Clear Cube review & mijn makeup collectie

Al een tijdje ben ik zoekende naar een mooie manier om mijn makeup collectie op te bergen. Ik vind het mooi om producten uit te stallen, maar op een gegeven moment is mijn vensterbank vol en moet ik producten toch echt gaan inruimen.

Nog niet zo lang geleden heb ik zelf voor oogschaduws en poeders e.d. een houder gemaakt van productdoosjes (doosje doormidden knippen en  vastplakken). Dat was voor even leuk, maar het werd uiteindelijk alsnog een chaos in mijn kast. Ik had overal makeup staan en ik had geen overzicht meer. Bij beautybloggers en Youtubers zie je vaak van die prachtige acryl organizers, maar deze organizers hebben wel een behoorlijk prijskaartje aan zich hangen. Ik wilde zo’n mooie organizer al een tijdje, maar vanwege de prijs liet ik het toch maar varen.

Tot ik deze maand tot het besef kwam dat ik toch wel erg veel geld uitgeef aan makeup… Ja, ik word erg blij van nieuwe makeup en ik vind het super leuk om nieuwe producten te reviewen voor Weeks of Beauty, maar inmiddels nader ik langzaam het moment dat ik zoveel van alles heb dat er dingen blijven liggen. En dat is gewoon zonde!

Hoogste tijd dus voor mij om te gaan besparen op het kopen van makeup! Dat houdt in dat ik afgelopen week ben begonnen met een no buy voor makeup en onnodige beautyproducten (voorbeeldje: een nieuwe shampoo mag wel, een bathbomb van Lush niet). De enige uitzondering voor de maand november die ik mezelf gaf was de Colourpop x Hello Kitty collectie die op 1 november uitkwam (hier gaan jullie zeeeeker een review over lezen op Weeks of Beauty!), maar tot en met december ga ik dus geen nieuwe makeup meer kopen! Don’t worry, ik heb nog genoeg mooie producten om te reviewen, dus het gaat hier niet stil vallen. 🙂

Minder makeup kopen is volgens mij makkelijker als je weet wat je al hebt en er makkelijk bij kunt om dingen te vergelijken… Ik besloot te investeren in een prachtige makeup organizer. Dat is een eenmalige investering waar ik nu al veel plezier van heb! Kijk met mij mee naar hoe ik de organizer heb ingedeeld!

schermafbeelding-2016-10-30-om-14-19-01

Ik kocht de Clear Cube via make-up-your-stash.nl. De organizer is van acryl gemaakt waardoor het stevig is gebouwd en makkelijk schoon te houden is. Er zitten vier lades in en de bovenste verdieping kan je openen door de klep aan de bovenkant omhoog te doen.

De Clear Cube telt maar liefst vijf etages en vier lades. Iedere la is 27 cm breed, 29,3 cm diep en 5,5 cm hoog. De onderste vier etages beschikken ieder over drie verdeelvakken. De bovenste etage bevat een klep en bestaat uit vier verdeelvakken. De totale Clear Cube is 28 cm breed, 30 cm diep en 30 cm hoog.

Van te voren had ik al een beetje bedacht hoe ik mijn Clear Cube wilde inrichten en ik was oprecht eventjes bang dat het niet genoeg ruimte gaf voor mijn collectie. Maar de Clear Cube bleek echt veel ruimtelijker te zijn op het moment dat ik het voor me had staan. Op 3 palettes na die te breed waren voor de verdeelvakken, paste al mijn makeup erin! En ik heb zelfs nog ruimte over voor andere mooie dingen (die ik t/m december dus niet ga kopen, haha).

Ik ga jullie nu laten zien hoe ik de Clear Cube heb ingedeeld. Daarbij zie je het grootste deel  van mijn makeup collectie voorbij komen, ik sta alleen niet bij elk item stil. Mocht ik een product noemen waar ik ooit een review over heb geschreven, dan link ik daar uiteraard even naar toe zodat je kunt lezen wat ik er van vind.

