Nieuwe merken ontdekken: Laneige Cushion Highlighter

Vandaag heb ik toch iets leuks om te reviewen voor jullie! Zoals jullie eerder al op Weeks of Beauty hebben kunnen lezen, vind ik Korean Beautybrands super interessant, omdat veel trends op beautygebied en innovatieve producten beginnen in een Aziatisch land (vaak Korea) en dan uiteindelijk ook opgepikt worden in Europa en de Verenigde Staten.

Neem bijvoorbeeld de sheets masks… inmiddels kan je deze maskers op heel veel plekken kopen, maar deze manier van een maskertje is overgevlogen uit de Aziatische beautyindustrie. Hetzelfde geldt voor de zogenaamde cushion producten, waar ik de Aziatische merken ontdekken blog ook al over schreef.

De cushion foundation is denk ik wel de meest bekende. In plaats van dat je foundation uit een flesje of pompje komt, zit het in een soort van spons waar je met je applicator product uit kunt ‘drukken’. Dit zorgt er voor dat het product makkelijk te gebruiken is en egaal op je huid aan te brengen is.

Een paar maanden verder heeft bijvoorbeeld Maybelline een cushion foundation in het vaste assortiment want je gewoon bij Kruidvat kunt kopen en bestaan er in Aziatische landen al weer heel veel andere soorten cushions.

Ik heb nooit een cushion foundation geprobeerd omdat ik geen foundation gebruik. Niet veel later kwamen er cushion blushes op de markt… maar ook blush gebruik ik zelden. Maar vandaag heb ik eindelijk een cushion die ook ik veel kan gebruiken!

schermafbeelding-2016-11-28-om-20-41-02

Het is een Cushion Highlighter van Laneige! Laneige is een van de luxere Koreaanse merken voor zowel make-up als skincare.

schermafbeelding-2016-11-28-om-20-34-01

Aan enkel het doosje al zie je dat Laneige een van de luxerer merken is (het is overigens nog steeds geen prijscategorie Chanel maar het is zeker geen budgetmerk!). Het doosje heeft holigraphic details (de zijkanten en de letters van het merk) en dat vind ik natuurlijk helemaal tof!

Kenmerkend voor Aziatische beautyproducten (en vooral alles wat je direct op je huid smeert) is dat het een SPF factor bevat. Voor een product zoals foundation erg handig zodat je hele gezicht meteen wordt beschermd tegen UV straling, maar voor highlighter vind ik het wat overdreven… nu weet ik in ieder geval zeker dat mijn jukbeenderen niet verbranden als ik dit draag, haha.

schermafbeelding-2016-11-28-om-20-36-42

De Cushion Highlighter zelf is een prachtig lichtroze en zilvere compact met veel reflectie (de glitters op de voorkant zijn de reflectie van de ondergrond).

Het compact is van plastic gemaakt en voelt ontzettend stevig aan. Als je hem op de grond zou laten kletteren overleefd het dat gewoon denk ik!

schermafbeelding-2016-11-28-om-20-36-52

Als je het compact openmaakt, vind je een spiegel in het ronde klepje. De spiegel is erg helder en van goede kwaliteit. Verder bevat het compact een applicator die makkelijk vast te houden is door het ‘lintje’ aan de voorkant.

schermafbeelding-2016-11-28-om-20-37-15

De applicator ligt op een klepje dat de applicator van het product scheidt zodat het product niet in de applicator blijft trekken.

schermafbeelding-2016-11-28-om-20-37-41

Als je het klepje opent komt het product tevoorschijn. Het is als het ware een grote spons waarin het product zit opgezogen.

schermafbeelding-2016-11-28-om-20-37-33

Op deze close-up zie je dat nog wat beter.

Zodra je met de applicator op de spons drukt, komt het product omhoog en dus op de applicator.

schermafbeelding-2016-11-28-om-20-38-15

Nu betekent dat, dat het product zo op de applicator terecht komt en dit effect ook geeft op mijn huid.

schermafbeelding-2016-11-28-om-20-38-22

Dit is een swatch van het product direct van de applicator af. Ik kwam er al snel achter dat het product uitwerken met de applicator eigenlijk niet te doen is. Omdat je steeds met de applicator weer een beetje product achterlaat, heeft het uitwerken niet echt veel zin. Bij foundation is dat geen grote ramp als je met voorzichtige hoeveelheden werkt, maar met highlighter moet je ook niet te veel gaan gebruiken. En het bovendien ook niet overal ‘smeren’.

schermafbeelding-2016-11-28-om-20-38-42

Ik ben het product gewoon met mijn vinger gaan blenden (zou ook met een Beautyblender of kwast kunnen) and I like what I see! De highlighter heeft geen zichtbare kleur meer na het blenden met de huid en er blijft een mooie, natuurlijke glinstering over.

Op mijn huid kon ik het in eerste instantie niet eens zo heel goed zien, het gaf in gewoon licht een natuurlijke glow.

Voor deze foto’s ben ik daarom maar even recht in de zon gaan staan en hoewel de foto’s volledig overbelicht en geel werden zo, kan je wel goed zien welk effect de highlighter geeft. GLANS! In de zon zag je wel goed dat de glitters in de highlighter wat ‘grof’ zijn (het is geen all over glans, maar de shine komt echt duidelijk door de glitters) maar dat maakt me eigenlijk niet minder tevreden, want als het product in mate wordt aangebracht dan is de glans niet overdreven.

Op de foto draag ik trouwens (behalve geen oogmakeup) Baracuda Ultra Satin van Colourpop. 

Ontzettend leuk dat ik nu eens een cushion heb uitgeprobeerd! Houd Weeks of Beauty in de gaten, want binnenkort kan ik ook een cushion blush uitproberen. Ik snap dat veel mensen enthousiast zijn over de manier van aanbrengen omdat het handig is (geen flesjes, pompjes e.d.) en ook schoon. Bij foundation kan ik me helemaal voorstellen dat de applicator zorgt voor een egale ‘laag’ foundation. Bij een highlighter (en ik denk ook straks bij de blush) is het toch handiger als de applicator kleiner zou zijn, zodat je het product preciezer kunt aanbrengen en makkelijker kunt blenden met de huid.

Ik houd het dus gewoon bij mijn poeder highlighters en af en toe eens een liquid highlighter die ik met een Beautyblender aanbreng!

De Laneige Cushion Highlighter kocht ik voor $22.32 (ongeveer €21) bij vutydesign.com.

Het was voor het eerst dat ik bij deze webshop bestelde. De verzending duurde ongeveer 2 weken (gratis verzending vanuit Korea dus is niet al te slecht) en was goed verzorgd. Leuk extraatje was dat er een gratis sheet mask en luxe samples bij mijn bestelling zaten!)

Heb jij al eens een cushion product gebruikt?

 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s