Nieuwe merken ontdekken: Milk Makeup

Milk Makeup is een van de merken die ik al heel lang wilde uitproberen. Milk Makeup zet zich neer als een merk voor ‘the cool girls’ omdat ze met een no-nonsense verpakking en makkelijk in gebruik producten gaan voor een easy look. Vooral vanwege de simpele en strakke verpakking viel het merk mij op en wilde ik het dus wel eens uitproberen! Bovendien zijn de reviews over het merk ook redelijke enthousiast.

Het heeft even geduurd voordat ik een aantal producten hier kon krijgen, omdat het merk namelijk enkel in Amerika verkocht wordt en via de Amerikaanse Sephora ook niet naar Nederland verstuurd mag worden. Gelukkig zijn er in de makeup community altijd mogelijkheden om iets uit Amerika te krijgen en hier is mijn review over het merk!

Ik koos voor het ‘It’s All A Blur’ setje omdat er in dit setje meerdere travel sized producten zitten. Handig om het merk een eerste keer uit te proberen!

schermafbeelding-2017-01-14-om-20-11-04schermafbeelding-2017-01-14-om-20-11-23schermafbeelding-2017-01-14-om-20-11-17

Allereerst zit het setje echt in een episch toilettasje: het heeft echt een blurring effect! Zo tof!

schermafbeelding-2017-01-14-om-20-11-58schermafbeelding-2017-01-14-om-20-12-11

Het setje bevat:
– Droogshampoo
– Face Mist
– Lip Color in Grrl
– Mascara
– Highlighter
– Micellar Facewipe

De droogshampoo heb ik eruit laten halen omdat producten onder druk niet via de normale post verstuurd mogen worden.

Zoals je ziet is de verpakking van de producten strak, zelfs bijna een beetje saai. De verpakking is wit met grijze letters of grijs/zilver met witte letters. No-nonsense verpakking is het zeker!

schermafbeelding-2017-01-14-om-20-12-19schermafbeelding-2017-01-14-om-20-12-25

De face wipe heb ik nog niet uitgeprobeerd. Ik vind het wel heel leuk dat ze een enkel doekje in het setje hebben gedaan, want zo kan je ook een verzorgingsproduct eens uitproberen en zo’n single is heel prettig om in je handtas te hebben voor als je je wilt opfrissen.

schermafbeelding-2017-01-14-om-20-12-30schermafbeelding-2017-01-14-om-20-12-41schermafbeelding-2017-01-14-om-20-12-36

De mascara noemen ze ‘Ubame mascara’. Dat slaat als het goed is op een ingrediënt van de mascara.

foto-21-01-17-17-04-08

Het borsteltje van de mascara zorgt voor lange en mooi ‘verdeelde’ wimpers. Enige nadeel vind ik dat ik niet alle wimpers te pakken krijg, dus dat het lijkt alsof ik minder wimpers heb gekregen door het borsteltje. Maar verder gewoon een prima product!

schermafbeelding-2017-01-14-om-20-12-46schermafbeelding-2017-01-14-om-20-12-51

De Face Mist is te gebruiken als opfrisser en als fixing spray, net zoals de meeste face mists. De mist is bijna geurloos, maar alsnog is het niet mijn favoriete geur. De geur van Mac Fix+ vind ik bijvoorbeeld wel heel lekker. Geur is een persoonlijk dingetje, dus wie weet vind jij de geur hiervan wel heel lekker!

De highlighter is een stick highlighter en doet me wat betreft formule en vorm heel erg denken aan de Benefit Watt’s Up highlighter. Het enige verschil is dat de kleur van de Milk highlighter voor mijn huid erg donker lijkt te zijn, maar zodra ik het aanbreng lijkt de kleur samen te smelten met mijn huid en hoef ik maar een inieminie beetje de randjes te blenden. Ik ben erg onder de indruk! Als je van een natuurlijke highlighter houdt, dan is dit wellicht een goede match! En extra voordeel is, vanuit het concept van Milk Makeup, dat het super makkelijk aan te brengen is, zo in de stick.

schermafbeelding-2017-01-14-om-20-15-44

Dit is een swatch van de highlighter terwijl er een lamp op schijnt van de zijkant. Je ziet de natuurlijke glow en dat de kleur absoluut niet te donker is voor mijn huidskleur. Ik denk dat dit een kleur is die bij iedereen prachtig staat!

En tot slot de Lip Color in de kleur Grrl. Het is een makkelijk bruikbare lipstick in potloodvorm. Het product is creamy en brengt makkelijk aan. Het heeft een matte finish die je direct ziet bij het aanbrengen ervan. Bij het aanbrengen lijkt de kleur wel een beetje patchy aan te brengen: ik moet het met precisie aan brengen om de kleur egaal te krijgen en een dubbel laagje is gewenst voor een goede  dekking.

De lipstick draagt prettig op de lippen: het droogt niet uit. De kleur is niet helemaal ding vanwege de grijzige ondertoon, maar anders dan dat is dit een voldoende lipstick. Het is een goed product met een fijne formule, maar ik ken beter dekkende lipsticks in zowel de budgetklasse als de high-endklasse.

schermafbeelding-2017-01-14-om-20-15-37

Waar de lipstick op mijn lippen grijs/paars is, is de lipstick in de swatch berry rood. Groot verschil wel! Op de swatch kan je ook goed zien dat de kleur niet zo egaal verdeelt.

schermafbeelding-2017-01-14-om-20-15-52

Mijn eindoordeel is dat Milk Makeup goede producten verkoopt en het zijn fijne producten om in je travel makeupbag te gooien omdat ze inderdaad makkelijk in gebruik zijn, zonder poespas.

Op de highlighter na ben ik van deze producten niet bijzonder erg onder de indruk. Het onderscheidt zich met de producten in deze set niet van soortgelijke producten op de markt en bovendien zijn het ook niet de meest goedkope producten.

Milk Makeup heeft de laatste tijd wel producten uitgebracht die vernieuwend zijn op de markt zoals een kleurloze Blurr-stick (om je huid egaler te maken), sunshine oil om je gezicht een natuurlijke glow te geven, een holographic highlighter stick (die nog op mijn verlanglijstje staat om uit te proberen, zeker na het uitproberen van deze highlighter) en een cooling stick om je huid te kalmeren. Wie weet geven die producten Milk Makeup bonuspunten, maar voor de ‘basisproducten’ zoals mascara en de face mist, zijn er een hoop goede alternatieven!

Milk Makeup It’s All a Blur koop je voor $48 via milkmakeup.com of via Sephora.com. Voor beide geldt dat je een adres in Amerika nodig hebt om het naar te kunnen versturen!

 

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s