Hier is tie dan, helemaal gevuld! Ik vind het altijd heerlijk om filmpjes te kijken van mensen die hun organizer vullen en ik werd ook heel blij van het vullen van mijn organizer!

schermafbeelding-2016-10-30-om-14-19-49

De bovenkant gebruik ik als een soort museumpje: het bevat mijn meest gebruikte parfum (Daisy by Marc Jacobs), mijn Colourpop lippiestix, mijn Kylie Cosmetics lippies en een aantal andere liquid lipsticks die ik het meest gebruik, mijn ‘normale’ lipsticks die ik het meest gebruik en setjes (in de toekomst wellicht losse producten) die ik net nieuw heb en als ‘pronkstuk’ neer wil zetten. Voor nu zijn het Give Me Some Lip setje van Sephora en de Kylie Cosmetics mini liquid lipsticks van haar Birthday Edition.

schermafbeelding-2016-10-30-om-14-19-57

Mijn meest gebruikte ‘normale’ lipsticks zijn stiekem ook wel een beetje op de zwarte huls uitgekozen, haha. Het zijn in ieder geval mijn 8 lipsticks van Mac Cosmetics (waarvan ik Only You, So Select en Fashion Revival al eens heb gereviewd en je Mehr voorbij ziet komen in mijn Daily Routine) eentje van NARS, twee van Sans Soucis en rechtsachter staat een lipstick van Sephora.

schermafbeelding-2016-10-30-om-14-20-21

Bovenin zit dus een klep die naar boven geklapt moet worden om bij de producten te komen. Ik heb bekeken hoe ik het vond staan om de klep altijd open te hebben staan, maar dat vond ik niets. Het is dan een groot acryl vlak dat maar een beetje tegen mijn muur staat te staan. Ik heb er dus voor gekozen om dingen op de klep te zetten die makkelijk weg te halen zijn voor als ik er iets uit nodig heb.

schermafbeelding-2016-10-30-om-14-20-13

Voorin heb ik twee schattige Clinique samples die ik leuk vind om zo uit te stallen. Ik kreeg deze samples bij het Glamour x Clinique event van vorige week.

schermafbeelding-2016-10-30-om-14-20-27

In het rechter deel heb ik mijn NYX Soft Matte lip creams liggen, twee miniatuur Ultra Glossy Lips van Colourpop, een Butter Gloss van NYX en een matte liquid lipstick van Bourjois.

schermafbeelding-2016-10-30-om-14-20-39

In het linkervak heb ik nog vier prachtige liquid lipsticks liggen die qua vorm afwijken van de liquid lipsticks die ik bovenop de organizer heb staan. Ik heb ze dus apart liggen maar wel goed zichtbaar (’cause they pretty). Het zijn lipsticks van (v.l.n.r.): Too Faced, Jeffree Star, Lime Crime en Jouer.

schermafbeelding-2016-10-30-om-14-20-32

In het meest achterste vak heb ik voor nu een aantal schattige deluxe samples opgeborgen. Zo blijven ze in het oog en vergeet ik niet dat ik deze producten ook eens wil proberen! Plus, ze zijn zo schattig klein, dus ook daarom wil ik ze zichtbaar hebben. 🙂

schermafbeelding-2016-10-30-om-14-20-46

Op naar de eerste lade! In deze lade heb ik de producten gestopt die ik dagelijks gebruik. Niet allemaal natuurlijk, maar wel een van de producten uit de categorieën.

In het linkervak zie je mijn highlighters, zowel in poedervorm als in stick- en liquidvorm. Voorin twee stapeltjes van drie met onder andere Moonstone van Becca, Mary Lou Manizer van TheBalm en de highlighters van Catrice en Essence die ik laatst met elkaar heb vergeleken in een post over nieuwe budget highlighters. Verder ligt er ook de LE Churro van Colourpop en de highlighter die ik mocht testen van Glitter Glam Cosmetics.

