Pixi Beauty ItsEyeTime palette review

De afgelopen maanden is Judy Travis van ItsJudyTime een van mijn favoriete Youtubers. Ze heeft zulke schattige dochtertjes die in haar dagelijke vlogs verschijnen en ze is ook nog eens een beauty Youtuber!

Ik twijfelde geen moment toen het nieuws uitkwam dat ze in samenwerking met het merk Pixi Beauty een oogschaduw palette en lippalette heeft uitgebracht. Ik kocht het oogschaduw palette (ItsEyeTime) en bestelde direct de bekende Glow Tonic van Pixi. Ik ben wel met een travelsize flesje begonnen, zodat ik het eerst eens uit kan proberen!

schermafbeelding-2017-01-21-om-17-43-33

schermafbeelding-2017-01-21-om-17-44-25

Het mooie aan het palette vind ik dat het echt gemaakt is om van zachte daglook naar sexy avondlook te gaan. Bovenin 6 lichtere, neutrale kleuren en onderin 6 donkere, hardere kleuren.

De groene kleur van het palette is de bekende Pixi kleur. Ik heb voor dit palette nog nooit eerder een Pixi product gehad dus ik ben nog helemaal nieuw met het merk! Op de reviews die ik online heb gelezen na natuurlijk :). Want het is een veel voorkomend merk bij beautyblogger en -Youtubers.

Het palette klapt naar boven open en is daardoor wel wat groot in de hand, maar het houdt gelukkig makkelijk vast omdat het palette licht is. Ik vind het erg leuk dat de voorkant doorschijnend is, zodat je direct een blik kunt werken op de kleuren voor als je ‘s ochtends een palette uitkiest.

schermafbeelding-2017-01-21-om-17-44-14

Dit zijn de kleurnamen die echt perfect passen bij Judy en haar familie. Het zijn voornamelijk uitdrukkingen die in haar vlogs veel voorkomen en die zeker voor fans dus heel herkenbaar zijn.

Dit eyeshadow palette heet dus ItsEyeTime. Het lipkleur palette heet ItsLipTime.

schermafbeelding-2017-01-21-om-17-44-47

De bovenste kleuren: Snowflake, Bubbly, itsmommyslife, Good Morning, Brick en Honey Bear.

Echt ik ben dol op deze kleuren! Allemaal heel warm en ze doen me denken aan de kleuren in The Burgundy Palette van Kylie Cosmetics. Ik heb The Burgundy Palette verkocht omdat ik de kleuren net iets te intens en te donker vond waardoor ik het lastig vond er een look mee te maken die niet te dramatisch was voor mijn gezicht. Deze eerste zes kleuren maakten mij erg enthousiast over het palette: het lijkt op een aantal kleuren van The Burgundy Palette maar dan zachter en iets lichter. Meer up my street dus!

schermafbeelding-2017-01-21-om-17-44-55

De kleuren: Tu Tu, Getaway, Ping, Dark Chocolate, Aww Snap en Night Night. De donkere kleuren zijn kleuren die ik hooguit voor een outer corner kleur zal gebruiken en de zwarte zie ik mijzelf ook nog wel als eyeshadowbased liner gebruiken.  Maar de lichtere zes kleurtjes vind ik wel gewoon mooier voor mijzelf.

schermafbeelding-2017-01-21-om-17-45-07schermafbeelding-2017-01-21-om-17-45-24

De kleuren zijn een mix tussen matte en shimmer kleuren. Al direct tijdens het swatchen merkte ik dat de shimmer kleuren veel beter gepigmenteerd en meer creamy zijn. De lichtere matte kleuren hadden best wat build-up nodig voordat ze goed te zien waren.

De textuur van de kleuren vind ik fijn: ze zijn zacht en tegelijker tijd veegt het ‘stroef’ uit. Dit stroeve voorkomt poeder fall out wat het palette extra punten geeft.

Alle kleuren hechten goed aan mijn kwast en zijn zowel prettig voor build-up om de kleur meer intens te krijgen als goed te blenden. Het blenden gaat erg makkelijk. Bij het aanbrengen van de oogschaduwkleuren had ik wel te maken met enige fall-out, waardoor ik bij gebruik van dit palette eerst mijn ogen moet doen en daarna pas mijn gezichtsmakeup, zodat de fall out nog makkelijk te verwijderen is!

Ik ben tevreden met dit palette! De kleuren zijn mooi, de meeste van goede kwaliteit en een aantal matte kleuren van mindere kwaliteit maar dat zijn vooral de donkere mattes en die zie ik mijzelf alleen als eyeliner of outercorner kleur gebruiken, dus geen groot probleem. Extra punten natuurlijk dat het een palette is van een van mijn favoriete Youtubers.

Als je een palette zoekt voor een zachte dagelijkse look die je, als het nodig is, makkelijk kunt omgooien naar donkere avondlook, dan is dit palette je vriend! Mocht je meer van de donkere kleuren zijn, dan raad ik het af, aangezien er vast palettes te vinden zijn waarvan de donkere kleuren van betere kwaliteit zijn!

Het ItsEyeTime palette van Pixi Beauty koop je voor 28 pond via pixibeauty.co.uk. 

Welke kleuren vinden jullie mooi van dit palette?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s