Chanel Rouge Allure Ink – 140 Amoureux

2016 was toch wel, onder invloed van Kylie Jenner en haar beautymerk, het jaar van de matte liquid lipsticks. Waar ik tijdens het beginnen van Weeks of Beauty eigenlijk niet helemaal doorhad wat de matte finish van de producten die ik reviewde nou inhield (merkte ik achteraf, haha), is mijn collectie matte lipsticks (zowel liquid lipsticks als ‘normale’ lipsticks) al behoorlijk gegroeid.

Recent kocht ik een mooie, luxe aanvulling op mijn collectie matte liquid lipsticks, namelijk de Chanel Rouge Allure Ink (Matte liquid lip color) in 140 Amoureux. Chanel was een little late to the party met hun liquid lipstick, maar er werden goede reviews over geschreven en de verpakking is to die for, dus ik kocht deze op Black Friday bij Douglas zodat ik hem voor een niet al te gek prijsje (in Chanel termen) kon uitproberen!

Lees en kijk met mij mee naar de matte liquid lipstick van Chanel!

schermafbeelding-2016-12-18-om-16_fotorschermafbeelding-2016-12-18-om-16_fotor2schermafbeelding-2016-12-18-om-16_fotor3

De verpakking says it all, right? De zwarte dop met wit Chanel erop en de prachtige goudkleurige bovenkant met Chanel logo, laat dit product in de ‘classic’ Chanel huisstijl passen. Ook door de matte huls van de lipstick, krijgt de hele verpakking een luxe uitstraling. Prachtig! Dit zijn van die producten waarvan ik best de hele lijn in een lipstickhouder op mijn bureau wil hebben staan :).

Het flesje bevat 6 ml product en is kleiner dan ik had verwacht. Ondanks de kleine verpakking, zit er relatief gezien wel best veel product in de huls! Om te vergelijken: een liquid lipstick van Kylie Cosmetics bevat 3,25 ml product, Jeffree Star 5,6 ml en een NYX Soft Matte lip cream bevat 8 ml.

schermafbeelding-2016-12-18-om-16_fotor6

In vergelijking met een Rouge Coco lipstick van Chanel, is de liquid lipstick zo goed als even groot.

schermafbeelding-2016-12-18-om-16_fotor4schermafbeelding-2016-12-18-om-16_fotor5

De applicator is plat en loopt uit in een puntje. Niet te pluizig en ook niet te zacht. Misschien niet de beste applicator die ik ooit heb gezien, maar hij werkt prima en het product hecht goed aan de applicator!

schermafbeelding-2016-12-18-om-16-14-29

Amoureux is de meest lichte kleur in de reeks van de Rouge Allure Ink matte liquid lip colours van Chanel. De nadruk ligt in de reeks erg op (fel)rode tinten en ik draag veel vaker mauve en roze kleuren, dus vandaar dat ik voor deze ben gegaan! Ik dacht ook, als ik dan een redelijk dure lipstick koop, dan wil ik wel graag een kleur hebben die ik overdag ook makkelijk durf te dragen! Dus zodoende.

Amoureux is een licht roze nude kleur met peachy ondertoon.

Op de swatch zie je dat het product creamy en heel erg glimmend is. Mijn eerste gedachte was dan ook van dat is lekker, koop je een matte liquid lipstick en dan krijg je er een creamy, glimmende lipgloss voor. Op mijn arm droogde het product ook niet matte op. Echter, zodra ik het product op mijn lippen aanbracht, werd het op de een of andere manier toch een matte kleur! Geen idee hoe, maar het gebeurde!

Het product was super makkelijk aan te brengen op mijn lippen, het voelt super creamy en zacht aan. Op het moment dat het op mijn lippen zat voelde het nog een beetje als een lipgloss, maar op een gegeven moment droogt het zacht op en het resultaat is een soort satijn/matte finish. De finish is ook heel natuurlijk ogend, wat lang niet altijd bij matte liquid lipsticks vanzelfsprekend is.

De prijs van een product zegt tegenwoordig zelden nog iets over de kwaliteit van het product. In het geval van de Chanel Rouge Allure Ink wel! Het product voelt super zacht op mijn lippen en ik vergeet al vrij snel dat het op mijn lippen zit. De finish is satijn/matte en de kleur is mooi dekkend. Het product blijft best een tijdje zitten. Tijdens het drinken is er een klein beetje transfer op mijn glas en bij het eten vervaagt de kleur wel. Maar het is niet helemaal ineens foetsie.

Zoals je kunt lezen ben ik erg enthousiast over dit product! Ik vind de looks van een product altijd belangrijk en voor liquid lipsticks maakt daarnaast de formule tijdens het dragen eigenlijk wel het product (dus hoe het voelt op je lippen).

Ben je into luxe producten en wil je ook eens een wat duurdere liquid lipstick bij je collectie kunnen toevoegen? Dan raad ik de Chanel Rouge Allure Ink aan! Het zou bijvoorbeeld een mooi cadeau kunnen zijn voor Kerst o.i.d! Maakt het luxe-gehalte jou niet zo veel uit, bespaar je liever geld of heb je liever meerdere kleuren voor hetzelfde geld? In dat geval raad ik de Chanel Rouge Allure Ink af! Want ja, het product is prachtig en hij voelt super fijn aan op de lippen, maar er hangt ook wel een pittig prijskaartje aan vast.

Chanel Rouge Allure Ink in 140 Amoureux koop je voor €35,95 bij (o.a.) Douglas

En mocht je nu denken, hebben! maar duur… Dan kan je altijd afwachten tot er weer een leuke kortingsactie komt bij Douglas! 😉

Doen jullie al mee aan de Weeks of Beauty Christmas winactie? Meedoen kan tot en met aanstaande maandag (19 december)! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s