In het middelste vak liggen mijn concealers (waaronder de Born This Way concealer van Too Faced die ik nog ga reviewen op Weeks of Beauty), de Rainforest of The Sea concealer van Tarte die jullie hier al voorbij zagen komen en de concealer die ik het meest gebruik: de Fit Me concealer van Maybelline. Verder heb ik in dit vak de Porefessional Matte Rescue Primer en de Porefessional probalm, beide van Benefit, liggen en alvast een nieuwe Beautyblender (met 20 procent korting gekocht bij Sephora.fr, vandaar de voorraad).

En dan het rechtervak: dit vak bevat twee eyeshadowprimers, mijn every day face powder van Mac en alle mascara’s die ik gebruik waaronder de Too Faced Better Than Sex mascara, zowel waterproof als normaal.

Of ik echt de basisproducten zoals poeder en mascara hier in laat liggen dat weet ik nog niet zeker, want wie weet beslis ik op een gegeven moment dat ik ze toch liever in mijn kast (waar ook de spiegel inzit waarvoor ik elke ochtend mijn makeup doe) bij de hand heb liggen. We shall see!

schermafbeelding-2016-10-30-om-14-20-52

De tweede lade is een vrolijk gekleurde la. In het linker vak vind je al mijn Colourpop oogschaduws met voorin de LE’s, waaronder Puppy Love, twee Birthday Girls, Birthday Boy, Flamingo en de vier Tie Dyes die kort geleden een comeback maakten.

In het middelste vak liggen achterin mijn eyeliners, waterline potloden, kohl potloden etc. Ik besefte me tijdens het inruimen dat ik er daar hartstikke veel van heb, maar eigenlijk zelden gebruik… Kijk, nu al heeft de aanschaf van de Clear Cube zijn werk gedaan. Ik hoef voorlopig geen eyeliners e.d. meer aan te schaffen!

Voorin het middelste vak liggen vier blushes (waaronder NARS Orgasm en de dupe Dolce Pink van Milani) en een highlighter van Dirty Little Secret Cosmetics die zo roze is dat ik hem als blush gebruik.

In het rechtervak heb ik alle lipproducten liggen die ik zo nu en dan eens gebruik. Lipliners van Colourpop bijvoorbeeld, twee lipsticks van Clinique, de Limecrime Unicorn lipstick in Babette, liptreatment van Clarins, een aantal lip pencils etc.

schermafbeelding-2016-10-30-om-14-20-57

Lade nummer drie is echt my favorite one: vol met oogschaduwpalettes, highlighter palettes en single eyeshadows.

Drie van mijn palettes pasten niet in de verdeelvakken: het Z-palette en de twee Bloggers Secrets palettes van Essence (The Glow Must Go On bronzing & highlighting palette & het Vintage Rose eyeshadow palette) die mijn collectie rijk is.

In het linker vak vind je: het Master Palette by Mario van Anastasia Beverly Hills, het Naked 3 palette  van Urban Decay (vers van de pers: deze heb ik recent gewonnen bij een raffle en een review gaat er zeker nog aankomen!) en verder een aantal single eyeshadows waaronder een SuperFoil duo van Limecrime, Mac Melon Pigment en twee Urban Decay singles.

In het middelste vak mijn twee highlighter palettes (Tarte Rainforest of the Sea Twinkle Lighting Palette en het NYX Strobe of Genius palette), het Sleek iDivine Sunset palette, het H&M Ready, Set, Glow eyeshadow palette en twee kleine palettes van Essence.

