Too Faced Sweet Peach Eye Shadow Collection

Iedereen die bekend is met het Sweet Peach Eyeshadow palette weet dat de beautywereld cray cray ging toen het palette de eerste keer werd uitgebracht. De Chocolate Bar palettes van Too Faced zijn ontzettend populair en het Sweet Peach palette werd onderwerp van hysterie in de beautywereld. Het is namelijk een palette dat behalve perzik geïnspireerde kleuren bevat, ook nog eens naar perziken ruikt! Het palette was binnen de kortste keren uitverkocht en de teleurstelling was groot omdat veel mensen er naast grepen, aangezien het palette ook nog eens Limited Edition zou zijn.

Ik hoorde bij de teleurgestelde mensen (haha, niet te dramatisch hoor 🙂 ) en ik was het palette net een beetje vergeten toen Too Faced met het nieuws kwam dat ze het palette terug gingen brengen door het grote enthousiasme. Iets later kwamen ze zelfs met het nieuws dat er een hele collectie om heen zou komen! De launch was vorige week en door een groepsorder heb ik het palette via Sephora kunnen bemachtigen! Yes yes yes!

sweet-peach-collection

Dit is hoe de hele collectie eruit ziet: hoe schattiggggg! De collectie bevat dus de Sweet Peach Eye Shadow Collection, een highlight palette (met highlight, blush en bronzer), een blush en een aantal lipoils. Alles geurend naar peaches!

Nu op naar het prachtige palette!

schermafbeelding-2016-12-24-om-14-54-02schermafbeelding-2016-12-24-om-15-14-02schermafbeelding-2016-12-24-om-15-14-10

De verpakking heeft een mooie oranje/roze gradient met gouden letters en details. Op de achterkant staan de namen van alle kleuren vermeld.

schermafbeelding-2016-12-24-om-15-14-23

Het palette heeft dezelfde oranje/roze gradient en gouden details. Daarnaast staan de letters en de afgebeelde peaches als relief in de verpakking. Het palette is van blik/metaal gemaakt en heeft een magneetsluiting die makkelijk open en dicht gaat.

Ik was erg benieuwd naar de perzikgeur, hoe sterk deze zou zijn. Als je het palette open doet ruik je niet direct een sterke geur gelukkig, maar als je er met je neus boven gaat hangen wel echt! Het is precies de geur van die perziksnoepjes van Haribo. Lekker, maar heel veel sterker had het voor mij niet moeten zijn want dan zou ik er hoofdpijn van krijgen… Precies goed zo! Je ruikt het als je het palette gebruikt maar je kan ook gewoon ‘afstand’ nemen van de geur.

schermafbeelding-2016-12-24-om-15-14-46

Zo moooooi! Het palette bevat aan de binnenkant een spiegel die ze van mij wel een tikkie groter hadden mogen maken, maar het is wel groot genoeg om je oogschaduw mee te doen!

Echt ik vind de stijl van dit palette zo leuk! ‘Schattig’ door de kleuren en de peach met het gezichtje aan de binnenkant en stijlvol door de kleur overgangen en de gouden details.

schermafbeelding-2016-12-24-om-15-15-10

Een close-up van de kleuren :). De kleuren zijn een afwisseling van peach, bruin, groen, paars en creme kleuren. Deze reeks aan kleuren zijn helemaal up my street! De kleuren variëren ook in finish. Sommige zijn matte, sommige zijn all over shimmer/metallic en twee kleuren hebben een grove glitter.

schermafbeelding-2016-12-24-om-15-15-18schermafbeelding-2016-12-24-om-15-15-56

De eerste drie rijen (van boven naar beneden geswatcht): White Peach – Nectar – Peaches ‘N Cream – Luscious – Cobbler – Georgia – Just Peachy – Candied Peach – Caramelized.

White Peach, Peaches ‘N Cream en Georgia zijn matte. Nectar, Lucious, Cobbler, Just Peachy en Caramelized zijn shimmer/metallic en Candied Peach is matte met grove glitters.

schermafbeelding-2016-12-24-om-15-15-25schermafbeelding-2016-12-24-om-15-16-13

Bless Her Heart – Bellini (favorite kleur for sure!) – Puree – Tempting – Peach Pit – Summer Yum – Charmed, I’m Sure – Delectable – Talk Derby To Me.

