Primark PS Strobe Crayons review

Dat highlighting en strobing helemaal in is, daar kan niemand mee omheen. Steeds meer merken voegen highlighters toe aan hun collectie, inmiddels is bijna elk merk eigenlijk wel al voorzien. Zo waren Essence en Catrice a little late to the party en sinds kort heeft ook Primark zijn beautycollectie PS uitgebreid met strobing en highlighting producten.

Ik was al een paar keer langs geweest bij Primark om de producten te zoeken, maar het is altijd zo druk dat ik nooit echt de rust heb gehad om er naar op zoek te gaan. Afgelopen week vond ik wel eindelijk een rustig moment om bij Primark naar binnen te lopen en ik nam een van de strobing producten mee.

Een hele tijd terug alweer reviewde ik een oogschaduw palette van Primark waar ik niet echt laaiend enthousiast over was. Hoe zouden deze producten mij bevallen? Lees gauw verder!

schermafbeelding-2016-11-13-om-19-42-50schermafbeelding-2016-11-13-om-19-42-58

De drie Strobe Crayons zijn eigenlijk gewoon stick highlighters/crème highlighters, waardoor ik besloot ze te kopen. Als je goede stick highlighter hebt, is die prima als basis te gebruiken en zo het effect van je poederhighlighter te versterken. In het algemeen kan een stick highlighter ook prima op zich gedragen worden trouwens!

De crayons zaten trouwens in een plastic etuitje, maar toen ik ze er eenmaal uit had gehaald kreeg ik ze niet meer terug… oeps…

schermafbeelding-2016-11-13-om-19-43-07

Bijgeleverd in het setje krijg je naast drie Strobe Crayons ook een puntenslijper. Goede move van Primark! Je moet natuurlijk maar net  een puntenslijper hebben waar deze crayons precies oppassen.

schermafbeelding-2016-11-13-om-19-44-51schermafbeelding-2016-11-13-om-19-48-32schermafbeelding-2016-11-13-om-19-48-45

Er zijn dus drie verschillende highlightkleuren. Rose, Golden en Sand. Rose is lichtroze, Golden is goud en Sand is wit/parel.

Erg leuk dat ze er zo een setje van hebben gemaakt. Variatie in de kleur highlight is leuk en wat betreft het stroben zit er ook een logica achter! Natuurlijk ben je vrij in hoe je de kleuren gebruikt, maar je zou de kleuren ook kunnen zien als ‘blushhighlighter’, ‘bronze highlighter’ en de echte lichte highlighter voor de plekjes op je gezicht waar je alleen glans wilt en geen extra kleur.

schermafbeelding-2016-11-13-om-19-48-57schermafbeelding-2016-11-13-om-19-49-07

De crayons zijn echt super super super creamy. Ik benadruk het ‘super’ omdat ze eigenlijk té creamy zijn, het voelt bijna alsof ze vloeibaar zijn zodra ik ze over mijn huid haal. Voordeel daarvan is dat de kleuren makkelijk aan te brengen en te blenden zijn, maar het nadeel is dat de kleuren slecht aan mijn huid hechten. Bij het swatchen was het geen probleem omdat ik dan gewoon een streep zet, maar bij het blenden op zowel mijn arm als mijn cheekbones merkte ik dat dat het nadeel is van de crayons.

Eerst nog even naar de swatches: zoals je ziet zijn de Rose Highlighter en Golden Highlighter goed gepigmenteerd met een all over glans. De Sand Highlighter is echt wit met grovere glitters dan de andere twee kleuren. Eigenlijk is het meer een glitterpotlood.schermafbeelding-2016-11-13-om-19-49-25

Op deze foto zie je dat ik de dunne streepjes  van de swatches heb geblend op mijn huid. Zo mooi als dat ik de Strobe Crayons in eerste instantie vond, zo teleurgesteld ben ik nu eigenlijk. Bij het blenden verdwijnt de kleur bijna volledig. Het product hecht zoals ik al aangaf niet aan mijn huid waardoor het eigenlijk gewoon verdwijnt bij het blenden.

Op de swatches ben ik niet helemaal door gegaan met het blenden omdat je anders het effect van de kleuren niet zou zien, maar op mijn cheekbones ben ik het wel volledig gaan blenden. Je zag helaas niets meer van het product… Super jammer!

Deze Strobe Crayons zijn nu wel nog te gebruiken als inner corner highlight of als oogschaduwstick. Dan hoeft het product namelijk nauwelijks geblend te worden om mooi over te komen.

De aankoop van dit product leidde dus niet helemaal tot weggegooid geld maar ik vind het wel erg jammer dat ze als ‘klassieke’ cheekbone highlighters niet te gebruiken zijn.

PS Strobe Crayons koop je voor €4,- bij Primark. 

Heb jij al een product uit de Strobinglijn van Primark geprobeerd?

2 comments

  1. Ik heb ze ook gekocht maar als het puntje weg is zeg maar de highligter zelf moet je hem weg gooien want ik weet me god niet hoe ik hem moet slijpen en waar!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s