Too Faced White Chocolate Chip palette

Vandaag is een gedenkwaardige dag… het is voor het eerst dat ik een product test dat niet van een budgetmerk is én waarvan ik niet weet of het een goed product is.

Eventjes terug bracht Too Faced het Matte Chocolate Chip palette en het White Chocolate Chip palette uit. Twee schattige, kleine eyeshadow palettes, geïnspireerd door de super populaire Chocolate Bars eyeshadow palettes van Too Faced.

Echter, over het Matte Chocolate Chip palette waren de reacties licht kritisch (zo van, Too Faced heeft wel eens beter gedaan) en de reviews over het White Chocolate Chip palette liepen uiteen van licht kritisch tot diep teleurgesteld.

Geen nieuws dat een populair merk zoals Too Faced wilt horen (of any merk)!  Beide palettes waren alsnog heel snel uitverkocht omdat het nieuwe producten waren en mensen het toch zelf graag wilden proberen. Ik heb de super schattige palettes de eerste launch gemist maar toen ze kort geleden weer opnieuw werden gelaunched, ik inmiddels ook wat semi-rooskleurige reviews had gelezen en Too Faced vanwege ongemak tijdens de Sweet Peach launch een 40 (!!!) procent kortingscode had rondgestuurd, besloot ik ze aan te schaffen. Want uiteindelijk ben ik dan toch weer een ‘zelf proberen’ typetje, haha.

Vandaag heb ik voor jullie mijn kijk op het Too Faced White Chocolate Chip palette!

schermafbeelding-2017-01-28-om-16-56-55schermafbeelding-2017-01-28-om-16-57-13

Het palette is net als de andere Chocolate palettes van Too Faced gevuld met cocoa powder-infused oogschaduwkleurtjes met een chocolade geur.

De geur doet me meer denken aan ‘gewoon’ vanille dan chocolade, moet ik er wel bij zeggen.

schermafbeelding-2017-01-28-om-16-56-40schermafbeelding-2017-01-28-om-16-50-52

Kijk nou! Hoe goed of slecht de oogschaduwkwaliteit ook gaat zijn, het palette ontvangt al honderd punten voor cuteness! Het palette is ongeveer even groot als een iPhone 4 (om even een random reference te noemen, haha).

Het palette ziet er van de buitenkant uit als een chocoladereep en is gemaakt van een stevig plastic materiaal.

schermafbeelding-2017-01-28-om-16-51-02schermafbeelding-2017-01-28-om-16-56-29

Het palette bevat aan de binnenkant een all-over spiegel. Eerste minpuntje van het palette: de pans zijn zoooo mini. Groot genoeg voor mijn kwasten maar op deze manier krijg je ook wel heel weinig product en veel empty space in het palette. Ik had de pans persoonlijk groter gemaakt, zodat ze beter aansluiten.

schermafbeelding-2017-01-28-om-16-51-19schermafbeelding-2017-01-28-om-16-51-25

De kleuren zijn vrijwel allemaal zacht en vooral geschikt voor een subtiele look. Met de zwarte kleur kan je de look wel wat aan zetten, maar dan kan je niet met verschillende donkere tinten werken (want die zijn er niet) De kleuren zijn een mix van matte (Glaze, Cake Batter, Cookie Dough, Ambrosia en Guilt-Free), all over shimmer (Pearl Candy, Raspberry Rose, Exotica en Indulge) en kleuren met een vrij grove glitter (Sugared Raisin en Black Sugar).

Overdag draag ik meestal enkel een lichte look met weinig diepte-effecten, dus in dat geval is dit palette perfect voor mij! Maar voor een avondlook met meer donkere tinten zou ik niet zo snel naar dit palette grijpen.

Kritiek dat de twee kleine Chocolate Chip palettes ook kregen, was dat de kleuren niet nieuw waren. Ze schenen voor het grootste deel te bestaan uit kleuren die al eerder zijn uitgekomen in andere palettes van Too Faced. Voor mij gelukkig geen probleem, want ik heb enkel nog het Too Faced Sweet Peach palette (which I LOVE).

