Kylie Cosmetics The Burgundy Palette review

Soms zijn het lipsticks, soms zijn het highlighters en soms is het nagellak. Deze herfst ben ik overigens helemaal into Eyeshadow Palettes. Jullie lazen even terug al mijn review over het prachtige Master Palette by Mario van Anastasia Beverly Hills.

Afgelopen week ontving ik een ander palette waar ik super excited over was: Het Burgundy Palette van Kylie Cosmetics! Het eerste palette dat Kylie Jenner uitbracht, The Bronze palette, was wat betreft de kleurencombi niet helemaal up my street. Er zijn wel bijzonder goede reviews over geschreven. Toen Kylie bekend maakte dat er een tweede palette aan kwam fantaseerde ik al een beetje hoe leuk het zou zijn als er een palette kwam met iets meer roze/mauve tinten en een aantal shimmerkleuren.

And there it was… The Burgundy Palette! Ik was een van de gelukkigen die het palette direct bij de eerste launch wist te bemachtigen en nu heb ik voor jullie een review!

schermafbeelding-2016-11-05-om-14-28-40schermafbeelding-2016-11-05-om-14-28-52

Dit is het standaard Kyshadow (de overkoepelende naam van alle eyeshadow palettes van Kylie Cosmetics) doosje. Wit met zwarte letters en de ogen van Kylie in het grijs. Super mooi en strak. Het glimmende, gekleurde randje van het doosje met daarop de naam van he palette geeft een speelse en luxueuze twist.

Zoals altijd krijg je bij je bestelling een kaartje van Kylie die past bij het product dat je besteld. Deze keer is het zo’n hologram kaartje dat verandert wanneer je het beweegt (zie bovenste twee foto’s). De boodschap op het kaartje zit vol met ‘eye’ woordspelingen.

schermafbeelding-2016-11-05-om-14-31-17schermafbeelding-2016-11-05-om-14-31-08

Ik ben echt volledig verliefd op de voorkant van het palette. Weer de ogen van Kylie maar dan met een soort van verfdruppels – die we ook kennen van de lipproducten van Kylie – in kleuren die matchen met de oogschaduws.

schermafbeelding-2016-11-05-om-14-32-14

Op de achterkant van het palette staat de handtekening van Kylie, staan de namen van de kleuren en tevens de ingrediënten op een spiegelende sticker.

Dan zijn jullie nu vast benieuwd naar de prachtige inhoud, toch?!

schermafbeelding-2016-11-05-om-14-37-04schermafbeelding-2016-11-05-om-14-35-42

Aan de binnenkant staat het Kylie logo (dat is voor dit palette en The Bronze Palette, Kylie heeft aangegeven dat er bij het volgende palette een spiegel inkomt waar ik erg over te spreken ben, want het is gewoon veel makkelijker dan nog een extra spiegel vast te moeten houden).

De negen oogschaduwkleuren zijn prachtige goud/paars/mauve kleuren die een mooie herfstlook kunnen maken. Deze combinatie van kleuren maakt mij blij.

schermafbeelding-2016-11-05-om-14-36-37

Dit zijn de kleuren: Naked – Beach – Penny

Naked is een lichte beige met shimmer. Beach is een matte caramel en Penny is een matte cinnamon kleur.

schermafbeelding-2016-11-05-om-14-36-45

De kleuren: LA – Burgundy – Dubai

LA is een prachtige warme goud/klein beetje bronze kleur met lots of shimmer. Burgundy is een matte, surprise surprise, burgundy kleur. De kleur is warmer dan op deze foto. Op deze foto overheerst het bright red deel, terwijl de kleur in het echt meer diep paars in zich heeft. Dubai is een paars/roze shimmery kleur.

schermafbeelding-2016-11-05-om-14-36-51

De laatste drie kleuren zijn: Brick – New York – Almond

Brick is een rood/bruine matte kleur. New York is een bronze/bruine shimmer kleur en tot slot is Almond een matte, warm bruine kleur.

Met de kleuren is een simpele nude look te maken, een kleurrijke look, een smokey pink/brown eyelook of juist een hele feestelijke shimmery look. Met deze negen kleuren is er veel te variëren!

schermafbeelding-2016-11-05-om-14-42-46schermafbeelding-2016-11-05-om-14-42-57schermafbeelding-2016-11-05-om-14-43-06

De prachtige swatches (v.l.n.r.): Naked – Beach – Penny – LA – Burgundy – Dubai – Brick – New York – Almond.

Wat me allereerst opvalt aan de kleuren is dat ze super gepigmenteerd en creamy zijn. Onderling zit er wel variatie in de mate daarvan. Zo zijn de kleuren LA, Dubai en New York echt het meest gepigmenteerd en creamy.

Hoewel Naked ook een shimmer finish heeft, had deze iets meer moeite om kleur te vertonen, wat waarschijnlijk ook komt door de lichtere kleur.

Ook de mattes zijn erg goed gepigmenteerd en creamy. Het is wel zo dat de twee donkerste kleuren, Brick en Almond, wat poederig waren bij het aanbrengen ervan. De schade daarvan was overigens minimaal, want bij het oppakken van het product met vinger of brush vanuit de pan was er geen sprake van fall out. Extra pluspunten voordat!

Qua kwaliteit doen de eyeshadows mij erg denken aan die van het Master Palette by Mario van Anastasia Beverly Hills. Ook zo goed gepigmenteerd en creamy. Bij het Master Palette was er overigens wel sprake van fall out direct bij het oppakken van het product uit de pan.

Dit is de look dat ik er mee maakte! In de crease bouwde ik Naked en Penny op. In de outer corner bouwde ik Dubai en Burgundy op. Op mijn ooglid bracht ik LA aan en onder mijn wenkbrauw Naked.

De kleuren geven direct ontzettend veel pigment af wat belangrijk is om rekening mee te houden. Beter de kleur opbouwen dan direct een kleurexplosie, haha. De mattes brachten makkelijk over elkaar aan. De enige twee kleuren die iets minder makkelijk op te bouwen waren, dat was Dubai over LA (dus twee shimmers over elkaar). Dat bleef niet echt ‘plakken’.

De fall-out was minimaal: ik vond alleen een beetje shimmer van Naked onder mijn oog. De kleuren bleven daarnaast erg goed zitten. Na het opmaken had ik danstraining waarbij zeker wel wat warmte en zweet bij komt kijken en mijn ooglook zat achteraf nog perfect! Ik had als basis een van de Color Tattoo’s van Maybelline gebruikt.

Zoals je in deze review hebt kunnen lezen ben ik zeer te spreken over het palette. Kanttekening is dat je behoorlijk wat geld neerlegt voor slechts negen oogschaduwkleuren wat puur en alleen op de kleurencombinatie niet revolutionair is voor een oogschaduwpalette.

Ben ik tevreden over het palette? Ja!
Maar: voor een volgende editie van Kyshadow moet ik wel 100% zeker weten dat ik de kleuren nog niet in mijn collectie heb en ze ook ga gebruiken, voordat ik het relatief hoge bedrag neerleg voor een palette met slechts 9 kleuren.

The Burgundy Palette van Kylie Cosmetics koop je voor $42 dollar via kyliecosmetics.com

De producten van Kylie Cosmetics kan je enkel en alleen kopen op de officiële website!

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s