk uit zien, dat ik besloot deze te testen voor Weeks of Beauty!

schermafbeelding-2016-10-15-om-17-04-08schermafbeelding-2016-10-15-om-17-04-22schermafbeelding-2016-10-15-om-17-04-36

Alleen al het doosje is super cute! De kleur van deze Melted Matte heet ‘Candy Cane’ en dat zie je ook overal terug. De gouden letters en het missletoe-achtige strikje aan de bovenkant geven structuur aan de verpakking. Verder is het doosje niet van normaal karton, maar het voelt een soort van zacht en rubberig aan. Dit geheel geeft de verpakking een luxueuze uitstraling.

schermafbeelding-2016-10-15-om-17-10-51

De naam van deze kleur is dus ‘Candy Cane’, de perfecte Christmas name! Het product is volgens de beschrijving ‘Peppermint Mocha Scented’ en de kleur wordt op de Too Faced website beschreven als ‘the perfect holiday red’.

In eerste instantie vond ik al dat de kleur meer op roze lijkt dan op rood maar goed, laten we het product gaan bekijken!

schermafbeelding-2016-10-15-om-17-04-49schermafbeelding-2016-10-15-om-17-05-20schermafbeelding-2016-10-15-om-17-11-06

Het flesje van de lipstick is precies zoals die van de Melted Matte altijd is, alleen dan heeft deze in plaats van een gouden dop een super schattige rood met roze gestreepte dop, die net als de strepen op het doosje natuurlijk gebaseerd zijn op Candy Canes.

De standaard verpakking van de Melted Mattes vind ik al heel origineel, vanwege de vorm van het flesje. Weer eens wat anders dan straight en rond!

schermafbeelding-2016-10-15-om-17-11-18schermafbeelding-2016-10-15-om-17-11-41

De applicator is smal en puntig waardoor je het product precies kunt aanbrengen. Verder is het zacht genoeg om product op te kunnen pakken maar gelukkig ook zodanig hard dat het aanbrengen op je lippen gemakkelijk gaat.

schermafbeelding-2016-10-15-om-18-01-53schermafbeelding-2016-10-15-om-18-01-59

Candy Cane is een rode kleur met overduidelijke bright pink ondertoon. Afhankelijk van het licht dat er op valt, is de kleur meer roze of juist meer rood. Dat zie je op deze swatches ook al heel goed. De bovenkant, waar weinig product zit, is knalroze en derest van de swatch is bright red.

Dat het een bright color is dat staat dus voorop, maar het is dus afhankelijk van de manier waarop het licht (en de hoeveelheid) op de kleur valt hoe de kleur overkomt.

Nu ik het zo op mijn lippen draag ben ik het er eigenlijk wel mee eens dat Too Faced de kleur ‘festive red’ noemt. Ik zie het mijzelf wel dragen bij een mooie zwarte feestelijke look!

De formule van het product is erg prettig: het brengt makkelijk aan en extra prettig vond ik dat het niet al té vloeibaar is: het is dus aardig precies aan te brengen en dat zeker in combinatie met de smalle applicator.

Het product droogt vrije snel matte op en de matte finish vind ik mooi: het is matte maar ziet er wel ‘zacht’ uit. Meer een soort satin eigenlijk. Zodra het droog is blijft de formule prettig voelen op de lippen: het maakt de lippen niet kurkdroog en het voelt bijna nog een beetje creamy (niet zo creamy als de NYX Soft Mattes hoor trouwens).
De dekking is trouwens ook heel goed! Met een laagje zag je al een mooie gepigmenteerde kleur en met een tweede laagje zag de finish er flawless uit.

Jammer vind ik dat het product ab-so-luut niet transferproof is. Het veegt zelfs een beetje uit. Ik denk dat ik deze kleur dus niet zo snel zou dragen als ik ergens een feestje heb want mijn glas gaat helemaal roze/rood worden, haha. Voor het eten heb ik de lipstick dan ook maar van mijn lippen afgehaald met makeup remover.

En dan willen jullie natuurlijk weten of dit product echt naar Peppermint Mocha ruikt (en smaakt)! Als ik aan het product snuffel dan ruikt ik een frisse geur (dat zal wel slaan op de Peppermint) en ik ruik iets zoets, maar ergens heeeel ver weg naar Mocha zou kunnen ruiken. Too Faced heeft met de geur de plank dus niet helemaal misgeslagen, maar een 100 procent match hebben we naar mijn mening ook zeker niet, haha.
De geur doet me denken aan de Meet Matt(e) lipsticks van TheBalm, voor degene die deze kennen. Alleen dan is de mint minder sterk. Het is vooral die combinatie van zoet en minty.

In eerste instantie vond ik de ‘smaak’ van het product (nee, ik eet het niet op, maar je proeft het toch) niet bepaald lekker. Na een tijdje het product te dragen raakte ik er aan gewend: in the end is het gewoon een zoet pepermuntje. Dat is echt de beste beschrijving waar ik op kan komen nu, haha. Conclusie: de geur en smaak zijn wat bijzonder.

De Too Faced Melted Matte in Candy Cane verdient punten vanwege de ontzettend leuke verpakking, de goed gepigmenteerde bright pinkish red, de flawless satin finish en de prettige applicatie.
Minpunten krijgt het product vanwege de bijzondere geur/smaak (wat per individu zal verschillen trouwens of je dit lekker vindt of niet) en de hoeveelheid product dat nog afgeeft, ookal is de matte finish al ingedroogd.

De Too Faced Melted Matte in Candy Cane koop je voor $21 bij Sephora

Komt deze Melted Matte bij jou op je verlanglijstje?

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s