En dan het laatste vak van deze lade. Dit vak is gevuld met nog meer hele fijne oogschaduw palettes. Bovenop ligt het Tartelette Tease palette van Tarte, daaronder mijn meest gebruikte palette off them all: het Nude Dude palette  van TheBalm en onderop het stapeltje ligt het Dead By Chocolate palette van I Heart Makeup. Verder vind je in dit vak een quatro met losse single eyeshadows van Mac en nog twee oudere Essence eyeshadow palettes. Ik gebruik die twee van Essence eigenlijk niet meer, maar het waren de eerste twee palettes die ik echt intensief gebruikte, dus er hangt een stukje emotionele waarde aan vast, haha.

schermafbeelding-2016-10-30-om-14-21-06

De laatste lade heb ik gevuld met ‘rommeltjes’ en beautyproducten die ik nog maar zelden gebruik maar zonde vind om weg te gooien.

In het linkervak liggen een aantal lipproducten waaronder de Clinique Chubby Stick, lipglossjes van Tanya Burr, Kiko en Mac (de vier glossjes van Mac komen uit de kerstcollectie van twee jaar terug). Meer naar achteren ligt een single eyeshadow die nog ongebruikt is maar perfect voor een smokey eye (you never know wanneer ik dat ga maken), een eyeshadow trio die ik ooit van mijn moeder kreeg en waarvan ik 1 kleurtje helemaal op heb gebruikt (ook nostalgie haha), mijn zelfgemaakte Tie Dye highlighter toevallig in een Mac compact (Mac heeft er niets mee te maken though) en een highlighter van Hema die ik nooit gebruik maar you never know.

In het middelste vak liggen spiegeltjes, nagelvijlen, een uitschuifbare makeup brush in huls (waar ook een beetje nostalgie aan vast zit) en een sample kaartje van Chanel lipsticks.

De rechterla bevat alle brow producten die ik heb waaronder vier iteams uit de nieuwste Benefit Brow Collectie die ik een tijdje terug won (ik gebruik ze dus alleen nooit en dat is eigenlijk best zonde maar ik weet echt niet hoe het moet haha), EOS lipbalmpjes, oogschaduwsamples en lipsamples van Mac en een facepowder van Pixi die te mooi is om zomaar weg te doen.

Tot zo ver de inhoud van mijn nieuwe Clear Cube en daarmee ook mijn makeup collectie. Het enige wat mijn Clear Cube niet bevat dat zijn mijn nagellakjes, die heb ik op een andere plek mooi uitgestald, en mijn Baby Lips collectie, die ik in mijn vensterbank heb staan.

schermafbeelding-2016-10-30-om-14-19-14

De Clear Cube kocht ik via make-up-your-stash.nl en kost €79,95. 

Dat is een shitload aan geld, I know, maar ik ben super blij dat ik deze investering heb gedaan, want het zal jarenlang mee gaan door de stevigheid van het acryl. Verder is het makkelijk schoon te houden, wat ook bijdraagt aan de langdurigheid van de organizer.

Via Make Up Your Stash betaal je geen verzendkosten en kan je kiezen of je het thuis bezorgd wilt hebben of dat je het liever op haalt bij een PostNL pakketpunt. De levering was ontzettend snel: op 27 oktober plaatste ik de bestelling in de avond, op 29 oktober kon ik hem al ophalen bij het PostNL pakketpunt.

Wil je je makeup ook graag mooi opbergen maar valt de Clear Cube buiten je budget? Je zou ook eens kunnen kijken naar kleinere organizers van Make Up Your Stash. Verder heeft de winkel Sostrene Grene verschillende bakjes, doosjes en organizers (waaronder de vierkante acrylbakjes die ik bovenop de Clear Cube heb staan met liquid lipstick en lippiestix). Daarnaast verkopen Action en Xenos nog wel eens mooie organizers, zijn er veel creatieve ideeën om Ikea producten te gebruiken (Google maar eens makeup organizer Ikea, dan vind je bijvoorbeeld de Godmorgon box) en de winkelketen Muji is erg populair voor zijn organizers. Muji vind je helaas niet in Nederland maar wel in o.a. Duitsland en Engeland dus je zou er langs kunnen gaan als je toevallig in die landen bent. Daarnaast verzenden ze ook gewoon naar Nederland.

Hoe berg jij je makeup op?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s