Ik ben super onder de indruk van Tempting! De meeste zwarte kleuren die ik ooit heb geswatcht zijn super korrelig en droog. Tempting daarentegen is heel creamy en smooth. Zoals je kunt zien is de swatch ook heel gepigmenteerd en even.

Bless Her Heart, Bellini, Tempting en Peach Pit zijn shimmer/metallic. Puree, Summer Yum, Charmed, I’m Sure en Delectable zijn matte en Talk Derby To Me is matte met grove glitter.

De matte kleuren zijn afwisselend poederig of creamy, het verschilt echt per kleur. Ook de pigmentatie wisselt erg. Sommige kleuren hadden voor de swatch echt wat building nodig, tijdens het maken van mijn ooglook merkte ik dat ook. Maar daarnaast zijn er ook een aantal matte kleuren die echt direct super gepigmenteerd afgeven. De twee matte kleuren met grove glitter zijn iets brokkeliger in de formule, maar wel alsnog redelijk goed gepigmenteerd.
De shimmer/metallic kleuren hebben echt de beste finish. Ze zijn super creamy én pakken goed op mijn makeupbrushes. De glans is bij de meeste kleuren echt heel intens en prachtig, bij de twee donkerste bruine shimmerkleuren is de glans iets minder intens maar wel alsnog goed aanwezig.

Ik ben meteen aan de slag gegaan om een ooglook te maken!

schermafbeelding-2016-12-24-om-14-50-30

Voor deze look gebruikte ik ‘Nectar’ als basiskleur en transition shade. De kleur pakte goed aan mijn ooglid en de glans is over te brengen van palette naar kwast naar oog: halleluja! In de crease begon ik met ‘Peaches ‘N Cream’ als basis, om wat meer diepte aan mijn crease te geven bracht ik ‘Georgia’ aan en om een roze gloed aan de hele ooglook te geven, bracht ik ‘Candied Peach’ aan.

Van alle kleuren ben ik tot nu toe erg onder de indruk hoe makkelijk en gepigmenteerd ze aanbrengen en hoe mooi ze over elkaar te gebruiken zijn.

Vervolgens bracht ik wat extra diepte aan in mijn buitenste ooghoeken door ‘Peach Pit’ in m’n ooghoek te stippen. Deze kleur had iets meer buildup nodig. Op mijn bewegend ooglid bracht ik ‘Bellini’ aan voor een prachtige goud/roze glans. Om de glans wat intenser te maken zo boven op alle kleuren, heb ik mijn kwast eerst nat gemaakt met Mac Fix+ Spray.

Onder mijn wenkbrauw bracht ik een mix van ‘White Peach’ en ‘Nectar’ aan. Met deze kleurencombi heb ik de randjes van de verschillende kleuren mooi in elkaar geblend.

Na het aanbrengen van de oogschaduw was er wel wat fall out, voornamelijk afkomstig van de matte kleuren en Peach Pit. De fall out hechtte gelukkig niet al te sterk aan mijn wang, want ik kom het makkelijk wegborstelen met een poederkwast!

(De lipkleur die ik draag is Moon van Kylie Cosmetics).

Ik ben super blij dat ik dit palette nu eindelijk heb! Het is ook mijn eerste eyeshadow palette van Too Faced. Ik ben het meest enthousiast over de kleurensamenstelling en het gemak van aanbrengen en blenden van de kleuren. De formule van de matte kleuren had van mij wel nog iets creamier mogen zijn zodat ze wat egaler aanbrengen en er minder buildup nodig is, maar dat is dan ook alles wat ik te zeuren heb :).

Too Faced Sweet Peach Eye Shadow Collection koop je voor $49 bij Sephora.com. 

Hij is nog in stock! Het schijnt dat ze deze keer voor een veel grotere productie zijn gegaan én dat de collectie permanent is. Hoera!

Ook interessant: het schijnt dat het I Heart Makeup palette in ‘Chocolate and Peachy’ er wat betreft de kleuren wel wat van weg heeft (was vast niet perongeluk, haha). Ik ben zelf enthousiast over het Death By Chocolate palette wat een dupe is voor de Chocolate Bar palettes van Too Faced, dus wie weet is het Chocolate and Peachy palette wel net zo goed!?

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s