Daar gaan we dan… op naar de swatches!

schermafbeelding-2017-01-28-om-16-57-58

V.l.n.r.: Glaze, Pearl Candy, Raspberry Rose, Cake Batter, Cookie Dough, Ambrosia, Exotica, Indulge, Guilt-Free, Sugared Raisin, Black Sugar.

Mijn eerste reactie is eigenlijk dat ik het gelukkig best mee vind vallen! Ja, de matte kleuren (zeker de donkere mattes) hebben behoorlijk wat build-up nodig voordat je ze goed ziet en ze goed dekkend zijn. Dat kan je goed zien aan de zwarte kleur helemaal rechts. Wat betreft pigmentatie zijn de mattes dus niet super. De zwarte kleur is ook nog eens vrij chalky en brengt niet mooi egaal aan.

De shimmer kleuren vind ik prachtig, daar is niets mis mee. Ze zijn goed gepigmenteerd op de swatch, goed zichtbaar en zonder fall-out. Wel merkte ik dat tijdens het aanbrengen van mijn oogschaduw, de kleur van Raspberry Rose zo goed als verdween. Zelfs Mac Cosmetics Fix+ op mijn oogschaduwkwast spuiten kon de kleur niet redden.

De matte kleuren daarentegen waren wel prettig in gebruik voor het maken van mijn oogschaduwlook. Ze hadden dus veel build-up nodig, maar zodra ze waren opgebouwd, waren ze goed zichtbaar en makkelijk te blenden.

De twee kleuren met grove glitters zijn wel wat teleurstellend: ze hebben heel weinig pigmentatie. Bij het aanbrengen van Sugared Raisin zag ik eigenlijk alleen de glitters en van Black Sugar bleef ook weinig kleur over.

schermafbeelding-2017-01-28-om-16-58-20

Dit is de look die ik er mee maakte. Zoals je ziet zijn het geen super intense kleuren, maar het maakt een prima look voor overdag! (Op mijn lippen draag ik Angel van Kylie Cosmetics).

Dit palette vraagt dus om enorm gemengde reacties. Ja, de shimmerkleuren zijn, op eenna, zo goed als dat ik gewend ben van het Sweet Peach palette. De glitterkleuren zijn waardeloos en de matte kleuren zijn mooi + goed blendbaar maar hebben wel veel build-up nodig. Verder is het palette beperkt in kleurenvariatie, het zijn vooral lichte en zachte kleuren en het schijnt dat de kleuren vrijwel niet nieuw zijn.

Ikzelf ben blij dat ik het palette heb gekocht want het is erg makkelijk om in mijn tas te gooien als ik op stap ga, ik vind het palette er super schattig uit zien in mijn collectie en ik red me prima met de bruine matte tinten en de shimmer kleuren. That being said kan ik me heel goed voorstellen dat mensen ontevreden zijn over dit palette, want het voldoet simpelweg niet aan de verwachtingen die Too Faced als groot en sowieso niet goedkoop merk schept. Plus, eerdere producten schijnen ontzettend goed te zijn (mijn vergelijking is het Sweet Peach palette), dus hoezo dan zo een misser? Ik las ergens dat het best vaak voorkomt dat een populair, goed merk, een dergelijke misser maakt, puur omdat de druk om nieuwe producten op de markt te brengen, zo hoog is. Wat zonde eigenlijk!

Raad ik het palette aan? Nee… Het is schattig en heeft best een aantal goede kleuren, maar je kunt dan beter wat extra investeren en het Sweet Peach palette of een van de grote Chocolate palettes van Too Faced kopen.

Het Too Faced White Chocolate Chip palette koop je voor $26 via Sephora.com.

In ben in ieder geval blij dat het mij maar $16 kostte :).

Wat is jouw favoriete product van Too Faced?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s